Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana pobedili su Floru u drugom kolu Lige konferencija na svom stadionu sa 2:0 i sada imaju šest bodova.

Crno-beli su imali terensku inicijativu tokom većeg dela susreta, slavili su na „suvi kvalitet“, ali i nekoliko odličnih reakcija Lazara Markovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Markec je dao dva gola u prvom delu igre, u drugom je bilo nekoliko šansi na obe strane, samo nije bilo pogodaka. Na meču je viđena i jedna nemila scena, kada je Markusu Sepiku, igraču Flore, pozlilo po isteku 70. minuta i on je ambulantnim kolima odvezen s terena.

Prvo poluvreme delovalo je ubedljivo završeno u korist Partizana, iako je lako moglo da ode i na drugu stranu. Jasna instrukcija crno-belih od starta je bila agresivna igra i presing na lopti.

Ipak, već do osmog minuta, Flora je imala dve opasne šanse, a u drugoj je Konstantin Vasiljev šutirao tek koji centimetar iznad mesta gde se spajaju prečka i stativa.

To je malo trglo tim Aleksandra Stanojevića, pa su domaćini, podržani sa tribina stadiona u Humskoj počeli da bolje zaposedaju loptu.

Kvinsi Menig, Lazar Marković i Rikardo Gomeš su počeli da se razigravaju i onda u 20. minutu upravo druga dvojica donela prednost srpskom klubu.

Gomeš je dobio pas na levoj strani, fintirao je i šutirao iskosa, golman Flore mu je odbranio udarac sa šest, sedam metara, dok je Marković bio spreman da glavom iz neposredne blizine loptu ugura u mrežu.

Partizan je poveo 1:0 i to je bila kapisla da nastavi da „gazi“ na terenu. Već do 25. minuta bile su još tri šanse za crno-bele, ali nije bilo sreće za Rikarda, Miletića i Meniga.

Holanđanin je u 30. minutu izašam sam ispred Igonena, ali golman estonskog kluba nije ni morao da mu brani, pošto je Kvinsi promašio.

Čekalo se do 42. minuta na drugi gol Partizana i tada je Marković iz solo prodora sa desnog krila krenuo ka sredini, šutirao je sa 16 metara i od noge jednog igrača Flore, lopta je otišla u mrežu.

Rikardo je pred poluvreme imao još jednu priliku, ali je šutirao tik pored stative, pa je poluvreme završeno 2:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Drugo poluvreme počelo je šansom za het-trik Lazara Markovića. Rikardo je istrčao tridesetak metara i šutirao iz sredine, Igonen je odbio loptu do Markovića, a ovaj je uklizavanjem promašio prazan gol.

Doduše, uklizao je sa desetak metara, pa se onda ne može zameriti što je lopta otišla preko prečke.

Vasiljev je opasno šutirao na izmaku punog časa igre, Popović je odlično odbranio, a Stanojević je potom izvršio dve izmene.

Natho i Menig su svoja mesta ustupili Danilu Pantiću i Nemanji Joviću u 62. minutu. Flora je imala jednu ozbiljnu priliku iz slobodnog udarca, Popović se nekako snašao.

Foto: Starsport

Tempo je opao posle kolapsa Sepika. On je sam pao, osetio je bol u grudima i nagon za povraćanjem, pa su ga ambulantna kola odvezla sa terena u Urgentni centar.

Tek je u 80. minutu Partizan došao u priliku da postigne još jedan pogodak, ali je posle ubačene lopte golman bio brži od Jojića.

Do kraja utakmice crno-beli su imali još jednu priliku, ali su i jedni i drugi samo čekali da se meč završi i rešen je pobedom srpskog kluba.

Partizan – Flora 2:0 (2:0)

(Marković 20′, 42′)

Stadion: Stadion Partizana; Gledalaca: 5.845; Glavni sudija: Julijan Vajberberger

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Miletić, Obradović, Zdjelar, Jojić, Natho (od 62. Pantić), Marković, Menig (od 62. Jović), Gomeš. Trener: Aleksandar Stanojević.

Flora: Igonen – Kusk, Sepik, Lilander, Luka, Pom, Sumets, Vasiljev, Zenjov, Olama, Aliku. Trener: Jurgen Hen

Drugo poluvreme:

90+8′ KRAJ! Partizan je bez mnogo muka sačuvao prednost

Drugi trijumf srpskog kluba u Ligi konferencija.

88′ Nekoliko izmena u Partizanu…

U igri je i Nikola Terzić, menja Rikarda Gomeša. Pre toga je Šćekić ušao umesto Jovića, a Holender umesto Markovića.

80′ Opao je tempo posle povrede

Igra se sporije, deluje kao da igrači oba tima samo jedva čekaju da se meč završi.

73′ Teške scene i povreda igrača Flore

Isprva nije delovalo tako opasno, ali su morali da reaguju bolničari i ambulantna kola su došla po igrača Flore Sepika. Umesto njega se na terenu našao Purg.

68′ Nova odbrana Popovića!

Vasiljev je još jednom probao, ovog puta iz slobodnjaka da ugrozi gol Partizana, nezgodno je probao sa leve strane, ali je čuvara mreže crno-belih lopta pogodila i nekako se odbila van opasne zone.

62′ Dve izmene crno-belih

Natha menja Danilo Pantić, a za osveženje ofanzivne linije treba da se pobrine Nemanja Jović koji je ušao umesto Kvinsija Meniga.

Foto: Starsport

59′ Odlična odbrana Popovića!

Estonci ne kontrolišu loptu, ali kada se ostavi mnogo prostora Vasiljevu, on stvara probleme. Sa oko 24 metra je šutirao u gol Partizana i Popović je bio na pravom mestu. Bilo je veoma opasno.

52′ Velika šansa za Partizan!

Rikardo je istrčao sam nekih tridesetak metara, izašao ispred Igonena i ovaj mu je odbranio, ali je odmah pored bio Marković. Lazar je uklizao i probao da tako ubaci loptu u mrežu, ali je prazan gol promašio jer je lopta otišla preko prečke.

46′ Počelo je drugo poluvreme u Humskoj!

Ekipa Partizana brani 2:0 iz prvog dela igre

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45+2′ Partizan na „suvi kvalitet“ vodi 2:0

Gotovo je prvo poluvreme, crno-beli sigurni pred narednih 45 minuta.

45+1 Rikardo pored gola!

Malo je falilo da i treći put mreža bude zatresena. Menig je poslao Gomešu loptu sa leve strane, Rikardo je fintirao i šutirao pored stative sa sedam, osam metara.

42′ GOOOOL! Partizan vodi 2:0

Drugi gol Lazara Markovića. Prošao je sa desnog krila, ušao ka sredini, šutirao sa 16 metara, vezni fudbaler Flore je zakačio tu loptu uklizavanjem i skrenuo je u svoju mrežu.

40′ Vujačić na zemlji posle sudara sa saigračem

Sudario se sa svojim golmanom kada je Popović istrčao da izboksuje jednu loptu van svog kaznenog prostora. Srećom, Vujačić je dobro prošao.

35′ Opet preti Flora

Tek da pokažu da se neće olako predati, igrači estonskog kluba su nekoliko puta probali da šutiraju ka golu Popovića i izblokirani su.

30′ Opasna prilika za Meniga!

Dobio je Holanđanin loptu u prostor na levoj strani, izašao je sam ispred golmana Flore, ali je bio malo sa strane i to mu je omelo šut, pa je gađao pored gola, umesto u metu.

Foto: Starsport

25′ Tri solidne šanse za Partizan

Počeli su sve ozbiljnije da napadaju crno-beli, pa je Rikardo imao šut glavom posle ubačene lopte sa desnog krila, sa istog mesta je lopta stigla do Meniga, ali ju je on promašio. Odbila se potom na desetak metara od gola, od noge jednog igrača Flore i prošla tik pored stative. Naposletku, u šansi je bio i Miletić koji je probao glavom posle kornera.

20′ GOOOOL! Partizan vodi 1:0

Marković je uhvatio odbitak posle šuta Rikarda Gomeša i to je 1:0. Gomeš je dobio loptu levo, fintirao je na oko osam, devet metara od gola iskosa, šutirao, golman mu je odbranio, ali odbio loptu samo do Markeca koji je glavom bio siguran.

15′ Malo su se sabrali crno-beli

Počeli su da napadaju, Rikardo je malo komplikovao pa se lopta odbila do Jojića, Miloš je šutirao sa 23 metra – nažalost po Partizan, preko gola.

Foto: Starsport

8′ Dve opasne šanse za Floru!

Prvo greška odbrane Partizana u sedmom minutu, a onda i solo prodor Konstantina Vasiljeva. Imao je sav prostor ovog sveta Vasiljev kada je nanišanio sa dvadesetak metara i lopta je odletela tik iznad mesta gde se spajaju stativa i prečka. Mnogo, mnogo sreće za Partizan i važna opomena.

5′ Da je ovo prošlo, možda bi bilo belaja…

Menig je dobio loptu na levoj strani, dobro je centrirao do Rikarda, ali je ovaj bio markiran, a lopta je presečena u poslednjem trenutku. Gomeš nije mogao da je zahvati, a u nastavku akcije Marković nije uspeo da mu doturi loptu.

1′ Počeo je meč u Humskoj!

Odmah su u visoki presing krenuli igrači srpskog kluba, čim se krenulo sa centra.

BONUS VIDEO: Ivan Gudelj o rečima Miljana Miljanića koje će večno pamtiti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar