Foto: Mauricio DE SOUZA / AFP / Profimedia

Pele, po mnogima najbolji fudbaler svih vremena, preminuo je četvrtak u 82. godini, a veliku pažnju privukao je njegov sin Edinjo.

Pele je imao tri braka i sedmoro dece od kojih su neke bile iz afera o kojima nikada nije želeo da govori.

Jedan od sinova bio je i poznati Edinjo (52) koji je ostao upamćen po tome što je osuđen na 33 godine zatvora.

Edinjo je želeo da poput oca postane reprezentativac, ali je nekada talentovani golman bio daleko visinama koje je dostigao tata.

Danas radi kao trener Londrine, drugoligaša u Brazilu, a odlučio je da napusti trenersku poziciju kako bi bio uz oca u trenutku kada je Pele ležao u bolnici teško bolestan.

Edinjo je imao veliku mrlju u karijeri kada je 2005. godine uhapšen. Optužen je za trgovinu drogom i pranje novca, a Edinjo je odmah tražio da tokom sudskog procesa ne bude u pritvoru. Uspeo je da dokaže nevinost pred sudom, a nakon devet godina postupka dobio je kaznu zatvora od 33 godine.

Tada je planirao da postane trener, ali je to morao da pauzira. Pokušavao je da obori presudu i da obezbedi nešto lakše uslove. Uspeo je žalbama da skrati kaznu na 12 godine i 10 meseci, a kasnije je uspeo da se izbori i za nešto lakši režim u odnosu na ostale zatvorenike.

Zatvorska kazna je počela da mu teče tek 2017. godine, a već dve godine kasnije je završio na slobodi. U Londrini je prvo bio trener mladog tima, a sad je odlučeno da bude i prelazno rešenje na klupi prvog tima.

BONUS VIDEO Pele – gol protiv Austrije i slavlje nakon meča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar