Ilija Stolica posle utakmice sa TSC-om
Ilija Stolica, Foto: Starsport

Neke stvari će biti jasnije posle sastanka u nedelju.

U Partizanu su odavno uplaljeni svi alarmi, ali požar nikako ne jenjava. Naprotiv, stanje u klubu je sve gore i gore.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je posle trijumfa u prvom kolu protiv Javora na kratko probudio nadu da bi i ove sezone mogao da bude konkurentan Crvenoj zvezdi, ali je ubrzo usledio potpuni raspad. Nemoć u mečevima protiv Radničkog iz Niša i TSC-a koje su završene nerešenim rezulatima i potpuni debakl protiv fenjeraša Novog Pazara i poraz od 1:0 potpuno su ogolili sve mane, ako je uopšte nešto i bilo sakriveno.

Zbog toga se sprema otkaz Iliji Stolici, treneru koji je mesto šefa struke crno-belih dobio reklo bi se igrom slučaja, dok u vrhu niko ni ne pomišlja da preuzme odgovornost.

Riba smrdi od glave kaže narodna izreka, a u slučau Partizana smrad se oseća nadaleko od Humske 1.

Nakon odlaska Aleksandra Stanojevića, dugo se tražio novi trener, ali niko nije želeo da preuzme odgovornost i sedne za kormilo broda koji tone, pa je na kraju kao rešenje doveden Ilija Stolica.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U minut do 12 je bačen u vatru i ostavljen na milost i nemilost vukovima da ga rastrgnu ni krivog ni dužnog. Dobro upućeni u situaciju kažu da je on bio izričita želja predsednika Milorada Vučelića, dok je sportski sektor bio protiv.

Postavlja se i pitanje čemu podela dužnosti i zašto postoji sportski sektor, ako će predsednik da donosi odluke.

Mada, ni dok se nije mešao, situacija nije bila mnogo bolja, a Partizan je pet godina bez titule.

Ivica IlIev je iz navodno iz privatnih razloga otišao iz kluba, iako je to radio i ranije pa se vraćao, ali je tu i dalje dvojac Milorad Vučelić-Miloš Vazura koji je nastavio da jaše bez želje da preuzmu bilo kakvu odgovornost.

Umesto toga, traje sukob oko Ilije Stolice i njegovog statusa u klubu da bi se zamazale oči javnosti, a u priču su uvučene i dve legende kluba.

U slučaju izvesnog odlaska šefa stručnog štaba Partizana, Stolicu bi navodno trebalo da zamene ili Albert Nađ ili Igor Duljaj. Ni jedan ni drugi nemaju iskustva na najvećoj sceni i pitanje je da li bi išta mogli da promene, ili bi ponovo bili žrvteni jarci aktuelne uprave, pod uslovom da se uopšte i prihvate zadatka.

Albert Nađ Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

A kako se može čitati između redova, to je i najveći problem – niko ne želi na klupu Partizana, pa Stolica možda preživi još koji meč.

Neke stvari bi trebalo da budu jasnije u toku dana kada je najavljen sastanak iza zatvorenih vrata, ali je manevarski prostor skučen, a već u četvrtak ekpu čeka ozbiljan izazov na Kipru protiv AEKA- iz Larnake u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

U međuvremenu, glavni krivci su i dalje na čelu kluba koji se srozao na nivo da mu se svi podsmevju u ovom trenutku.

BONUS VIDEO Partizan predstavio novu garnituru dresova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare