Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Jedan, dva, tri... šesnaest pobeda nanizali su fudbaleri Partizana, računajući utakmice i u Superligi i u Kupu Srbije. Trener Aleksandar Stanojević pronašao je dobitnu kombinaciju, pa crno-beli u finiš sezone ulaze veoma ohrabreni da mogu do trofeja.

Istina, možda ne do oba, s obzirom na to da imaju devet bodova manje u domaćem prvenstvu od vodeće Crvene zvezde, ali… Večiti igraju u neverovatnoj formi, derbi je za nešto manje od mesec dana (7. aprila prema rasporedu), a Partizan od pehara Kupa dele još dve utakmice. Pritom je igra po ukusu navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Pobedom nad Voždovcem (4:0) plasirali su se u polufinale i upisali 16. uzastopni trijumf. Čudesna serija započeta je još krajem oktobra prošle godine, a poslednji poraz crno-beli su doživeli 26. oktobra na gostovanju Radničkom u Nišu 1:0.

Od tada su, pre „zmajeva“, redom padali: Mačva, Spartak, Proleter, Metalac (Kup), TSC, Čukarički, Voždovac, Mladost, Napredak, Novi Pazar, Javor, Radnik, Inđija, Vojvodina i Rad.

Nećemo otkriti „toplu vodu“ ako kažemo da su za takav podvig potrebni neprobojna odbrana i ubojit napad, poenta je što je Stanojević za kratko vreme uspeo da složi kockice u dobitnu formulu, barem za domaću scenu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Povratnik u Humsku je „oživeo“ neke iskusnije igrače, poput levog beka Ivana Obradovića i univerzalnog veziste Miloša Jojića, ali i lansirao pojedince koji su čak bili na izlaznim vratima, kao što je štoper Igor Vujačić.

Upravo je odbrana pod Stanojević pretrpela najveće promene, odnosno – potpune. Više uopšte ne izgleda onako kako je izgledala početkom sezone… Otišli su Nemanja Miletić i Uroš Vitas, a među rezerve od zimus su se preselili Bojan Ostojić i Slobodan Urošević. Nijedan od njih četvorice više nije član startnih 11.

Novi trener je kao štoperski tandem formirao Svetozara Markovića (jedan od dva obavezna bonus igrača, mlađih od 21 godine) i pomenutog Vujačića, dok su bekovske pozicije trenutno rezervisane za Obradovića i još jednog povratnika, Aleksandra Miljkovića. Nijedan od njih nije bio standardan prošle sezone, ili čak nisu ni igrali!

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Koliko skladno ovaj kvartet deluje na terenu svedoči i to da Partizan nije primio gol na poslednjih pet utakmica, uz impresivnu gol-razliku 20:0.

Uz to su samo Novi Pazar i Spartak uspeli da mu zatresu mrežu u nizu od 16 vezanih pobeda, pa ta ukupna gol-razlika glasi 45:2. Tome je doprinos izvesno dao i kapiten Vladimir Stojković, koga je Stanojević vratio pred gol umesto Petrovića (takođe bonus igrač).

Pored niza od 16 vezanih pobeda, crno-beli nijednom nisu jurili zaostatak, što takođe govori o snazi odbrane i efikasnosti ofanzivaca.

Napred posao završavaju Asano, Holender, Suma, Lazar Marković, pa i Bibras Natho, koji iskusno diriguje igrom Partizana koji posle dužeg vremena ispunjava rezultatske ciljeve uz lepršavost na terenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar