Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac sa 4:0 (2:0) i plasirali su se u polufinale Kupa Srbije.

Od prvog minuta je Partizan dominirao, ali pre nego što je Aleksandar Šćekić uspeo da postigne pogodak u 23. minutu „parni valjak“ je već promašio tri sjajne šanse! Holender, Asano i Marković nisu uspeli da savladaju golmana Krunića iz izglednih šansi, ali je to uspeo vezista crno-belih nakon šuta japanskog fudbalera.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku kada je popustio bedem gostiju, Partizan je bio apsolutno dominantan.

Vujačić je nakon kornera Jojića pogodio glavom za 2:0, a Asano je početkom drugog dela igre naplatio sve promašaje do tog momenta.

Prošao je kao brzi voz Lazar Marković po levoj strani, a Japanac je to lagano pospremio u mrežu.

Četvrti pogodak bio je deo Bibarsa Natha koji je nakon kiksa golmana gostiju, kome se lopta iskotrljala iz ruku nakon udarca Holendera, zakucao to silovito u gol.

Voždovac je bio potpuno inferioran i uspeo je tek jednom ozbiljnije da zapreti. Nemanja Vučić je ušao u igru u 79. minutu i u prvom kontaktu sa loptom silovito šutirao ka golu rivala, ali je njegov udarac pogodio prečku.

U polufinale Kupa su se plasirali Radnik iz Surdulice, Vojvodina i Partizan, dok će četvrti učesnik biti poznat nakon duela Crvene zvezde i IMT sa Novog Beograda koji je zakazan za 27. mart.

Partizan – Voždovac 4:0 (Šćekić 23, Vujačić 32, Asano 52, Natho 58)

Stadion: Stadion Partizana. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Novica Anđelovski.

Partizan: Stojković – Miljković (od 70. Živković), S. Marković, Vujačić, Obradović – Jojić, Šćekić – Asano (od 59. Stevanović), Natho (od 59. Suma), L. Marković (od 70. Štulić) – Holender.

Voždovac: Krunić – Dukić, Purtić, Bogdanović – Arsić (od 64. Stojčev), Ivezić, Ajdinović, Milojević (od 79. Vučić), Stanisavljević (od 79. Perošević), Cvetićanin (od 54. Milosavljević) – Stoisavljević.

90′ Kraj meča!

„Parni valjak“ je mirno priveo meč kraju.

80′ Voždovac pogodio prečku!

Nemanja Vučić je ušao u igru i u prvom kontaktu sa loptom pogodio prečku Partizana. Šutirao je sa više od 20 metara iskosa, iznenadio je i golmana Stojkovića, ali je lopta pogodila prečku.

75′ Potpuno je pao tempo igre.

Partizan kontroliše dešavanja na terenu, a uglavnom dodavanja razmenjuju vezisti i defanzivci „parnog valjka“.

69′ Prva opasnija šansa Voždovca.

Pokušali su „zmajevi“ sa distance, ali je Stojković to izboksovao u korner. Nakon udarca iz ugla Voždovac nije uspeo da zapreti.

68′ Izmene na obe strane.

Najpre je trener crno-belih Stanojević odlučio da Stevanović zameni Asana, dok je Natho ustupio mesto Sumi. Samo par minuta kasnije je Arsić izašao, a zamenio ga je Stojčev.

58′ Četvrti gol Partizana.

Bibars Natho je četvrti strelac crno-belih na meču četvrtfinala Kupa Srbije. Pogrešio je golman gostujućeg tima nakon štua Holendera, lopta mu je ispala iz ruke, a Natho je natrčao i zakucao tu loptu u mrežu.

56′  Pregrub faul Vujačića.

Otvorenim đonom je startovao na Milosavljevića, koji se našao na travi. Nesmotreni faul je štopera koštao žutog kartona.

52′ Treći gol Partizana!

U trenucima kada je delovalo da je Voždovac pronašao način da parira rivalu, crno-beli su postigli i treći pogodak. Lazar Marković je probio po levoj strani, ubacio na sedam metara, a Takuma Asano je to bez problema pospremio u mrežu za 3:0.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

46′ Nastavlja se susret.

Na poluvremenu nije bilo izmena ni na jednoj, ni na drugoj strani.

Kraj prvog poluvremena: Partizan – Voždovac 2:0 (Šćekić 23, Vujačić 32)

45′ Kraj poluvremena.

Partizan je imao čak 10 šuteva, a sedam je išlo u okvir gola Voždovca. Gosti su sa druge strane imali samo jedan pokušaj, ali Vladimir Stojković nije morao da interveniše nijednom.

39′ Fudbaleri Voždovca potpuno razbijeni.

„Zmajevi“ gotovo deset minuta nisu uspeli ni da pređu centar. Partizan kontroliše sva dešavanja na terenu i igrači crno-belih kombinuju vezujući po 10, 15 dodavanja u nizu.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

32′ Gol Partizana!

Crno-beli su poveli sa 2:0 nakon kornera koji je izveo Miloš Jojić, a u gol je to plasirao Vujačić. Defanzivac nastavlja sa golovima u crno-belom dresu jer je od dolaska pogodio već tri puta.

23′ Gol Partizana.

Napadao je „parni valjak“, napadao i konačno je odbrana Voždovca popustila. Nakon kornera je šutirao Asano sa vrha kaznenog prostora, na pravom mestu se našao Šćekić koji je uspeo da plasira loptu uz samu stativu za 1:0. Bila je ovo refleksna reakcija i jedan od golova koji se ne viđaju često.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

20′ Voždovac se malo oslobodio pritiska.

Nakon uvodnih 15 minuta kada je Partizan mogao da postigne tri pogotka, Voždovac je uspeo da barem pređe na polovinu rivala. Kombinovali su „zmajevi“, ali nisu uspeli da naprave izglednu šansu. Partizan je u ovim momentima pokušao da izvede brze kontranapade, ali su gostujući igrači uspeli da ga spreče.

14′ Asano u vrhunskoj prilici.

Još jednom je odbrana „zmajeva“ neočekivano lako „pukla“. Ovog puta je Asano šutirao pored gola Krunića, a trener gostiju Jovan Damjanović se uhvatio za glavu i bio je besan zbog izdanja izabranika.

13′ Holender uhvaćen u ofsajdu.

Crno-beli nastavljaju da napadaju rivala, ali i pored dobre igre, izostaje realizacija.

7‘ Golman Krunić opet spasio Voždovac!

Golman gostujućih je od početka meča već imao tri intervencije i u sva tri navrata se spasavao već viđene golove. Holender je pokušao iz prve da ugrozi rivala, ali je Krunić uspeo to da odbije u korner.

3′ Marković promašio sjajnu šansu sa deset metara.

Šutirao je Natho sa ivice kaznenog prostora, golman Krunić je to odbio, ali je na loptu natrčao Marković. Šutirao je direktno u golmana gostiju sa 10 metara, te je propustio sjajnu šansu za crno-bele.

1′ Počeo je meč na stadionu Partizana.

Crno-beli su od prvog minuta krenuli ofanzivno, pa i kada nemaju loptu vrše visok pritisak na protivnike iz Voždovca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar