Foto: Instagram Screenshot/snezanafi; katarinagrujic.doll; slavoljub_srnic14; b.ostoja23

U danu kada pravoslavni vernici proslavljaju Badnji dan i odlaze rano ujutru u seču badnjaka koji se kasnije spaljuje u peći, ovu tradiciju su nastavili i fudbaleri Crvene zvezde i Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri večitih rivala su čestitali vernicima veliki praznik putem društvenih mreža, a neki su odlučili da i lično obave seču hrasta.

Milan Borjan, kapiten Crvene zvezde, bio je jedan od onih koji je doneo badnjak u skladu sa prazničnom tradicijom.

On i njegova supruga Snežana objavili su niz fotografija i snimaka nakon završenog posla, a u kome se vidi kako golman crveno-belih nosi jednu veću granu.

Foto: Instagram

Borjan je na svom profilu objavio i „stori“ sa društvom sa kojim je išao u seču i pre nego što je svanuo dan.

Foto: Instagram

Marko Gobeljić je u društvu prijatelja i devojke Katarine Grujić odlučio da se zaputi u šumu i donese badnjak. Grujićeva je objavila fotografiju na kojoj je vernicima čestitala Badnje jutro i „tagovala“ sve koji su joj pravili društvo.

Foto: Instagram

Slavoljub Srnić, povratnik u redove crveno-belih, podelio je fotografiju na Instagramu na kojoj je sklopio tri prsta, sa ogromnom granom badnjaka.

„Ka istoku okreni se, sa tri prsta prekrsti se. Srećan Badnji dan“, napisao je Srnić.

Foto: Instagram

Nemanja Stevanović, golman Partizana, nije objavljivao fotografije prilikom odlaska po badnjak, ali je odlučio da objavom čestita praznik:

„Svanulo je jutro, od svih jutara bolje, želim vam svaku sreću, želim vam snage i volje“, napisao je Stevanović.

Foto: Instagram

Milan Pavkov, napadač crveno-belih, podelio je na „storiju“ fotografiju na kojoj se nalazi sa većom grupom momaka. Mnogima je u oči upalo što je odlučio da na glavi nosi šubaru.

Foto: Instagram

Bojan Ostojić, štoper crno-belih, nešto dužom porukom obratio se svim vernicima:

„Lepog li jutros jutra, a još lepše biće sutra, sveto drvo kuću krasi, nek se vidi Srbin da si, okićena srpska kuća, rakija se pije vruća, post se posti, vera čvrsta, a krsti se sa tri porsta, daruje nam pravoslavlje, ljubav, radost, sreću, zdravlje, svako dobro miran san nek donese nam Badnji dan. Dragi ljudi, srećno nam Badnje jutro, dan i veče“, napisao je Ostojić.

Foto: Instagram

Originalnu fotografiju podelio je i Rajko Brežančić. Na slici se nalaze njegova deca, a oni su sa velikim zanimanjem došli do praseta koje se još uvek peče.

Foto: Instagram

Miloš Jojić, ofanzivni vezista Partizana, odlučio je da kraćom porukom „Srećan i blagosloven Badnji dan“ i fotografijom sa listom hrasta čestita praznik.

Foto: Instagram

Na sličan način se javno obratio i Aleksandar Lutovac, fudbaler „Parnog valjka“, koji je uz tri prigodne fotografije napisao:

„Srećno Badnje jutro, dan i veče.“

Foto: Instagram

U ovom jutarnjem pohodu se veoma zabavio i Nikola Krstović, mladi napadač Crvene zvezde, koji je odlučio da se fotografiše sa prijateljima, ali i sekirom kojom je posekao badnjak.

Podsetimo, po tradiciji se za badnjak bira obično hrast, koje u narodu važi za sveto drvo, a po njega odlazi domaćin kuće. Stablo bi trebalo oboriti sa tri udarca sekirom, tako da ono padne ka istoku.

 

View this post on Instagram
Foto: Screenshot Instagram/njpetrovic

F4F4; border-right: 8px solid transparent; transform: translateY(16px);“>

 

A post shared by NIKOLA KRSTOVIĆ⚽ (@nikolakrstovic9)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare