Foto: REUTERS/Matthew Childs

Uporedio je svoj klub sa Čelsijem.

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, govorio je o transferima pred utakmicu drugog kola Premijer lige protiv Njukasla.

Komentarisao je Čelsi, koji je u dosadašnjem delu letnjeg prelaznog roka potrošio 385 miliona evra, prema podacima „Transfermarkta“.

Pročitajte još

„Ne bih mogao biti ovde da smo potrošili koliko je Čelsi potrošio u posljednja dva prelazna roka. Ubili biste me. Ionako ćete me uništiti. Ljudi kažu da Siti i Gvardiola kupuju igrače. Pa ne znam da sam imao puno novca u džepovima za igrače koje sada imam. Moramo videti šta se događa na tržištu i onda, ako možemo, platiti cenu koja nam se čini u redu“, rekao je španski trener.

Istakao je da ne kritikuje Čelsi i njegovog novog vlasnika, Toda Boulija.

„Čelsi može da radi šta god hoće. Ne kritikujem ga. Kažem, mi bismo bili mrtvi da tako radimo, a oni mogu što hoće. Ako oni žele da potroše još 900 miliona funti, slobodno. Posao je posao. Puno igrača su prodali ovog leta, tako da to mogu slobodno raditi. Ne volim kada kritikuju mene i ono što radimo. Svako radi što je najbolje za klub. Svi su pobednici. Recite mi istinu: uživate li u letnjem prelaznom roku? Uvek neki igrač prelazi nekud. Jako je zabavno“, kazao je trener „građana“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Dotakao se i klubova iz Saudijske Arabije, koji su angažovali veliki broj zvezda poput Nejmara i Karima Benzeme, ali i reprezentativca Srbije Sergeja Milinkovića-Savića.

„Svi se žale na Saudijsku Arabiju, a klubovi im otvaraju vrata, postavljaju crveni tepih. Šta želiš, prijatelju? Svi sve prodaju, srećni su. Žale se, ali rado otvaraju vrata“, izjavio je Gvardiola.

Istakao je da je želeo i da dovede Harija Megvajera u redove Mančester sitija.

„Hteli smo Megvajera, ali nismo ga kupili jer ga nismo hteli toliko platiti. Hteli smo Kukurelju, ali nismo ga platiti, hteli smo Sančeza, ali nismo ga platili. Platićemo ono što smatramo normalnom cenom. Inače, imamo i vlastitu akademiju“, rekao je Pep Gvardiola.

Mančester siti u subotu od 21 dočekuje Njukasl u utakmici drugog kola Premijer lige.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar