Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Metalac u zaostalom meču petog kola Superlige sa 3:1 na svom stadionu.

Rikardo Gomeš je postigao 16. gol u sezoni za Partizan, još dva je dao i Bibars Natho za trijumf u meču u kom je Partizan odigrao dva drugačija poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedini gol za goste u Humskoj dao je Filip Stuparević u prvom delu igre u kom je Metalac igrao u egalu sa crno-belima. U drugom nije mogao ništa prvoplasiranom timu tabele, pa je Partizan mogao da slavi i ubedljivije.

Prvo poluvreme bilo je veoma uzbudljivo i donelo je, gotovo filmski režiranih 45 minuta.

Partizan je startovao silovito, Metalac se nekako izdigao i uspeo da izjednači i da u tom delu igre ostane konkurentan.

Aleksandar Stanojević je prešao kratak put od velikog zadovoljstva do velike nervoze, a njegov tim je na isteku 45. minuta imao 1:1.

Partizan je poveo praktično iz prve šanse na meču, Rikardo je došao do lopte na sredini rivala, istrčao kontru i izašao sam ispred golmana Maslarevića.

Foto: Starsport

Probao je da dribla, sustigao ga je Bačkulja i zaustavio prvi šut, lopta se opet odbila Gomešu i iz popravnog ju je smestio u mrežu za 1:0 od sedmog minuta.

Crno-beli su delovali uigrano i ubedljivo. Napadi su išli tečno i falio je poneki završni pas, ali su izgledali dobro na terenu.

Međutim, da određenih rupa u odbrani ima, pokazao je Filip Stuparević već u devetom minutu. Dobio je centaršut sa desne strane i glavom poslao loptu u prečku.

Već tada je Partizan imao sreće, koja ga je napustila u 29. minutu. Tada se odbitak posle šuta igrača Metalca odbio do Siniše Saničanina.

Foto: Starsport

Defanzivac Partizana je probao da ispuca loptu, promašio ju je i praktično poklonio u noge Stupareviću. Napadač Metalca je poklon oberučke prihvatio i rutinski zatresao mrežu Aleksandra Popovića za 1:1 u 29. minutu.

Aleksandar Miljković je do isteka 45. minuta imao tri pokušaja glavom za Partizan, Rikardu se jedna lopta odbila u potkolenicu i završila je sa tri metra pored gola, a u završnici se požalio na povredu.

Ostao je u igri, ali je bilo jasno da će Stanojević morati da menja nešto pred nastavak meča.

Čak trojicu igrača promenio je trener Partizana u poluvremenu i uveo je Bibarsa Natha, Marka Živkovića i Slobodana Uroševića, a izveo je Sašu Zdjelara, Ivana Obradovića i Miljkovića.

Nije računao na to da će mu drugi gol praktično pokloniti golman Metalca Mateja Maslarević.

Foto: Starsport

Primio je povratnu loptu od Stojića, Rikardo mu je bio preblizu, ukrao je loptu, Maslarević ga je oborio i sudija Lukić je dosudio penal.

Natho ga je realizovao u 52. minutu i kiks golmana Metalca je vratio prednost Partizanu, 2:1.

U 62. minutu je Nemanja Jović, još jedan rezervista, koji je nekoliko minuta ranije zamenio Nikolu Terzića, bio u zicer šansi.

Izašao je sam ispred Maslarevića, šutirao sa desetak metara i golman Metalca je odbranio. Prethodno je „skinuo“ i udarce Rikarda i Jojića i donekle se iskupio za veliku grešku.

Foto: Starsport

Ipak, ništa nije mogao u 68. minutu kada je loptu iz odbrane dobio Jojić, nekako je izbegao ofsajd zamku i izašao ispred Maslarevića zajedno sa Nathom.

Plasirao mu je loptu, a Izraelac je produžio u praznu mrežu za 3:1. Marko Živković je potom promašio stopostotnu šansu posle odbitka u 71. minutu.

Partizan je do kraja meča, bez mnogo problema i uz samo jedan solidan pokušaj Metalca uspeo da sačuva prednost i pobedi.

Crno-beli sada imaju 40 bodova i 13 pobeda u šampionatu, pa su se, posle kiksa Crvene zvezde u Surdulici (poraz od Radnika 2:1) osamili na vrhu tabele Superlige sa osam bodova viška. Metalac ima 12 bodova i ostao je na 15. mestu tabele.

Printscreen

Partizan – Metalac 3:1 (1:1)

(Gomeš 7, Natho 52 p, 68 – Stuparević 29)

Stadion: FK Partizan, Beograd; Kapacitet 29.775; Glavni sudija: Lazar Lukić

Partizan: Popović – Miljković, Miletić, Saničanin, Obradović, Zdjelar, Jojić, Pantić, Terzić, Menig, Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević

Metalac: Maslarević – Vlalukin, Stojić, Fićović, Mlađović, Antonijević, Bačkulja, Krajišnik, Odada, Cvetković, Stuparević. Trener: Žarko Lazetić

Drugo poluvreme:

90+3′ KRAJ! Trinaesta pobeda Partizana

Crno-beli su bili malo pod pritiskom u poslednjih pet, šest minuta, ali su sačuvali mrežu i pobedili.

88′ Natho pravi faul na 20 metara od gola

Šutirao je Vlalukin direktno u golmana Popovića.

80′ Malo uzbuđenja pred golom Partizana

Bilo je gužve tu pred Popovićem posle centaršuta igrača Metalca, ali od svega ništa jer je odbrana crno-belih dobro reagovala i zatvorila napadače gostiju.

Foto: Starsport

73′ Kakva šansa za Živkovića!

Promašio je praktično prazan gol posle odbitka, Partizan je mogao da postigne i četvrti gol.

68′ GOOOL! Partizan vodi 3:1

Natho daje gol na asistenciju Jojića. Analiza u VAR sobi potrajala je nekoliko minuta, jer je Jojić dobio loptu iz odbrane i činilo se da je u ofsajdu. Previše je otišao iza leđa odbrane i izašao je tamo zajedno sa Nathom, pa mu je lagano plasirao loptu, a Izraelac je sproveo u praznu mrežu.

62′ Zicer Jovića!

Promašio je igrač Partizana iz veoma dobre situacije, šutirao je slabo po zemlji, iz sredine i sa desetak metara, pa je Maslarević sačuvao svoju mrežu.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

60′ Dva opasna šuta Partizana za 20 sekundi

Prvo je Rikardo šutirao sa desetak metara pravo u sredinu, a onda je Jojić sa oko 25 metara poslao lelujavu loptu koju je golman Metalca odbranio paradom.

58′ Nova promena u Partizanu

Nemanja Jović menja Nikolu Terzića.

52′ GOOOOL! Partizan vodi 2:1

Natho je namestio loptu na belu tačku, šutirao je u desnu stranu, Maslarević se bacio u suprotnu i Partizan je opet stigao do prednosti.

Foto: Starsport

50′ Kakva greška, penal za Partizan!

Maslarević pravi neverovatnu glupost, Stojić mu je poslao povratnu loptu, golman Metalca je prihvatio i Gomeš mu je prišao veoma brzo. Golman je probao da skloni loptu, izgubio ju je i srušio igrača Partizana. Sudija Lukić je opravdano pokazao na penal.

46′ Trostruka promena u Partizanu

Izašli su Zdjelar, Miljković i Obradović, a ušli su Natho, Živković i Urošević.

Prvo poluvreme:

Foto: Srdjan Stevanovic; Starsport

45′ Pantić šutirao… To je sve što se tiče prvog poluvremena

Lopta je posle udarca sa preko 20 metara otišla pored desne stative gola Maslarevića. Ovaj pokušaj se ispostavio poslednjom zanimljvijom situacijom u prvom delu igre.

40′ Gomeš probao glavom, Miljković željan gola

Nijedan od dvojice igrača koji su probali da udarcima glavom zatresu mrežu Metalca nije uspeo u svojoj nameri. Miljkoviću je ovo bio treći pokušaj. Gomeš se izgleda oporavio od starta i čini se da nema toliko poteškoća sa povredom.

37′ Žali se Rikardo na povredu

Gomešu je uklizao jedan od fudbalera Metalca i igrač Partizana je osetio bolove u skočnom zglobu.

34′ Siguran Maslarević

Probao je centaršutem Danilo Pantić da ugrozi gol Metalca, ali je golman gostiju bio siguran, istrčao je i sprečio opasnost.

Foto: Starsport

29′ GOOOOL! Metalac uzvraća i poravnava rezultat!

Siniša Saničanin je pogrešio, probao je da ispuca loptu i promašio je fudbal, Stuparević je prihvatio loptu na desetak metara od gola i zatresao mrežu Partizana za 1:1.

23′ Opasno je pred golom Metalca!

Kvinsi Menig je prošao uz levu gol-aut liniju, ušao je do peterca i odatle šutirao, golman Maslarević je odbio loptu na nogu Rikardu, ali Gomeš nije imao mnogo vremena da je skrene, pa se lopta od njega odbila van terena.

Foto: Starsport

21′ Miljković ponovo u šansi

Prekid, centaršut Jojića ovog puta sa desne strane, ponovo je Miljković stvorio sebi prostor za udarac glavom i opet je bio neprecizan.

15′ Novi pokušaj Metalca

Prekid sa desne strane, centaršut i pokušaj uigrane kombinacije koju zaustavlja i preseca Saničanin. Hrabro za sada igra Metalac u Humskoj.

9′ Prečka Metalca!

Stuparević je bio sam u srcu kaznenog prostora Partizana i glavom je udario loptu. Umesto mreže zatresao je samo prečku, a Aleksandar Stanojević se nervira pored terena zbog reakcije svojih fudbalera u odbrani.

7′ GOOOL! Rikardo Gomeš daje gol

Partizan vodi 1:0. Rikardo je dobio loptu koju je zakačio Stojić, istrčao je momak sa Zelenortskih Ostrva iza leđa odbrane gostiju, driblao golmana Maslarevića i isprva promašio. Bačkulja je stigao da ukliza, lopta se vratila u noge Rikardu koji je iz drugog pokušaja pogodio mrežu.

5′ Organizovaniji i agilniji crno-beli

Dobro teče lopta u napadu Partizana za sada, tim Aleksandra Stanojevića kontroliše loptu i izgleda sve opasnije.

2′ Prva prilika za Partizan

Prekid je izveden sa leve strane, Jojić je probao da uposli nekog od saigrača u kaznenom prostoru Metalca. Na lopti je bio Miljković koji ju je udario glavom i uputio ka golu. Nije pogodio metu.

BONUS VIDEO: Stanković posle poraza u Surdulici: Teško je, odgovornost samo moja

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar