Foto: ABA liga/ Split/ Ivica Cavka

Košarkaši Partizana savladali su Split sa 69:59 (17;15, 21:9, 15:19, 16:16) u drugom kolu ABA lige, pa je nakon mini turneje po Hrvatskoj upisao oba trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je rano stigao do prednosti, ali je na pet minuta pre kraja susreta Perković naređao tri trojke u nizu i doveo meč do 62:56. Ipak, od tog trenutka su Ledej i Smailagić mirno priveli meč kraju.

„Parni valjak“ je tokom čitavog susreta držao prednost od 10 do 20 poena, a da su crno-beli bili precizniji sa linije za slobodna bacanja pobeda je mogla da bude i dosta ubedljivija.

Prvo poluvreme je obeležila i jedna neobična situacija kada je Roko Leni Ukić u poslednjoj sekundi pogodio trojku o tablu, a Željko Obradović je odmah utrčao na teren (jer je isteklo vreme) kako bi Smailagiću pojasnio da je loše stajao.

Upravo su Lidej i Smailagić bili najraspoloženiji u redovima crno-belih. Amerikanac je bio konstantan u toku čitavog susreta koji je završio sa 15 poena i 11 skokova uz četiri asistencije.

Smailagić je dodao 12 poena uz 13 skokova i pet asistencija,  dok je Dalas Mur stao na devet.

Najefikasniji u Splitu bio je Perković koji je stigao do 17 poena uz dva skoka i tri asistencije.

Split – Partizan 59:69 (15:17, 9:21, 19:15, 16:16)

Dvorana: Mala dvorana KK Split. Sudije: I. Dragojević, M. Koljenšić, E. Karović.

Split: Perković 17, Perasović, Kedžo 9, Runjić, Žganec 5, Leni Ukić 5, Vuko 3, Čampara, Perkušić, Bajo, Džons 6, Meklin 8, Barič 6.

Partizan: Glas 7, Panter 7, Ledej 15, Zagorac 6, Avramović 4, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 12, Miletić, Mur 9, Trifunović, Madar 7.

ABA liga, 2. kolo

Četvrtak

Split – Partizan 59:69

Petak

Studenski centar – Zadar 18.00

FMP – Igokea 20.00

Subota

Krka – Mornar 17.00

Nedelja

Borac – Cedevita 19.00

Ponedeljak

Cibona – Mega 18.00

Crvena zvezda – Budućnost 20.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Četvrta četvrtina: Split – Partizan 59:69

39′ Još jedan minut bez poena

Split nije dao koš gotovo šest minuta u tim momentima, a obe ekipe tačno četiri.

38′ Bez promene rezultata

Gotovo tri minuta nije bilo poena na obe strane, pa je dugo stajao rezultat 66:56 za Partizan. Nakon tog perioda usledio je tajm-aut na dva minuta do kraja susreta.

35′ Partizan odbija napad rivala

Crno-beli su poenima Pantera stigli do 66:56 na pet minuta do kraja susreta.

34′ Treća trojka Perkovića

Košarkaš Splita je vezao tri trojke zaredom i doveo Split do 62:56. Odmah je odlučio Obradović da reaguje izmenom, pa je iz igre izašao Mur.

33′ Split se podigao

Po prvi put u drugom poluvremenu je Split uspeo da stigne na jednocifrenu razliku (59:50), pa je Obradović odmah zatražio minut odmora. Nakon toga je Gregor Glas pogodio za tri poena (62:50).

32′ Partizan čuva prednost

Kakva borba Smailagića. Srpski košarkaš je iskočio visoko, zatim presekao loptu, bacio se po nju i na kraju asistirao Muru za lake poene (59:47). Partizan je u tim momentima kontrolisao sva dešavanja na terenu.

Treća četvrtina: Split – Partizan 43:53

30′ Naivna greška plejmejkera Partizana

Madaru je suđena nošena lopta, a Obradović je odlučio da reaguje izmenom. Izveo je njega i Koprivicu, kome je podelio nekoliko saveta po povratku na klupu. Poslednje poene za Partizan u ovoj deonici pogodio je Mur, a onda je Roko Leni Ukić dao trojku sa osam, devet metara jednom rukom.

Obradović je bio nezadovoljan izdanjem igrača, pa je odmah utrčao na teren i imao šta da poruči Smailagiću po završetku deonice.

27′ Ledej vidi sve

Amerikanac je i na ovom susretu najraspoloženiji, a nakon pik en rola sa Koprivicom poslužio mu je loptu kao na tacni, pa centru „parnog valjka“ nije bilo teško da upiše poene.

25′ Smailagić se nalazi svuda na terenu

Krilni centar Partizana je stigao do 12 poena, a uspeva da pokupi svaku loptu koja skakuće po obruču. „Prodisao“ od kada je Džons seo na klupu, a u ovom minutu se istakla i trojka Ledeja kada se Amerikanac gotovo nije ni odrazio sa parketa.

KK Partizan, Aleksa Avramović
Foto: ABA liga/ Split/ Ivica Cavka

23′ Partizan živi od poena tri igrača

Kevin Panter je zadužen za kreaciju, a gotovo svaki promašaj Ledeja je uspeo da pokupi Smailagić. Nakon poslednjeg je uspeo da postigne poene i dovede Partizan do 42:28.

21′ Split prvi do poena u nastavku

Džons se nezgodno prizemljio nakon što je gotovo seo na ramena Ledeja krajem druge četvrtine, ali je nepovređen, pa je postigao prve poene u drugom poluvremenu za 38:28.

Druga četvrtina: Split – Partizan 24:38

20′ Lako polaganje za kraj poluvremena

Partizan je relativno lako u drugoj deonici napravio veliku prednost, a onda je za osam minuta „parni valjak“ dozvolio rivalu samo dva poena. Lako su izabranici Obradovića stigli do 38:22 nakon polaganja Alekse Avramovića.

17′ Još jedna prelako izgubljena lopta

Partizan je stigao do prednosti od 32:22, ali je onda pokazao probleme koje ima u napadu. Loše je postavljena napadačka akcija, pa je „parni valjak“ izgubio i sedmu loptu na ovom susretu poprilično lako.

15′ Obradović zabrinuto gleda susret

Trener Partizana je neobično miran, a na momente deluje zabrinuto zbog igre izabranika. Crno-beli čuvaju prednost od 27:20.

13′ Partizan održava vođstvo

Crno-beli i dalje čuvaju prednost, ali ne uspeva da napravi veću razliku (26:20).

12′ Partizan nastavlja rafal sa daljine

Upisao se i Mur i strelce, a pogodio je trojku iz ćoška tačno za pozicije na kojoj sunce bije direktno u oči igračima. Partizan je stigao do 22:17.

Prva četvrtina: Split – Partizan 15:17

10′ Zagorac prekinuo seriju Splita

Zagorac je pogodio šut sa distance i tako zaustavio seriju Splićana za 17:15.

10′ Kakva serija Splita

Iako je Partizan relativno lako stigao do 15:5, usledila je serija od 10:0 Splita kojom je hrvatski klub stigao do izjednačenja.

8′ Split ne odustaje

Partizan održava prednost, ali crno-beli imaju dosta promašenih otvorenih šuteva. Sa druge strane je Kedžo pogodio iz izuzetno teške situacije.

6′ Prvi dobar napad Splita

Nakon više od pet minuta mučenja Split je uspeo posle kombinacije Čampare i Džonsa da stigne do 11:5. Ipak, već u sledećm napadu je Panter pogodio dvojku za „parni valjak“. Split je do sada pogodio samo jedan šut iz igre.

Foto: Marko Đoković/Starsport

4′ Kakva paljba crno-belih

Košarkaši Partizana su stigli do prednosti od 11:3 nakon što su Ledej i Madara pogodili dve trojke u dva vezana napada.

3′ Za sve se pitaju Smailagić i Panter

Na početku susreta su samo ova dva igrača uspevala da pogode za crno-bele. Ipak, odbrana je bila odlična, pa su Splićani uglavnom šutirali sa velike daljine.

2′ Prvi poeni na meču

Partizan igra odličnu odbranu na početku, a u napadu je nakon kombinacije sa Trifunović pogodio Smailagić za 2:0.

ABA liga, 2. kolo

Četvrtak

Split – Partizan 16.30

Petak

Studenski centar – Zadar 18.00

FMP – Igokea 20.00

Subota

Krka – Mornar 17.00

Nedelja

Borac – Cedevita 19.00

Ponedeljak

Cibona – Mega 18.00

Crvena zvezda – Budućnost 20.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Emotivni Željko Obradović o kumu Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare