Novak Đoković
Novak Đoković Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Novak Đoković u centru pažnje najpoznatijeg američkog lista.

Novak Đoković u ponedeljak kreće u odbranu titule na Rolan Garos, a prvi rival će mu biti Nišioka od 20.45 na glavnom terenu „Filip Šatrije“.

PROČITAJTE JOŠ

Tim povodom je i ugledni „Njujork tajms“ doneo veliku najavu nastupa svetskog broja jedan na pariskoj šljaci.

Na početku teksta se pominje Novakova potera za 21 grend slemom koji mu izmiče od kraja prošle godine.

Ističe se da je propustio priliku da u Njujorku ispiše istoriju sporta i postane prvi teniser od Roda Lejvera koji je uspeo da osvoji četiri grend slema u jednoj sezoni, a kasnije bio i centar skandala u Australiji zbog činjenice da nije vakcinisan.

Dok navodi da je Đoković izjavio da u Pariz dolazi sa velikim samopouzdanjem i podseća na slične izjave sa kojima je došao na prethodna dva grend slema kada nije uspeo da osvoji trofej, autor se pita može li Novak konačno do 21. titule i izjednačavanje sa rezultatom Rafaela Nadala i da li ga čeka sudbina Serene Vilijams koja je u više navrata propustila priliku da dostigne Štefi Graf.

„Poput Serene, koja sa 40 godina verovatno ide ka penziji, Đoković se suočava sa velikim pritiskom da održi korak sa svojim vršnjacima. Ne postaje lakše. U nedelju je napunio 35 godina. Njegov prozor se zatvara – mogućnost da igra konstantno se smanju sa svakom sezonom u kojoj ostavlja maksimum na terenu. Razmotrite sve sa čim se suočio ove godine. Globalni bes zbog njegove odlučnosti da se kloni vakcinacije. Mamurluk od poraza u finalu US opena. Meseci kada je na teniskom terenu izgledao kao oskudan faksimil svog starog sebe“ stoji u tekstu.

Novak Đoković Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

I dok je deo sezone posle Australije izgledao loše iz Đokoviće perspektive, titula u Rimu dobra je najava napada na titulu u Parizu.

„U Rimu je za Đokovića ponovo bilo sve na nivou: gipki, duboki i konzistentni riternovii, nije izgubio set na celom turniru. U finalu, gde je pobedio četvrtoplasiranog Stefanosa Cicipasa, dobio je uvodnu setu rezultatom 6:0“.

Podsećajuči na Đokovićve antivakserske stavove i njegovu sklonost misticizmu i koceptima samopomoći, autor navodi da uprkos činjenici da su ideje smešne, pokazuju da je Đoković istinski vernik na terenu i van njega što ga dovodi do toga da ostvari nemoguće.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino)

Podsećajući na Novakov žreb i činjenicu da je u istom delu kao i Nadal i Alkaraz njegova dva najveća rivala za titulu. autor za kraj ističe da se ne bi kladio protiv Đokovića.

„Sva trojica su u istoj polovini žreba u Parizu i nadmeću se za plasman u finale. Može li Đoković dogurati tako daleko i konačno osvojiti 21. broj? Neću se kladiti protiv igrača koji je sposoban da na terenu stvori magiju.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar