Soči, Partizan, fudbal, utakmica
Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Sočijem (1:1) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a sva dešavanja sa ovog susreta mogli ste da pratite uz Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

U prvom poluvremenu nije viđeno previše šansi. Partizan je najbolju imao u šestom minutu kada je Lazar Marković pogodio prečku nakon jednog centaršuta.

Soči je sa druge strane dva puta ozbiljno zapreti kada je mladi golman Aleksandar Popović sjajno reagovao. Ipak, senku na njegov nastup bacila je intervencija u 26. minutu kada je promašio loptu, a Dugandžić je pogodio stativu.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja, ali i kontroverzi. U središtu pažnje se našao moldavski sudija Dumitri Muntean koji je odlučio da promeni svoju prvobitnu odluku i napravio veliku grešku. Vujačić je srušio jednog igrača rivala metar izvan kaznenog prostora, a glavni arbitar je nakon konsultacije sa linijskim sudijom pokazao na belu tačku. Noboa je mirno pogodio za 1:0, iako su igrači Partizana žestoko protestvovali.

Ipak, pravda je zadovoljena samo sedam minuta kasnije kada je Partizan ekspresno izjednačio. Rikardo je u 73. minutu završio akciju nakon centaršuta Lazara Markovića i tako poravnao rezultat.

U nekoliko navrata je Soči dobijao „poklone“ od glavnog arbitra, koji je čak i u 95. minutu sudio faul nakon prekršaja Saničanina. Ipak, Noboa je tu loptu poslao visoko preko prečke.

Meč je ostao u senci problematičnog penala, ali i preterane agresije igrača ruskog tima koji su pravili nesmotrene faulove.

Soči – Partizan 1:1 (Noboa 66′ p – Rikardo 73)

Stadion: Fišt. Gledalaca: oko 500. Sudija: Dumitri Muntean (Moldavija).

Soči: Zabolotni – Prohin, Rodrigao, Barać – Margasov, Noboa, Cagalaov (od 81. Angban), Terehov – Burmistrov (od 59. Jusupov), Popov (od 60. Zajka) – Dugandžić (od 81. Barsov).

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Marković (od 74. Lutovac), Natho (od 74. Jojić), Pantić (od 74. Holender) – Rikardo (od 90. Milovanović).

Drugo poluvreme: Soči – Partizan 1:1 (Noboa 66 p – Rikardo 73)

90+5′ Novi poklon za Soči

Saničanin je napravio faul, a Soči je imao šansu. Noboa je šutirao visoko preko prečke.

90+2′ Partizan se povlači

Stanojević ne želi da rizikuje i da njegov tim eventualno primi gol u samoj završnici

88′ Nova intervencija lekara Partizana

Još jednom se ukazivala pomoć golmanu Partizana, koji je nakon jedne intervencije osetio posledice prethodnog udarca.

Soči, Partizan, fudbal, utakmica
Foto: STARSPORT

85′ Rusi provociraju

Fudbaleri Sočija sve češće dobacuju igračima Partizana, ali crno-beli ne reaguju na provokacije. Partizan je pokušao nakon kombinacije Rikarda i Jojića, ali nije uspeo da ugrozi gol rivala.

81′ Nešto mirnija igra

Soči je odlučio da zatvori sve prilaze golu, ali i da ne juri drugi pogodak protiv Partizana. Soči pokušava gotovo isključivo iz prekida, koji su njihovo najjače oružje.

73′ Gol za Partizan!

Prošao je po desnoj strani Marković sjajno centrirao i kao na tacni poslužio Rikarda. Napadač „parnog valjka“ je sa pet metara neometan postigao pogodak.

Soči, Partizan, fudbal, utakmica
Foto: STARSPORT

69′ Partizan napada

Ovaj nepravedno dosuđeni penal samo je rasplamsao želju fudbalera Partizana. Od tog trenutka se crno-belih konstantno nalaze u poslednjoj trećini rivala.

66′ Soči vodi sa penala

Napravio je faul Vujačić barem metar van kaznenog prostora, a sudija je isprva pokazao na slobodni udarac. Konsultovao se sa linijskim sudijom, a onda pokazao na belu tačku. Protestvovali su igrači Partizana jer je prekršaj bio van šesnaesterca, ipak, sudija Muntean je ostao pri svojoj odluci. Sa penala je pogodio Noboa za 1:0.

58′ Prekid za Soči

Noboa je izveo slobodan udarac, ali je golman Popović uspeo da izboksuje tu loptu. Nakon toga se sudario sa jednim igračem rivala, pa se Popović našao na zemlju. Uskoro mu je ukazana pomoć.

Soči, Partizan, fudbal, utakmica
Foto: STARSPORT

52′ Rasprava među fudbalerima

Nisu hteli ruski fudbaleri da prekinu igru nakon što je Pantić završio na travi. Stanojević je žestoko negodovao, pa mu je glavni arbitar Muntean pokazao žuti karton.

49′ Prilika za Partizan

Sjajno je centrirao Natho, pokušao je Vujačić, a lopta je pogodila u grudi jednog igrača Sočija. Tražili su crno-beli isprva penal misleći da je lopta pogodila igrača rivala u ruku.

Soči, Partizan, fudbal, utakmica
Foto: STARSPORT

48′ Agresivna igra Rusa

Soči u svaki duel ulazi sa najvećim intezitetom, nakon jednog od njih se i Pantić našao na zemlji.

46′ Bez izmena na poluvremenu

Prvo poluvreme: Soči – Partizan 0:0

45+2′ Kraj prvog dela igre

Soči je imao dve dobre šanse, ali je oba puta sjajno reagovao Popović. Ipak, napravio je grešku sredinom poluvremena kada je Dugandžić pogodio stativu posle centaršuta.

44′ Još jedan bezobrazni faul Rusa

Kako vreme prolazi tako su igrači ruskog tima sve nervozniji. U direktnom duelu je Barać srušio Živkovića na zemlju, kome je ukazivana pomoć. Zbog preterane grubosti Barać je očekivano dobio žuti karton.

Foto: STARSPORT

42′ Pokušaj Markovića

Prošao je po desnoj strani, a onda silovito šutirao. Ipak, lopta je prohujala pored stative, a golman Zabolotni nije morao da reaguje.

39′ Soči zapretio

Rusi su uspeli da nateraju golmana Popovića da interveniše, ali nije to bila veća opasnost za Partizan. Vujačić je nedugo zatim otklonio opasnost, a Dugandžić je udario štopera Partizana po nozi. Bilo je ovo nepotrebno jer je to uradio sa strane u trenutku kada je bilo jasno da je Vujačić otklonio opasnost.

32′ Rikardo je meta svih napada

U svakom napadu fudbaleri Partizana traže napadača u kaznenom prostoru, kada se on izvuče na neku stranu, obično Partizan nije toliko opasan.

26′ Sreća za Partizan

Malo je nedostajalo da Soči nehotice povede, centrirao je Dugandžić, Popović nije uspeo da zahvati loptu, pa je onda pogodila dalju stativu. Na sreću navijača crno-belih lopta se odbila nazad u polje.

20′ Kakva šansa za Partizan

Malo je nedostajalo da Danilo Pantić postigne pogodak, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom nakon centaršuta Rikarda.

Soči, Partizan, fudbal, utakmica
Foto: STARSPORT

19′ Natho diriguje

Natho je žustro delio savete saigračima kako bi se postavili na pravi način.

17′ Umalo hladan tuš

Terehov je prevario Živkovića, napravio sebi prostor, a onda šutirao ka golu. Ipak, Popović je uspeo da otkloni opasnost.

15′ Partizan napada, ali bez prave šanse

Crno-beli nastavljaju da ređaju napade, ali u trenutku kada dođu do kaznenog prostora dešava se greška u završnom dodavanju. Poslednju takvu grešku napravio je inače raspoloženi Marković.

12′ Šansa za Soči

Kapiten Cagalov je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je Popović uspeo da odbije tu loptu u korner.

9′ Nešto mirnija igra

Nakon što je bilo pregršt uzbuđenja u početnih šest minuta, usledilo je kraće zatišje.

6′ Rusi traže penal

Dugandžić se našao u šansi, ali je dobro reagovao golman Popović i otklonio opasnost. Bilo je tom prilikom kontakta sa Vujačićem, pa je centarfor Sočija tražio penal. Ipak, sudija Muntean je samo odmahnuo rukom.

5′ Prečka Partizana!

Lazar Marković, kapiten crno-belih na ovom susretu, pogodio je prečku nakon centaršuta. Malo je falila da ta lopta završi u golu.

3′ Rikardo najzapaženiji

Napadač crno-belih se nalazi u odličnoj formi po povratku u Partizan, a i u prvih tri minuta su njegovi potezi pravili razliku. Uspevao je da spusti loptu, da je odloži na stranu i tako pokrene akcije „parnog valjka“.

1′ Krenuo je meč u Rusiji

Soči je odigrao brzu akciju u prvom minutu, ali odbrana Partizana dobro reagovala.

17.55 Mali broj navijača na tribinama

Stadion je gotovo potpuno prazan izuzev 500 navijača koji se nalaze u jednom delu severne tribine.

16.50 DOBRO DOŠLI

Dobar dan i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ovaj put pratimo gostovanje Partizana u Rusiji i meč protiv Sočija u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

BONUS VIDEO Ko je Milenko Sebić?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram