Marković i Jojić, Foto: Starsport

Crno-beli su „na kilo“ vraćali igrače koje posle niko nije hteo.

Zvezda i Partizan nastavljaju da „ruše“ zakone tržišne ekonomije, ali i poverenje navijača. Ipak, i jedno i drugo je u Srbiji fleksibilni pojam.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo šest igrača, a ukupno su za obeštećenja platili 450.000 evra. Istovremeno je odrađen samo jedan pravi transfer, jer je Almerija platila Marka Milovanovića 3,5 miliona evra.

Čak petorica bivših igrača Partizana su u ovom trenutku na „birou“ – nemaju klub nakon isteka ugovora sa „parnim valjkom“. Miloš Jojić, Lazar Pavlović, Aleksandar Miljković, Ivan Obradović i Rajko Brežančić i dalje nisu pronašli novu sredinu, dok je Bojan Ostojić završio karijeru.

Nije poznato da li je Partizan dobio neko obeštećenje za Marka Jevtovića od Gazijantepa. Uz to je neobično i da je Lazar Marković završio u istom turskom klubu nakon što je danima bio slobodan igrač.

Poznato je i da su besplatno otišli Nemanja Miletić u Omoniju, Milan Smiljanić u Mornar iz Bara, te Lazar Slavković i Miljan Momčilović u Novi Pazar.

Ovakva transfer politika dovođenja bivših igrača uz neke koji ne predstavljaju zapravo pojačanja, već samo gomilanje fudbalera na pozicijama, dugoročno je neisplativa investicija.

Svako ko zna barem neki osnovni zakon ekonomije vidi da je Partizan na gubitku sa igračima koji odlaze besplatno, čak iako su besplatno i dovedeni, jer su imali ozbiljnu platu u tom periodu.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare