Foto: Starsport

Novi debakl crno-belih.

Fudbaleri Partizana doživeli su novi šamar i bruku i izgubili u četvrtom kolu Superlige Srbije od Novog Pazara rezultatom 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle dva remija, crno-beli su tako doživeli i prvi poraz, a strelac jedinog gola bio je Miloš Mijić sa bele tačke u 24. minutu. Novi Pazar je pre ovog kola bio jedini tim koji nije osvojio ni jedan bod, ali je pobedom pobegao sa dna tabele.

Partizan je u 22. minutu ostao sa igračem manje kada je drugi žuti dobio Siniša Saničanin koji je skrivio penal kada je oborio Nemanju Majdevca. Crno-beli su tako posle potresa i odlaska sportskog direktora Ivice Ilieva nastavili sa agonijom i produbili krizu, a utisak je da je poraz mogao da bude i ubedljiviji.

Krenuo je Partizan ofanzivno sa željom da što pre načne odbranu Novog Pazara i dođe do prednosti sa kojom bi lakše igrao u nastavku.

Posle dosta jalove inicijative i jednog pokušaja kontranapada, usledio je prava ludnica na terenu.

Prvo je u 18. minutu veliku šansu propustio Partizan. Natho je lukavo proigrao Rikarda Gomeša koji je propustio ptiliku da svoj tim dovede u vođstvo.

Dobio je Gomeš loptu malo iskosa po levoj strani sa desetak metara i traljavim udarcem šutirao u kontraugao, ali je lopta prohujala pored stative.

Umesto da to da krila gostujućem timu, usledio je horor Partizana. Prvo je Andrija Majdevac najavio havariju crno-belih kada je ušao u kazneni prostor i pao posle jednog kontkta u 20. minutu, ali je posle gledanja VAR-a odlučeno da nema elementa za najstrožu kaznu.

Foto: Starsport

To nije bilo dovoljno upozorenje crno-belima jer je već u sledećoj akciji sevnula kontra Novog Pazara u kojoj se ponovo našao Majdevac.

Ovoga puta je sjajnom fintom izbacio Saničanina iz igre i naterao ga da napravi penal i ujedno zaradi i drugi žuti karton što je značilo da je Partizan ostao sa igračem manje.

Mijić je bio siguran izvođač sa bele tačke i doneo prednost svom timu.

Delovalo je da Partizan može da se vrati, ali je umalo primio i drugi gol kada je u 36. minutu posle solo prodora Mijić lukavao šutirao sa oko 15 metara, ali je pogodio stativu.

Do kraja prvog poluvremena najbolju šansu je imao Natho koji je izveo slobodan udarac sa 17 metara, ali je prebacio i živi zid i i prečku.

Pokušao je Stolica u nastavku sa dve izmene da nešto promeni. Uveo je Belića i Dijabatea umesto Petkovića i Natha, ali je prvu šansu imao domaći tim. Sjajno je prošao Ergelaš po levoj strani, a Islamović petom sa peterca odlično šutirao, ali je Stevanović paradom sprečio pogodak.

Foto: Starsport

U nastavku meča, Partizan je imao inicijativu, ali nisu uspeli da stvore veliku priliku.

Dijabate je uneo živost u igru crno-beli, napravio dva odlična prodora i stvorio opasne situacije pred golom Partizana, ali nije bilo adekvatne završnice.

Sa druge strane, Novi Pazar je pretio iz kontranapada i propustio dve dobre šanse.

Mijić je posle jedne kontre u 73. minutu uhvatio poluvolej, ali je bio nerprecizan, da bi solidnu priliku imao i Nikčević, ali je izblokiran. Između te dve prilike, solidnu akciju Baždara nije krunisao Gomeš koji je bio potpuno van ritma.

Do kraja meča, Partizan je imao solidnu akciju u nadoknadi, ali je pokušaj Belića sprečio Kljajić.

Ovim porazom crno-beli su ostali na pet osvojenih bodova i ukoliko Crvena zvezda savlada Radnik imaće zaostatak od sedam bodova već posle četiri kola.

Novi Pazar – Partizan 1:0 (1:0)

(Mijić 24)

Stadion: Gradski stadion Novi Pazar; Sudija: Marko Ivković; Pomoćnici: Đuričić, Pašajlić, Srećković.

Novi Pazar: Kljajić – Nikčević, Mijić, Pešukić, Rubežić, Majdevac (od 66. Danoski), Lončar, Jović (od 82. Vučić), Joksimović, Islamović (od 66. Mujezinović), Ergelaš (od 66. Alić). Trener: Vladimir Gaćinović.

Partizan: Stevanović – Vujačić, Saničanin, Urošević, Živković (od 86. Lutovac), Fejsa, Andrade, Natho (od 46. Dijabate), Menig (od 67. Baždar), Petković (od 46. Belić), Gomeš; Trener: Ilija Stolica.

Superliga Srbije, četvrto kolo

Petak

Novi Pazar – Partizan 1:0 (1:0)

(Mijić 24. penal – ck. Saničanin 22)

21.00 Crvena zvezda – Radnik

Subota

17.30 Radnički 1923 – Vojvodina

21.00 Napredak – Javor

21.00 Spartak Subotica – Voždovac

18.55 Radnički Niš – Bačka Topola

21.00 Kolubara – Mladost

21.00 Mladost GAT – Čukarički

Standings provided by SofaScore LiveScore

Novi Pazar - Partizan 1:0 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare