Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Partizana dočekuju Vojvodinu (16.30), dok će Crvena zvezda biti domaćini Novom Pazaru (18.30). Jedan meč odlučuje ko će u finale.

Večiti rivali mogu da se domognu duple krune, a bitke na oba fronta su ušle u završnu fazu.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda u Superligi ima blagu, izvesno i dovoljnu, prednost od dva boda u odnosu na Partizan dva kola pre kraja, i grabi ka petoj uzastopnoj tituli. Situacija u Kupu je nešto drugačija i ako favoriti opravdaju očekivanja, u finalu ćemo imati novi okršaj večitih rivala za trofej.

S obzirom na to da za polufinale najmasovnije takmičenja nije bilo povlašćenih timova, u borbi za finale je mogao da se sastane svako sa svakim.

Žrebom je odlučeno da igraju Partizan i Vojvodina (16.30), odnosno Crvena zvezda – Novi Pazar (18.30). Finaliste odlučuje samo po jedna utakmica, ako rezultat bude nerešen posle 90 minuta, pobednika će rešiti penali. Crno-beli su nedavno u Superligi slavili protiv Voše sa 2:1, a Aleksandar Stanojević, trener crno-belih, objasnio je zašto je bio ljut posle prvenstvenog trijumfa.

Foto: Starsport

„Mi smo perfekcionisiti, tražimo više uvek, imali smo 2:0, kontrolisali smo situaciju i mogli smo da rešimo meč još nekim golom. Bili smo nedisciplinovani, bio sam nezadovoljan kako smo priveli utakmicu kraju, ali smo igrali dobro veći deo i bili bolji. Poznajemo se iako je Vojvodina promenila tri trenera, očekujem da će biti promena kod njih, možda će igrati u drugačijem sistemu, ali smo spremni na sve. Jedva čekamo utakmicu, i mi ćemo biti drugačiji, ući ćemo jače i koncentrisanije, i ispravićemo sve greške“, kaže Stanojević.

Osvrnuo se i na to što Partizan od 2019. nije osvojio trofej.

„To nam stvara pritisak, naravno, a nama je najveći pritisak na prvenstvu. Titula je naša najveća obaveza, onda ide velika praznina pa Evropa, i onda Kup. Svaki trofej je važan Partizanu uvek, navikli smo da tako funkcionišemo“, dodao je Stanojević.

Prokomentarisao je i to što bi Rikardo Gomeš mogao da obori rekord Mateje Kežmana po broju golova u jednoj sezoni računajući sva takmičenja, nedostaju mu još dva pogotka u dresu crno-belih.

„Očekujemo njegove golove, on je izuzetan profesionalac. Pored velike želje za golovima je i pravi timski igrač, ne šutira ni penale. Stvarno igra za tim i želimo da dođe do rekorda, ali se niko ne opterećuje time.“

S druge strane, očekuje se da bi na Marakani šansu mogao da dobije i Nemanja Motika, talentovani krilni napadač koji je zimus prešao iz moćnog Bajerna.

„Trenutno razmišljamo o Novom Pazaru i to je jedini ispravan put ka duploj kruni. Mnogo puta ove sezone su napravili problem favorizovanim ekipama i mislim da nisu slučajno stigli do same završnice Kupa. Moraćemo da odigramo na visokom nivou kako bismo prošli u finale, a kada mi igramo dobro, retko koja ekipa može da nam parira“, istakao je Motika.

Foto: Tanjug/Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Govorio je i o prilikama koje mu trener Dejan Stanković ukazuje.

„Svaki minut na terenu mi mnogo znači. Velika mi je čast što trener kao što je Dejan Stanković ima poverenja u mene. Postigao sam jedan gol do sada, na utakmici protiv Radničkog, ali moja najbolja izdanja tek slede. Mlad sam i strpljivo ću čekati šansu, koja će siguran sam doći posle odličnog rada na treninzima. Nije lako izboriti se, imamo fantastične igrače na svakoj poziciji, ali verujem u sebe i imam mnogo prostora za napredak“, dodao je Motika.

Finale je zakazano za 26. maj, domaćin će biti određen naknadno. VAR bi trebalo da bude dostupan i za polufinale i u meču za trofej.

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare