Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pobeda crno-belih.

Fudbaleri Partizana savladali su Vojvodinu sa 2:1 u meču polufinala Kupa Srbije, čime su se plasirali u borbu za trofej najmasovnijeg takmičenja srpskog fudbala.

Ekipa iz Humske je već u 4. minutu stigla do gola, nakon sjajnog driblinga i prodora Lazara Markovića i pasa za Rikarda Gomeša koji je iz peterca zatresao mrežu. Mogli su crno-beli da reše pitanje pobednika, ali je Marković u 8. minutu promašio prvi od dva zicera nakon kontri.

Na njegov promašaj nadovezao se i Bibars Natho nakon greške Emila Rockova, presekao je pas i šutirao, ali je lopta završila pored gola. Rockov je bio maestralan i malo po isteku pola sata igre, kada je Saša Zdjelar raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov šut golman Novosađana izbacio u polje.

Ipak, spasa nije bilo u poslednjem minutu prvog dela, kada je Kvinsi Menig majstorski šutirao iz desnog ćoška kaznenog prostora i pogodio suprotni ugao gola gostiju.

Vojvodina je imala samo jednu dobru šansu, i to preko Veljka Simića sredinom prvog dela, ali je šutirao visoko preko gola.

No, u 53 minutu Zukić je iskoristio grešku crno-belih na sredini terena i pas Simića, sjajnim udarcem prepolovio razliku i uneo dramu u meč, ali posle toga Novosađani, iako su igrali nešto bolje, nisu uspeli da stvore šansu za poravnanje, pa je meč završen 2:1, te su crno-beli po osmi put zaredom ušli u finale Kupa Srbije.

Borba za trofej na programu je 26. maja.

Partizan – Vojvodina 2:1 (2:0)

(Rikardo 4, Menig 45 – Zukić 53)

Stadion Partizana; Sudija: Stanko Ostraćanin

Partizan: Stevanović – Urošević, Vujačić, Miletić, Miljković (od 58. Lutovac) – Zdjelar, Jevtović (od 10. Jojić) – Natho (od 58. Terzić), Menig, Marković – Gomeš.

Vojvodina: Rockov – Lazarević, Jeličić, Stevanović, Đorđević (od 52. Bjeković) – Maksimović, Topić – Vukadinović (od 46 Kabić), V. Simić, Zukić – Matić.

Partizan - Vojvodina 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare