FK Partizan, FK Soči
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of Lige konferencija jer su nakon penal drame uspeli da izbace Soči (2:2, posle penala 6:4).

PROČITAJTE JOŠ

U prvom meču igranom u Rusiji pre sedam dana nije bilo pobednika nakon što je utakmica završena rezultatom 1:1.

Nakon 2:2 u 120 minuta fudbala pristupilo se izvođenju penala. U 110. minutu je Aleksandar Stanojević napravio potez meča kada je odlučio da zameni golmana. Umesto Popovića ušao je Stevanović, a ubrzo je čuvar mreže postao i heroj Partizana.

Uspeo je da odbrani šut Rodriga (najpre je Calagov promašio u prvoj seriji) i tako doneo Partizanu priliku za prolazak dalje. Vujačić je pogodio mirno sa bele tačke za veliko slavlje navijača. Pamtiće se dugo i pogodak Sejdube Sume sa penala koji je pogodio stativu, a lopta se od ruke golmana Džanajeva odbila u mrežu.

Tri puta je u ovom dvomeču Partizan bio u zaostatku i tri puta je uspeo da se vrati.

Ovog puta je dva puta golove za Soči postigao levi bek Terekov, koji se najbolje postavljao u kaznenom prostoru Partizana. Oba gola stigla su nakon uigranih akcija, a beku je ostalo samo da ih pospremi u mrežu.

Ipak, „parni valjak“ se ni u jednom momentu nije predavao. Najpre je Jojić uspeo u 55. minutu da izjednači na 1:1 nakon lude akcije u kojoj se lopta odbila Markoviću nakon klizećeg starta rivala, došlo je do haosa u kaznenom prostoru, a Jojić je sjajno šutirao i pogodio kroz noge Džanevu.

U 90. minutu je Aleksandar Šćekić doneo veliku radost pogotkom. Crno-beli nisu prestajali da se bore, a sve je došlo na naplatu nakon centaršuta Terzića koji je Šćekić uspeo da spakuje u mrežu.

Imao je Soči dve dobre prilike u produžetku, ali je jednom sjajno intervenisao Popović, a drugi put je Vujačić izvukao loptu sa same gol linije.

Partizan će u plej-ofu odmeriti snage sa Santa Klarom. Prvi meč je na programu 19. avgusta, dok se revanš igra sedam dana kasnije u Beogradu.

Partizan – Soči 2:2 (6:4 pp) (Jojić 55, Šćekić 90 – Terekov 33, 76)

Stadion: Stadion Partizana. Sudija: Jakob Kelet (Danska).

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Jojić (od 84. Terzić), Zdjelar, Marković, Natho (od 66. Suma), Holender (od 71. Šćekić), Rikardo.

Soči: Džanajev, Rodrigo, Barać, Prohin, Zalka (od 69. Margasov), Calagov, Jusupov (od 78. Angban), Terehov, Noboa (od 77. Žoazinjo), Popov (od 69. Burmistov), Baršov (od 72. Vorobjev).

Penali: Partizan – Soči 2:2 (Jojić 55, Šćekić 90 – Terekov 33, 76)

4:2 Pogađa Vujačić! Partizan ide dalje!

3:2 Brani Stevanović! Pročitao je udarac rivala i doveo Partizan nadomak prolaska dalje.

3:2 Sreća za Partizan! Lopta se od golmana rivala odbila u gol posle udarca Sume.

2:2 Malo je falilo da Stevanović odbrani ovaj penal. Soči izjednačio.

2:1 Siguran Rikardo, Partizan vodi

1:1 Pogađa i Soči

1:0 Pogađa Živković za vođstvo Partizana

0:0 Calagov pogađa stativu

120′ Penali odlučuju pobednika!

117′ Zvižduci sa tribina

Navijači Partizana zviždali su igrčaima Sočija kako bi ih dekocentrisali i naterali da izgube loptu. Stevanović je uspeo da ukroti jedan udarac koji je išao u okvir gola „parnog valjka“.

113′ Soči preuzeo inicijativu

Ruski tim je držao loptu u nogama, ali nije to bila ni u jednom trenutku ozbiljnija šansa. Partizan je dobro stajao u bloku, a Stanojević je sve vreme dobacivao igračima šta tačno treba da rade i kako da se postave.

110′ Izmene u Partizanu

Golman Stevanović je zamenio Popovića, dok je Uroševića zamenio Miljković

107′ Partizan centrira sa obe strane

Najpre je Živković centrirao, a onda je i Urošević pokušao da vrati loptu u kazneni prostor. Partizan je bolje otvorio drugi produžetak.

Prvi produžetak: Partizan – Soči 2:2 (Jojić 55, Šćekić 90 – Terekov 33, 76)

105′ Kraj prvog produžetka!

Nastavlja se velika drama. Ovo je poslednji meč 3. kola Lige konferencija koji se još uvek igrao u ovim momentima. Ranije u toku večeri su debakl doživeli Čukarički i Vojvodina.

FK Partizan, FK Soči
Foto: Starsport

102′ Herojska intervencija Vujačića

Uspeli su Rusi da prevare i golmana Popovića, ali je Vujačić uspeo da izbaci tu loptu sa gol linije. Nastavila se velika drama u Beogradu.

97′ Kakva intervencija Popovića

Uspeo je da odbrani udarac Burmistova koji je ostao zaboravljen u kaznenom prostoru. Soči je igrao ofanzivnije u tim momentima, a samo povremeno je uspevao da probije bedem Partizana.

95′ Partizan ofanzivniji

Kao da se Soči i dalje nije oporavio od šoka nakon gola Šćekića. Crno-beli napadaju po desnoj strani, a Rikardo i dalje uspeva da se izbori za većinu lopti. Crno-beli žele potpuni preokret.

Drugo poluvreme: Partizan – Soči 2:2 (Jojić 55, Šćekić 90 – Terekov 33, 76)

90+3′ Gledaćemo produžetke

90′ Gol, gol, gol

Uspeo je Šćekić da pogodi u 90. minutu i da donese produžetke crno-belima. Usledila je erupcija oduševljenja na tribinama, a i igrači su žustro slavili na terenu. Šćekić je ušao sa klupe i pogodio nakon centaršuta. Lopta je zakačila stativu i zakotrljala se u mreži rivala.

FK Partizan, FK Soči
Foto: Starsport

85′ Promašio je i Suma

Ušao je u igru umesto Natha, ali nije imao veliku šansu sve do 85. minuta. Ipak, šutirao je neprecizno i poslao loptu pored gola rivala.

80′ Soči sve bolji

Pokušali su Rusi iz daljine, ali je uspeo Popović da odbrani ovaj udarac.

76′ Gol Sočija

Nakon što je Partizan nizao napade usledio je novi hladan tuš. Terekov je po drugi put uspeo da pogodi mrežu, ovog puta na asistenciju Jusupova. Bila je to tečna akcija nakon koje je lopta stigla na levu stranu, a Jusupov je ubacio u peterac. Terekov je samo pospremio u mrežu, delovalo je kao na video igrici. Prelako je ispala odbrana Partizana, pa je Stanojević bio besan.

73′ Golman Sočija ima pune ruke posla

Navijači Partizana su aplauzom ispratili napade crno-belih. Čak dva puta je golman ruskog tima morao da boksuje loptu i tako otklanja opasnost.

67′ Propala je velika šansa

Uspeo je Marković da se izbori za jednu loptu, a onda se sjuri ka golu Rusa. Uspeo je da prođe jednog igrača, a onda pokušao da doda do Rikarda. Ipak, tu loptu je presekao štoper Sočija, a Marković se uhvatio za glavu.

64′ Pokušaj Sočija

Šutirao je Zalka iskosa, ali je Popović nakon male nesigurnosti uspeo da uhvati tu loptu.

FK Partizan, FK Soči
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

62′ Pao je ritam igre

Oba tima sada igraju znatno opreznije, kao da je prva misao da se ne primi drugi pogodak. Partizan je odlučio da se malo povuče, pa je Soči stigao do inicijative.

55′ Gol za Partizan

Pogodio je Miloš Jojić i to kroz noge Džanevu. Bila je to luda akcija crno-belih. Uspeo je Marković da iskontroliše loptu i nakon klizećeg starta jednog rivala, a nakon pravog haosa u kaznenom prostoru najbolje se snašao Jojić koji je postigao gol. Bio je on džoker Stanojevića (zaigrao umesto Šćekića) i apsolutno je odužio poverenje.

FK Partizan, FK Soči
Foto: Starsport

53′ Nova šansa za Partizan

Promašio je Rikardo jedan nizak centaršut, a lopta je stigla do Uroševića. Bek Partizana je poslao loptu preko prečke.

48′ Marković promašuje dobru priliku

Rikardo je spustio do Natha, a Izraelac je nakon dva kontakta sa loptom sjajno proigrao Markovića. Kapiten crno-belih je slabije primio loptu, a onda šutirao visoko preko prečke.

46′ Nastavljen je meč

Na poluvremenu nije bilo izmena ni u jednom timu.

Prvo poluvreme: Partizan – Soči 0:1 (Terekov 33′)

45′ Partizan traži šansu

Holender je proigrao nakon udarca u prvim minutima meča. Iako ima problem sa povredom zgloba daje sve od sebe, ali nema punu brzinu.

FK Partizan, FK Soči
Foto: Starsport

40′ Partizan nastavlja napade

Crno-beli nošeni podrškom sa tribina pokušavaju da postignu pogodak. Mnogim navijačima je kroz glavu prošao scenario iz meča u Rusiji kada je Soči vodio, a Partizan izjednačio.

37′ Kako je malo falilo

Centrirao je Natho iz kornera, lopta je preletela sve osim Uroševića. Ipak, bek Partizana je samo okrznuo glavom i nije uspeo da je prosledi iza leđa golmana Sočija.

FK Partizan, FK Soči
foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

33′ Šok za Partizan

Crno-beli su promašili svoje šanse, a prvu pravu priliku je Soči iskoristio. Bila je to duža inicijativa, a onda je u samo tri poteza Soči stigao do gola. Barać se sjajno snašao u kaznenom prostoru i ostavio loptu do Terekova koji je lako matirao golmana Popovića za 0:1.

30′ Danilo Anđušić i sin gledaju Partizan

Srpski košarkaš i bivši as „parnog valjka“ objavio je fotografiju sina na tribinama stadiona Partizana.

Danilo Anđušić i sin
Foto: Screenshot Instagram daniloandjusic

28′ Partizan se povukao

Nakon inicijative Partizana, Soči je preuzeo kontrolu situacije. Nakon nekoliko odluka sudije Keleta ruski igrači su pokušali da promene odluke oštrim protestima.

22′ Au, ovo bi bilo za TV špice

Namestio je Natho loptu prilikom jednog slobodnog udarca, a onda silovito šutirao. Njegov šut je izašao pod prečku, ali je još jednom Džanev paradom sprečio Partizan da povede.

15′ Lukav potez Markovića, umalo gol

Pokušao je Marković iz mesta da savlada Džaneva, ali je golman Sočija uspeo da paradom spase svoj gol. Nakon kornera je Vujačić poslao loptu visoko preko prečke

12′ Partizan napada

Rodrigo je sjajno reagovao nakon centaršuta Jojića. Rikardo je bio u kaznenom prostoru, ali nije uspeo da dođe do lopte.

9′ Umalo kontranapad Partizana

Uspeo je Marković da povuče brz kontranapad, ali uskoro je udvojen, pa je uspeo da izbori tek aut. U igru se vratio Holender

5′ Prva šansa za Partizan

Prošao je po desnoj strani Lazar Marković i centrirao, a jedan igrač Sočija je loše reagovao. Nije uspeo Rikardo da dođe do lopte, ali jeste Holender. Ipak, njegov udarac sa 6,7 metara je izblokiran.

Bibars Natho; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.

2′ Počeo je meč u Beogradu

Partizan je od početka držao loptu u nogama, ali nije stigao do šanse u prvih dva minuta igre.

20.50 Izmena 10 minuta pre početka meča

Zvanični spiker na stadionu objavio je da će umesto Pantića od prvog minuta igrati Holender. Razlog odustva srpskog fudbalera nije poznat.

20.37 Prva fotografija sa stadiona

Navijači Partizana su već ispunili neke delove stadiona, a još uvek se mnogo njih nalazi ispred samog objekta.

Foto: Nova.rs

20.07 Gužva ispred stadiona

I sat vremena pre početka susreta navijači su se nalazili ispred stadiona Partizana, što svedoči o velikom interesovanju za duel sa ruskim timom.

Navijači Partizana
Foto: Nova.rs
Navijači Partizana
Foto: Nova.rs

Kvalifikacije za Ligu konferencija, treće kolo:

Astana – KUPS 3:4 (2:0)

(Barsegijan 3, 58, Ajmbetov 41 – Rangel 53, 61 74, Ikaunieks 77)

Bodo – Priština 2:0 (1:0)

(Bothajm 18, 78)

Molde – Trabzonspor 1:1 (0:0) posle penala 3:4

(Sigurdarson 90+7 – Edgar Ie 57)

Karabag – AEL Limasol 1:0 (0:0)

(Kadi 87)

Rubin Kazanj – Rakov 0:0 posle produžetaka 0:1

(Gutkovskis 111)

Hamarbi – Čukarički 5:1 (3:0)

(Žihze 12, Selmani 26, 72, Paulsen 44, Svedberg 67 – Endiaje 64)

Žilina – Tobol 5:0 (2:0)

(Duris 14, Rušnjak 41, Bišakšijan 64, 90+7, Slebodnik 81)

Hapoel Ber Ševa – Šlask 4:0 (2:0)

(Ansah 2, 54, Safuri 7, Šviro 82)

Paok – Bohemians 2:0 (2:0)

(Švab 4, Bisevar 28)

Plzen – TNS 3:1 (0:1) posle penala 4:1

(Buča 56, Čori 85, Beauguel 90+1 – Robles 4)

RFS – Gent 0:1 (0:0)

(Okumu 73)

Bazel Ujpešt 4:0 (2:0)

(Males 22, Štoker 45+2, Artur 71, Petreta 90)

Fola – Linfild 2:1 (0:0)

(Koreia Mendeš 69, Pareira 90+3)

Makabi Tel Aviv – Trnava 1:0 (1:0)

(Jeini 13)

Anderleht – Laci 2:1 (2:1)

(Amuzu 32, Veršaeren 72)

Kopenhagen – Lokomotiva Plovdiv 4:2 (3:1)

(Diks 11, 29, Bil 40, Darami 48 – Iliev 30)

Fejnord – Lucern 3:0 (2:0)

(Jahanbakš 9, 34, Sinstera 48)

Hibernians – Riga 1:2 (0:0) posle produžetaka 1:4

(Degabriele 60 – Leo 49, Paurević 90+6, Muritala 105+3, 116)

Olimpija Ljubljana – Santa Klara 0:1 (0:0)

(Košta 73)

Rijeka – Hibernijan 4:1 (1:0)

(Pavičić 36, Abas 68, MekGin a.g. 73, Bušnja 90+3 – Magenis 56)

Sivaspor – Dinamo Batumi 0:1 (0:0) nakon produžetaka 1:1

(Feliks 110, Pantsulaia 78)

Teuta – Šamrok Rovers 0:2 (0:1)

(Gafni 20, 62)

Velež Mostar – Elfsborg 1:4 (0:2)

(Georgijević 81 – Frik 3, 52, Okels 16, 48)

Larne – Fereira 1:0 (0:0)

(Randal 83)

Aberdin – Brajdablik 2:1 (0:0)

(Hedž 47, 71 – Ejolfson 59)

Toršavn – Makabi Haifa 1:0 (1:0)

(Przbilski 20)

Dundalk – Vitese 1:2 (0:2)

(Hoban 70 – Bero 28, Gboho 38)

LASK – Vojvodina 6:1 (1:1)

(Karamoko 34, 53, Goiginger 56, Pocman 67, Balić 80, Šmidt 87 – Kabić 13)

Partizan – Soči 2:2 (0:1) posle produžetaka

(Jojić 55, Šćekić 90 – Terekov 33, 76)

Osijek – CSKA Sofija 1:1 (1:1)

(Škorić 45 – Keri 33)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare