Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički na Banovom brdu rezultatom 2:0 u meču 36. kola Superlige Srbije.

Fudbaleri Partizana stigli su do prednosti nakon samo 20 sekundi igre, pošto je Slobodan Urošević centrirao a Aleksandar Šćekić odlično reagovao i glavom poslao loptu u mrežu.

PROČITAJTE JOŠ:

Već u narednom minutu crno-beli su imali novu priliku, pošto je novi centaršut sa levog krila Igor Vujačić poslao visoko preko gola. To je ujedno bilo i poslednje veće uzbuđenje u prvom poluvremenu, pošto u narednih 40 minuta, sem šuta Aleksandra Miljkovića sa ivice kaznenog prostora, te nezgodnog udarca Đorđa Jovanovića sa druge strane koji je Stojković uspeo da ukroti, ozbiljnijih šansi nije bilo.

Početkom drugog poluvremena Čukarički je zaigrao znatno angažovanije, pa su pokušali preko Marka Docića u dva navrata, ali je prvo pogodio živi zid iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, potom je u 56. minutu njegov šut uspeo Šćekić da izblokira, ali ne i da ga zaustavi, no na sreću po crno-bele, lopta je išla direktno u Stojkovića koji je uspeo da je uhvati.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je Miladin Stevanović u 64. minutu, kada je lopta nakon slobodnog udarca sa desne strane stigla do njega, ali nije uspeo da je ubaci sa par metara u mrežu.

Crno-beli su pitanje pobednika rešili u 80. minutu nakon prvog kornera, kada je Marković centrirao, a Vujačić zatresao mrežu udarcem glavom.

Od ranije je već bilo poznato da će i Partizan i Čukarički u Ligu konferencija, pa meč nije imao nikakvu takmičarsku težinu, mada je Čukarički ovim porazom pao na četvrto mesto, nakon trijumfa Vojvodine protiv Mačve 5:2.

Superliga Srbije, 36. kolo

Čukarički – Partizan 0:2 (0:1)

(Šćekić u 1. i Vujačić u 80. za Partizan)

Stadion: Stadion na Banovom Brdu; Poseta: Bez publike; Glavni sudija: Lazar Lukić; Pomoćnici: Bogićević, Banović, Manojlović.

Čukarički: Petrović, Stevanović, Šapić, Drezgić, Kamenović, Kovač (od 79. Čolović), Docić, Mijailović (od 83. Vidosavljević), Pantić (od 79. Ergelaš), Savić (od 59. Kajević), Jovanović (od 83. Rakonjac). Trener: Dušan Đorđević

Partizan: Stojković, Miljković, Vujačić, Marković, Urošević, Šćekić, Zdjelar (od 59. Lutovac), Natho (od 59. Suma), Jović (od 59. Marković), Jojić, Holender (od 79. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević

Foto: Sofascore

Superliga, 36. kolo

Subota

Voždovac – Napredak 4:2 (3:0)

(Purtić 21p, Stojčev 34, 76, Janković 39 – Marinković 62, Bačanin 82)

Novi Pazar – Mladost Lučani 4:1 (3:1)

(Hadžibulić 33, Sise 39, Aganspahić 45+1p, 66p – Jovanović 22)

Proleter – Radnik Surdulica 3:0 (0:0)

(Knežević 63 penal, 69, Mirosavljev 66)

Nedelja

Mačva – Vojvodina 2:5 (1:3)

(Adamović 45+1 (p), Ortiz 83 – Čović 6, 14. Žukić 33, Simić 73, Mrkaić 75)

Metalac – Bačka 3:0 (2:0)

(Krajišnik 11, 81, Cvetković 83)

Radnički (N) – Rad 2:2 (1:1)

(Kasalica 3, Gavrić 68 (p) – Šarić 8, Kaluđerović 50)

Spartak – Inđija 1:0 (0:0)

(Savković 80)

TSC – Javor 2:1 (2:1)

(Zec 1, Antonić 30 – Tanko 32)

Čukarički – Partizan 0:2 (0:1)

(Šćekić 1, Vujačić 80)

18:45 C. zvezda – Zlatibor

90′ Kraj utakmice

Partizan je slavio sa 2:0.

87′ Čeka se kraj meča

Drugi gol Partizana je naterao igrače oba tima da „stanu na loptu“, pa uzbuđenja nema, te se samo čeka istek 90. minuta. Ovo i ne iznenađuje, s obzirom na to da ni Partizan ni Čukarički nisu imali takmičarski motiv pred ovaj duel sem pukog nadigravanja.

80′ Partizan duplirao prednost

I drugi gol crno-beli su postigli glavom. Prvi korner na utakmici izveden je sa leve strane, lopta je stigla do Markovića koji je centrirao, a Vujačić odličnim skokom došao do lopte koju je lepo zahvatio, poslao je u mrežu i duplirao prednost svog tima.

73′ Nema uzbuđenja na stadionu Čukaričkog

Čukarički je posustao, Partizan ne pokazuje preteranu nameru da napadne, pa utakmica protiče bez šansi.

64′ Kako ovo nije bio gol?

Napravio je Lazar Marković faul za žuti karton na ivici kaznenog prostora iskosa. Usledio je centaršut, lopta je prošla kroz čitav šesnaesterac, stigla do Miladina Stevanovića koji je bio sam na drugoj stativi, ali se nekadašnji fudbaler Partizana spetljao, promašio je loptu, ona ga pogodila u nogu i završila pored gola.

Foto: Starsport

59′ Izmene u oba tima

Asmir Kajević je dobio šansu umesto Savića u dresu Čukaričkog. Kod Partizana Jovića je zamenio Lazar Marković, Zdjelara Aleksandar Lutovac, dok je umesto Bibarsa Natha šansu dobio Sejduba Suma.

56′ Šut Docića, Stojković imao sreće

Pokušao je Marko Docić sa oko 20 metara, njegov udarac je delimično uspeo da izblokira Šćekić, ali srećom po Stojkovića lopta nije tom prilikom promenila i pravac, pa je uspeo da je bez većih problema uhvati.

Foto: Starsport

50′ Pantić naterao Zdjelara na faul, Docić pogodio živi zid

Znatno ofanzivnije Čukarički je ušao u drugo poluvreme, pa su preko Jovanovića, Pantića i Kovača u više navrata pripretili, a najbolju šansu imali su nakon faula Zdjelara nad Pantićem na ivici kaznenog prostora. Šutirao je Docić, pogodio Vujačića u glavu, pa je ostalo 1:0.

45′ Počelo je drugo poluvreme

Crno-beli vode, Čukarički ima 45 minuta nade da može do preokreta.

Poluvreme

Crno-beli imaju vođstvo nakon sjajne akcije i centaršuta posle samo 20 sekundi igre. Sem toga, nismo videli previše uzbuđenja, sem jednog šuta i gol Čukaričkog, odnosno još tri udarca ka golu Čukaričkog koji nisu išli u okvir.

43′ Faul Mijailovića i šansa za crno-bele

Iskoristio je mladi Jović svoju brzinu, došao do kaznenog prostora, ali je Srđan Mijailović, inače nekadašnji zadnji vezni Crvene zvezde, uspeo da ga praktično izgura van 16 metara, gde je napravio faul. Prekršaj je izveo Jojić, centrirao, ali nisu uspeli da se snađu njegovi saigrači u kaznenom prostoru, nakon čega je i dosuđen faul u napadu, pa je ostalo 1:0.

37′ Stojković zaustavio nezgodan šut Jovanovića

Nekadašnja mlada nada crno-belih i aktuelni napadač Čukaričkog pokušao je sa oko 20 metara, lopta je pri putu ka golu nezgodno odskočila, ali je Stojković bio dovoljno fokusiran i uspeo da zaustavi njegov šut, pa je ostalo 1:0 za Partizan.

Foto: Starsport

30′ Žuti karton za Jovića, Čukarički prekombinovao

Jović je napravio grub faul na polovini Čukaričkog, zbog čega je dobio žuti karton. Mogao je Čukarički iz napada koji je usledio da ugrozi Stojkovića, imali su i višak u jednom trenutku, ali su prekombinovali, pa je šansa otišla u „nepovrat“.

23′ Nova šansa za Partizan

Tim iz Humske je mogao do drugog pogotka nakon nove akcije po levoj strani i lopte koja je išla po ivici kaznenog prostora. Stigla je do Šćekića koji nije uspeo da je zahvati, ali jeste Miljković, no poslao ju je malo preko prečke.

Partizanov vodeći gol

Ovako su crno-beli stigli do prednosti:

17′ Natho pogodio saigrača, ništa od drugog gola

Kombinovali su fudbaleri Partizana oko kaznenog prostora, stigla je lopta do Natha koji je uputio udarac, ali se na putu lopte ka golu isprečio mladi Jović, pa je ostalo 1:0 za crno-bele.

10′ Čukarički krenuo nešto ofanzivnije

Nakon početnog šoka i prednosti Partizana, igrači Čukaričkog su uspeli da uhvate ritam, prebace težište igre na polovinu Partizana, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol Stojkovića.

3′ Mogli su crno-beli i do 2:0

Novi odličan centaršut sa levog krila, udarac glavom, ovog puta Vujačića, ali je lopta završila preko gola.

1′ Partizan poveo posle 20 sekundi!

Tek što je utakmica počela, Urošević je centrirao, a Šćekić glavom poslao neodbranjiv šut ka golu Čukaričkog, pa su gosti već stigli do prednosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar