Osman BUkari, FK Cevena zvezda
Osman BUkari, FK Cevena zvezda; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Do sada je dva puta pogodio u Superligi Srbije, odigrao je meč karijere protiv Pjunika na evropskom debiju ove sezone i sa tri pogotka trasirao Zvezdi put ka plej-ofu za Ligu šampiona.

Došao je za dva miliona evra, a već sada se Osman Bukari višestruko isplatio. Tačnije pet puta jer će Zvezda prihodovati oko 10 miliona zbog plasman u Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Odigrao je bez ikakve dileme meč karijere jer je u pobedi Zvezde od 5:0, tri puta bio strelac i jednom asistent, a jedan mu je poništen i u 2. minutu. Sve ovo je bilo dovoljno da na evropskom debiju u dresu Zvezde čuje kako mu stadion skandira ime. Ne dešava se takva čast baš često ili gotovo nikad.

Već ga porede sa gepardima, hrtovima, Ferarijima i deluje da nijedno poređenje nije pogrešno. Kako je samo ostavio u prašini defanzivca Pjunika kod prvog kola, bio je prebrz i za njegov pogled.

„Bio sam trkač pre nego što sam se odlučio fudbal. Brz sam, kad imam loptu u nogama, moram to da iskoristim“, otkrio je on.

Anderleht je poslao skaute u Ganu da pronađu prava pojačanja, a u tefteru se našlo i ime Bukarija. Tako ovaj mladić koji je u mladosti više voleo trčanje stigao na probu u Belgiju. Ipak, za ugovor se nije izborio.

Crvena zvezda vs Pyunik Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

„Bilo mi je teško tamo na početku. Mislio sam da mogu sve da postignem svojim talentom. Ali bio sam malo lenj. Tamo su me naučili da moram i da se trudim. Odigao sam devet mečeva u rezervama i dao sam šest golova. Kada sam čuo da neću dobiti ugovor, bio sam razočaran zato što sam želeo da igram u Evropi.“ rekao je Bukari svojevremeno.

Ipak, odlučio je da malo spusti lestvicu i da oproba u Slovačkoj. Izabrao Trenčin i tamo je brzo izabran u tim sezone, kako i ne bi kada je postigao 16 golova i upisao čak 25 asistencija (za dve sezone). Bio je u Top 3 igrača lige, ali nije dobio priznanje najboljeg.

Zatim je potpisao ugovor sa Gentom, iako se spekulisalo da ga traže Porto, Sporting, Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš.

Do sada je tri puta igrao za Ganu i postigao je jedan gol.

Na predstavljanju je imao izjavu koja je sada potpuno istinita.

„Ne, nije pritisak. Da, moram da se pokažem na terenu. Nije igrač neko ko treba sebi da stvara taj pritisak, već da uživa na terenu i tako će dobre igre doći. Želim da budemo uspešni ovde, svaki igrač to želi kad dođe u novi klub. Ovde sam da bih se dokazao i želim sebi svu sreću. Nadam se da će navijači uživati u mojim igrama i da ću ja uživati u njihovom navijanju“, rekao je na predstavljanju.

Isplatilo se plaćanje ovog momka dva miliona evra već na prvom susretu jer je omogućio Zvezdi da praktično već sada računa na 8,6 miliona evra koliko joj vredi plasman u Ligu Evropu (uz još 2,5 miliona evra koje može da zaradi na osnovu koefiijenta). Praktično je već sada pet puta vratio uloženo, ali istovremeno i pronašao posebnu vezu sa navijačima.

„Prelepa atmosfera, osećam se sjajno da igram pred Zvezdinim navijačima. Hvala im na aplauzima i na skandiranju mog imena. Volim ih! Vole i oni mene, tako da uživamo. Ali znao sam sve o Zvezdinim navijačima i pre dolaska u klub, uvek su ovakvi“, jasan je Bukari.

Uz sve to Bukari ima tek 23 godine.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Lučanima protiv Mladosti zovu na evropsku premijeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar