Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac posle boljeg izvođenja penala i tako prošli u polufinale Kupa Srbije rezultatom 4:3 - posle 90 minuta rezultat je bio 1:1.

Od samog početka meča Partizan je bio ofanzivan, pa su crno-beli iz minuta u minut pritiskali, a pokušaj Denila Kastilja je izblokiran, da bi u 14. minutu „zablistao“ Samed Baždar.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon odličnog pasa u prostor od Aranđela Stojkovića mladi fudbaler Partizana je obišao Marka Gudžulića, golmana „zmajeva“, ali je umesto šuta Baždar odlučio da padne iako nije bilo kontakta, pa nije dosuđen penal.

Usledio je napad Voždovda koji je Aleksandar Filipović izblokirao, potom je i Aldo Kalulu oprobao udarac ali je lopta prozujala pored stative.

Od tog trenutka obe ekipe su stale, Partizan je imao inicijativu ali nije uspevao da uputi udarac, sa druge strane Rodrigo Vilka je mogao da ugrozi Aleksandra Jovanovića ali je izblokiran ponovo od strane Filipovića, devet minuta kasnije Ksander Severina je nakon duge akcije i razmene pasova sa krila na krilo uputio udarac koji je prozujao pored stative.

Foto: Starsport

U 43. minutu posle kornera Filipović je glavom šutirao, jedan od igrača Voždovca nespretno zakačio loptu kolenom ali je srećom po „zmajeve“ ona otišla pravo u ruke čuvaru mreže gostiju.

Ipak, Partizan je u drugom minutu nadoknade uspeo da dođe do gola kada je Stojković „gurnuo“ loptu u prostor, Baždar ponovo izašao sam pred golmana gostiju, ali je ovog puta umesto pokušaja driblinga odlučio da šutira i pogodio je sam ugao za 1:0.

Već od početka drugog dela Voždovac je, ulaskom Džuniora Flemingsa, dobio na brzini, pa su u 58. odigrali brz napad ali bez reakcije na centaršut sa desnog boka, da bi upravo Flemings maltene naterao Nemanju Nikolića da odigra rukom, zbog čega je dosuđen penal za „zmajeve“ nakon pregledanog VAR snimka.

Foto: Starsport

Odgovornost je preuzeo Flemings, ali je veoma loše šutirao, pa je Jovanović uspeo da mu bez previše problema zaustavi šut.

No, iako je izgledalo nezamislivo, Voždovac je uspeo da poravna preko Stefana Pirgića.

Očajno je reagovala odbrana Partizana, Pirgić došao do lopte na ivici kaznenog prostora, raspalio i pogodio sam ćošak.

Usledili su penali, a već u prvoj seriji Mihajlo Nešković je slabije šutirao a Jovanović to sjajno odbranio.

Potom su svi bili precizni –  Aleksa Janković, Nemanja Nikolić, Nikola Antić i Gajas Zahid za Partizan, a Vukašin Đurđević, Bogdan Petrović i Flemings za goste, pre nego što je Pirgić u petoj seriji šutirao, a Jovanović po treći put na meču uspešno reagovao i sprečio da lopta završi uza njegovih leđa nakon udarca sa bele tačke.


Partizan – Voždovac 1:1 (1:0)

(Baždar 45+2 – Pirgić 89)

Stadion: Partizana; Sudija: Ivan Stamenković

Partizan: Jovanović – Stojković, Marković, Filipović, Antić – Ovusu, Kastiljo – Kalulu, Natho (od 59. Zahid), Severina (od 59. Nikolić) – Baždar (od 72. Goh)

Voždovac: Gudžulić, Lukić, Savić (od 51. Đurđević), Antonijević, Matić – Krpić, Pavlović (od 55. Nešković), Pirgić, Vujanović, Rodrigo (od 55. Flemings) – Teodorović (od 55. Petrović)


Partizan - Voždovac 1:1 (1:0) - penalima 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar