Srbija nastavlja pohod ka Evropskom prvenstvu.

Fudbalska reprezentacija Srbije 20. juna će protiv Bugarske u Razgradu odigrati meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, ali izabranike Dragana Stojkovića pre toga očekuje prijateljska utakmica protiv Jordana.

PROČITAJTE JOŠ...

„Orlovi“ će iz tog razloga u četvrtak otputovati u Beč, gde će dan kasnije od 20.30 odmeriti snage sa ovom selekcijom.

Stojković za prijateljski meč koji će biti odigran u Beču neće moći da računa na napadački trio Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović zbog povreda, pa će za golove biti zaduženi Dejan Joveljić iz Los Anđeles Galaksija i Đorđe Jovanović, fudbalr Makabija iz Tel Aviva.

„Zaista je velika čast i zadovoljstvo biti okružen takvim igračima u svlačionici. Što se tiče naših najboljih napadača koji su zbog povreda odsutni, za reprezentaciju je to veliki hendikep, ali nadam se da će se svi oni brzo oporaviti, jer su potrebni Srbiji. A kad smo u pitanju Đorđe i ja, znamo šta nam je činiti, spremni smo da prihvatimo odgovornost. Ako dobijemo minute, učinićemo sve da poverenje selektora iskoristimo na najbolji mogući način“, rekao je Joveljić.

Slične reči izgovorio je i Jovanović:

„Pre svega zahvalio bih se selektoru, velika je čast i privilegija biti sa najboljim nacionalnim timom i predstavljati svoju zemlju. Pred nama su dve utakmice, jedna prijateljska, druga kvalifikaciona, sa nama nisu tri najbolja napadača, ali mi ćemo dati sve od sebe da iz zamenimo na pravi način. I pomognemo da Srbija iz oba meča izađe kao pobednik.“

Upitan da prokomentariše ekipu Jordana, Joveljić je rekao:

„Nismo upoznati sa kvalitetom Jordana, ali jesmo sa Bugarima, koje ćemo sigurno još analizirati. Jordan je važna utakmica, ali svi znamo da je primarni cilj ono što nas očekuje u Razgradu. Želimo tri boda koja bi nas približila konačnom cilju“, otvoren je fudbaler iz MLS lige.

A na to se nadovezao Jovanović duhovitim komentarom:

„Jordan je sused Izraela, ali nisam ih nešto pratio. Ni rezultate ni igru. Slažem se sa Joveljom, naš primarni cilj je plasman na Prvenstvo Evrope, u ovom slučaju meč sa Bugarskom. Znamo svi šta želimo u tom meču“, rekao je kroz smeh.

BONUS VIDEO Selektor Dragan Stojković Piksi o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar