Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT, Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Katastrofalan početak sezone kluba iz Humske, čini se da agoniji crno-belih nema kraja.

Noćna mora koja se odvija iz dana u dan postaje sve veća, a u ovom trenutku nema ni naznake buđenja. Najlošije rangirani tim u Superligi, Novi Pazar, očitao je lekciju Partizanu (1:0) u 4. kolu i samo još jednom ogolio sve probleme u redovima crno-belih. Nije uspeo Ilija Stolica da prodrma ekipu i da posle dva kiksa izvuče Partizan iz blata, pa su sve glasnije priče o njegovoj smeni.

PROČITAJTE JOŠ

Posle uvodne pobede i dva remija, na red je došao i poraz, a iako je Stolica sam rekao da ne namerava da podnese ostavku, jer bi to bio kukavički čin, njegovi poslodavci sa kukavičlukom očigledno nemaju nikavih problema.

U javnosti provejava priča da je prvi čovek kluba Milorad Vučelić i dalje ključan u ostanku Stolice na klupi Partizana, odakle pokušava da ga otera sportski sektor. Jasno je da je u pitanju samo loše izrežirana drama koja za cilj ima da pokaže da se u klubu nešto dešava.

A jasno je i vrapcima na grani da je verovatno najgore rukovodstvo u istoriji Partizana saterano u ćošak i da nema pojma šta dalje da rade.

Pet godina bez titule i gomila katastrofalnih poteza, nasleđe su aktuelne uprave koju je nedavno napustio sportski direktor Ivica Iliev i to ne kako bi preuzeo odgovornost, već iz „privatnih razloga“.

PROČITAJTE JOŠ

Ta i takva uprava je i dalje u poziciji da donosi krucijalne odluke koje direktno određuju budućnost kluba.

Nakon sezone u koj su stvorili lažnu sliku da je Partizanu titula oduzeta pljačkom van terena, odlazak Aleksandra Stanojevića i izbor novog trenera je pokazao sav besmisao Milorada Vučelić i Miloša Vazure, predsednika i generalnog direktora na čelu kluba.

Brojna zvučna imena sa kojima se pregovaralo nisu ni pomišljala da preuzmu ekipu koja je najavljena kao ozbiljan kandidat za titulu i mesto u Ligi šampiona za sezonu 2023/2024.

Umesto toga, kada su svi redom odbili poziv, izbor je pao na Iliju Stolicu koji je došao u minut do 12 da vadi kestenje iz vatre, a na kraju će da posluži kao žrtva i novi izgovor za neuspehe. Nije pitanje da li je Stolica dobar trener ili ne, on je tu došao jer niko drugi nije hteo u trenutku opšteg rasula i postao još jedan alibi u nizu.

Ivica Iliev; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ako izuzmemo ostavku Ilieva koji poput nekog jo-joa odlazi i vraća se u klub, i služi da bi se prikrili neuspesi, nijednom do sada nismo videli ni naznaku da će dvojac Vučelić-Vazura preuzeti odgovornost za to što su Partizan sveli na nedostojan nivo.

Umesto toga, pokušaće još jednom da izvedu trik i sačuvaju fotelje, i potroše još neko veliko ime crno-belih, pošto se pominju dolasci Alberta Nađa ili Igora Duljaja na klupu umesto Ilije Stolice.

Problem je što su te trikove odavno svi prozreli, kao u onim smešnim klipovima što kruže društvenim mrežama, a ključni mečevi u Evropi tek slede.

Već u četvrtak Partizan gostuje AEK u Larnaki, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, sa Stolicom ili novim trenerom, ali sigurno predvođen starom upravom.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar