Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ludogorec u meču drugog kola grupne faze Lige Evrope sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su se revanširali Bugarima za poraz 4:2 od pre pet godina, a u meču koji je uzbuđenjima obilovao u drugom delu drugog poluvremena došli su do šestog boda iz dva meča u Ligi Evrope ove sezone.

Dejan Stanković nije mogao da računa na četvoricu najboljih igrača Aleksandra Kataija, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Milana Borjana zbog koronavirusa, pa je pred ovo gostovanje bilo mnogo nedoumica.

U drugom poluvremenu su viđeni i gol i crveni karton i stopostotna šansa za Zvezdu, ali i prilike za Ludogorec, kao i nekažnjeni kiks Strahinje Erakovića, kapitena Zvezde u odsustvu Borjana.

Petar Stanić je bio maler, pa je odigrao kao izmena samo deset minuta pre nego se povredio, dok se Milan Pavkov ispostavio kao džoker, a Gelor Kanga kao junak srpskog kluba, jer je postigao jedini pogodak na utakmici u 64. minutu.

Gelor Kanga, Foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-beli su počeli prvo poluvreme prilično nesigurno. Nije ni čudo i može im se oprostiti jer im je ipak falio stub odbrane uz okosnicu napada.

Bez Dragovića i Degeneka, trebalo je da se Pankov i Eraković što pre i što efikasnije sporazumeju u srcu odbrane srpskog prvaka.

Ludogorec je prvi zapretio u drugom minutu kada je Tekpetej pohitao na gol sa levog krila. Zoran Popović, golman Zvezde je istrčao i skratio mu ugao i odbranio.

Čekalo se tek do šestog minuta na prvi pokušaj Zvezde kada je Milan Rodić, odličan u prvom poluvremenu, istrčao na levoj strani i centrirao u peterac.

Foto: Starsport

Tamo je bio Dioni, ali je ispred njega reagovao Plastun i otklonio opasnost. Zvezda je polako preuzimala kontrolu dešavanja na terenu i nekoliko šansi propušteno je između 18. i 27. minuta.

Ivanić je u dva navrata bio neprecizan, a onda je El Fardu Ben dobio besprekoran pas od Rodića. Lopta je probila odbranu i isturila Bena samog ispred Kahline, golmana bugarskog tima.

Loš prvi kontakt i prijem Bena, lopta mu je pobegla tek toliko da ne može da je stigne i da šutira pored gola.

Nakon toga je Dioni probao da šutira sa 25 metara u 36. minutu, a pre toga je imao i jedan udarac glavom. Gobeljić mu je poslao odličan centaršut, ali Loi nije dovoljno visoko skočio.

Foto: Starsport

Tako je na poluvremenu ostalo 0:0, a dešavanja iz prvog dela igre garantovala su uzbudljiv nastavak meča.

Drugo poluvreme počelo je jednim lošim dodavanjem Dionija za Bena u situaciji koja bi bila zicer da je izvedena kako treba.

To je bio okidač da Stanković pozove Dionija na klupu i da umesto njega u 57. minutu uvede Milana Pavkova.

Upravo je Pavkov bio srećne noge da se od njega odbije lopta Geloru Kangi na nekih 17, 18 metara u 64. minutu meča.

Foto: Starsport

Tada je Gabonac ispalio „projektil“ ka golu Ludogoreca i bio je precizan za 1:0. Bugari su odmah odgovorili prečkom Tekpeteja u 68. minutu.

Od tog trenutka Bugari su svim silama krenuli na gol Zvezde, ali je Popović bio siguran u nekoliko situacija do 75. minuta.

Onda kreće potpuna „ludnica“. Prvo je Ben dobio savršen pas u šesnaestercu od Pavkova, pa mu je golman skinuo čist zicer.

Zatim je u 77. minutu Pavkov iznudio neoprezan start i crveni karton za Sisinja, da bi Eraković u 80. minutu poslao užasnu povratnu loptu i otvorio stopostotnu šansu za Ludogorec.

Pored gola je šutirao Čibota, ali je bilo vrlo blizu i mnogo je sreće imala Zvezda. Ludogorec je do kraja meča bio nešto ofanzivniji, ali se to nije na kraju odrazilo na rezultat, pa je sav plen otišao u Beograd.

Zvezda sledeći meč igra u gostima Mitjilandu 21. oktobra, dok protiv istog tima igra i meč četvrtog kola, četvrtog novembra.

Ludogorec – Crvena zvezda 0:1 (0:0)

(Kanga 64)

Stadion: Huvefarma arena, Razgrad; Kapacitet: Do 10.422; Glavni sudija: Žerom Brisar

Ludogorec: Kahlina – Sisinjo, Plastun, Verdon, Pinas (od 71. Ikoko), Bađi (od 88. Manu), Gonsalveš, Tekpetej, Santana (od 78. Čibota), Žozue Sa (od 71. Despodov), Sotiriju. Trener: Valdas Dambrauskas

Crvena zvezda: Popović – Rodić, Eraković, Pankov, Gobeljić, Sanogo, Kanga (od 70. Stanić (od 86. Krstičić)), Ivanić, Ben (od 86. Živković), Srnić, Dioni (od 57. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

Drugo poluvreme:

90+5′ KRAJ! Važna pobeda Zvezde

Sačuvali su svoju mrežu crveno-beli, a pred kraj je Rišairo Živković propustio šansu da možda overi trijumf u završnih tridesetak sekundi.

85′ Dvostruka izmena u Zvezdi

Ulaze Krstičić i Rišairo Živković, izlaze Stanić i El Fardu Ben.

80′ Neviđen kiks Erakovića, Zvezda imala mnogo sreće!

Poslao je lošu povratnu loptu, poklonio je fudbaleru Ludogoreca, koji je izašao sam pred Popovića i savladao ga, ali je lopta prošla tik pored stative.

77′ Crveni karton za Sisinja! Au kakva uzbuđenja u završnici meča

Povukao je igrač Ludogoreca napadača Zvezde, Pavkov je mudro pao, svestan da Sisinjo već ima javnu opomenu i igrač bugarskog tima je isključen.

Foto: Starsport

76′ Šta promaši Ben?!

Dobio je loptu pred golom od Pavkova, imao idealnu situaciju pred Kahlinom i golman Ludogoreca mu je odbranio stopostotnu šansu.

75′ Period ofanzivnije igre Ludogoreca

Bugarima „gori pod kopačkama“ pa su nasrnuli svim silama na gol Zvezde. Popović je za sada veoma siguran.

70′ Kanga izlazi iz igre

Menja ga mladi Petar Stanić. Taktička izmena jer Gelor ima žuti karton. Dvostruka izmena i u Ludogorecu u međuvremenu.

68′ Prečka Ludogoreca!

Tekpetej je šutirao veoma snažno i jako, Popović je imao sreće i nije bio savladan. U sledećoj akciji je Popović istrčao napred na centaršut i presekao je akciju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ⓇⒺⒹ.ⓈⓉⒶⓇ.ⓄⓃⓁⓎ.ⓄⒻⒻⒾⒸⒾⒶⓁ (@red.star.only)

64′ GOOOOL! Zvezda vodi, Kanga strelac za 1:0

Lopta je išla po levom krilu, odatle je poletela ka sredini za Pavkova, koji ju je promašio, ali se ona srećno odbila do ivice šesnaesterca gde je bio Gelor Kanga. Iz prve je pucao Gabonac i pogodio rašlje gola Ludogoreca za 1:0.

62′ Ivanić poslao „žabicu“

Nezgodno je odskočila lopta pred golom Ludogoreca. Ivanić ju je uputio sa dvadesetak metara iskosa, ali je na pravom mestu bio Kahlina.

59′ Izmena u Zvezdi, opasno pred golom srpskog kluba

Ušao je Pavkov umesto Dionija. Popović je odlično izboksovao loptu posle centaršuta Sisinja.

54′ Mora to bolje, Dioni!

Probao je napadač da uposli kolegu iz ofanzivne linije, ali lopta nije stigla na otvorenu desnu stranu do Bena i velika prilika je propala.

52′ Prljav potez Sisinja

Gurnuo je Seku Sanoga s leđa obema rukama u momentu kada je izgubio duel. Sudija Brisar mu je dao žuti karton.

51′ Šteta, izgubio je korak Ivanić

Dobio je pas na levoj strani, pored odbrane. Prvi kontatk s loptom nije bio dobar, krenuo je Ivanić napred, ali je izgubio korak i sustigla su ga dvojica igrača Ludogoreca u kaznenom prostoru bugarskog tima.

46′ Počeo je drugi deo igre u Razgradu

Poluvreme počelo povredom Pinasa. Pao je i požalio se posle duela sa Kangom.

Prvo poluvreme:

Foto: Starsport

45+2′ Srniću ukazivana pomoć, Zvezda sa „nulom“ na poluvreme

Srnić je završio na travi posle jednog duela sa igračima Ludogoreca, dugo je ostao tu, pa je sudija Brisar produžio poluvreme još jedan minut, ali se epilog nije menjao.

42′ Crveno-beli sve opasniji…

Dobra akcija sa desne strane, išla je lopta u peterac, ali joj nije bio blizu Mirko Ivanić.

36′ Nezgodan šut Dionija!

Dobio je loptu na oko 25 metara od gola Ludogoreca, video da je golman izašao malo ispred i šutirao snažno i po sredini. Iznenadio je Kahlinu ali je čuvar mreže bugarskog tima odbio loptu i otklonio opasnost.

32′ Deki besno odmahuje rukom

Ivanić je uposlio Gobeljića na desnom krilu, Marko je poslao centaršut u peterac za Dionija, a Loi nije najbolje zahvatio loptu glavom, pa je trener Zvezde bio nezadovoljan.

Mirko Ivanić FK Crvena zvezda
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

27′ Ben promašio šansu meča!

Dobio je pas kroz odbranu od Rodića, bio je sam ispred golmana Ludogoreca, ali je loš prvi kontakt i prijem odredio da izgubi kontrolu i šutira pored gola iz zicer situacije.

25′ Dve šanse za Ivanića

Ivanić je prebacio gol posle proigravanja Dionija, a onda je crnogorskog internacionalca uposlio i Rodić, ali je Mirko bio nesiguran.

18′ Živi zid je sprečio opasniji ishod

Tekpetej se namestio na slobodan udarac sa 23 metra sa leve strane, šutirao je iz, naizgled idealne pozicije i pogodio živi zid.

10′ Nije prijatno za crveno-bele…

Ponovo su Bugari stigli, prilično lako do kaznenog prostora i peterca srpskog kluba. Za sada to nije kažnjeno, ali Zvezda mora opreznije.

6′ Evo prve šanse i za Zvezdu!

Ivanić i Kanga su odigrali dupli pas, Rodić je bio na levom krilu, gde je dobio loptu, probao da je ubaci u peterac, a tamo je Plastun reagovao ispred Dionija. Bilo je blizu.

2′ Opasno je pred golom Zvezde!

Odbranio je Popović, a Tekpetej je bio u šansi na desnoj strani da ugrozi gol beogradskog kluba. Izašao je golman Zvezde i skratio ugao igrača u zelenom dresu.

BONUS VIDEO: Ivan Gudelj o rečima Miljana Miljanića koje će večno pamtiti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare