Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Tmurno doba u Humskoj.

Fudbaleri Partizana drugim vezanim porazom od Čukaričkog žestoko su iskomplikovali situaciju sebi kada je u pitanju plasman u Evropu za sezonu 2023/2024.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su prvo u poslednjem kolu ligaškog dela Superlige izgubili sa 1:0, potom su u prvoj utakmici doigravanja što za titulu, što za mesta koje vodi u Evropu, poraženi nakon katastrofalnog kiksa Nemanje Stevanovića i gola Marka Docića sa 30 metara, te tim sa Banovog brda ekipi iz Humske „beži“ čak osam bodova na tabeli.

Samo po sebi problematično, ovakvo stanje na tabeli dobija dodatno na težini kada se pogleda trenutak u kom su fudbaleri Čukaričkog napravili taj rezultat, kao i raspored narednih mečeva.

Izabranike Igora Duljaja u sredu, 26. aprila očekuje duel protiv Crvene zvezde, koja u Humsku dolazi u slavljeničkom raspoloženju i rezultatski rasterećena, te je jasno da će fudbaleri koje predvodi Miloš Milojević dati sve od sebe da nastave rezultatsku krizu „večitog rivala“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Po završetku derbija, crno-bele očekuje još jedan veliki izazov, pošto idu „na noge“ TSC-u. Tim iz Bačke Topole je ubedljivo poražen od Crvene zvezde, ali su uprkos tri primljena gola u drugom poluvremenu tokom prvih 45 minuta pokazali da poseduju ogroman kvalitet, i propisno su izluđivali crveno-bele, a kako će protiv Partizana na svom terenu imati dodatan motiv u vidu borbe za Ligu šampiona, nema dileme da ekipu iz Humske očekuje ekstremno težak zadatak.

Da bi crno-beli uspeli da dođu do druge pozicije, potrebno je da u nastavku sezone osvoje čak devet bodova više od Čukaričkog a šest od TSC-a. S obzirom na to da se nalaze u očajnoj formi, teško je očekivati da će uspeti da zabeleže svih šest pobeda, te je druga pozicija naučna fantastika, dok je treća u teoriji nešto lakše dostižna, ali je takođe neophodno dobiti bar pet mečeva od preostalih šest.

No, to nije sve. Partizanu preti i Vojvodina, koja je trenutno poravnata sa crno-belima po broju bodova (po 57), a s obzirom na to da crno-beli u 36. kolu gostuju u Novom Sadu, ni tu neće Partizan imati ulogu favorita.

Dobra stvar po crno-bele jeste to što se sve tri ekipe koje su konkurenti Partizanu nalaze u trci za trofej Kupa Srbije, a ukoliko bi Zvezda, TSC ili Čukarički osvojili trofej namenjen pobedniku najmasovnijeg takmičenja u Srbiji, učinili bi zapravo uslugu crno-belima jer bi u tom slučaju i petoplasirani iz Superlige išao u Evropu, a Novi Pazar zaostaje sedam bodova za crno-belima i bila bi potrebna prava rezultatska kataklizma Partizana kako bi tu prednost ispustio.

Sa druge strane, ukoliko Napredak, Radnički iz Niša, upravo Novi Pazar ili Radnik iz Surdulice naprave senzaciju i osvoje Kup, crno-beli će, ukoliko sezonu završe iza Novosađana, ostati bez Evrope.

Tmurno vreme pred crno-belima…

BONUS VIDEO Čije dugove plaćaju navijači KK Partizan? – Vladimir Vuletić i Marko Vlahović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar