Marselo/Foto/EPA-EFE/JAVIER LIZON

Legendarni bek Real Madrida se oprostio od kluba.

Čuveni Marselo, najtrofejniji igrač slavnog španskog kluba, napušta „kraljeviće“ nakon 15. godina. U Real je stigao 2007. godine iz brazilskog Fluminensea i odlazi sa 25 trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

Sa Madriđanima je osvojio čak šest titula La Lige i pet trofeja Lige šampiona, odigrao je 545 utakmica, a upisao se u strelce 38 puta.

Na oproštaju bilo je veoma emotivno, Brazilac i trener Karlo Ančeloti nisu mogli da sakriju suze.

„Obećao sam sebi da neću da plačem, ali je stvarno teško. Hvala svim saigračima i trenerima, ljudima zaduženim za opremu, ljudima iz obezbeđenja i svima iz senke, koji za nas odrađuju prljavi posao. Želim da naglasim koliko su oni važni, jer na nama fudbalerima je samo da igramo, a oni su brinuli za sve ostalo“, rekao je Marselo.

Prokomentarisao je i snove koje je imao kada je došao u klub.

„Kada sam otišao iz Brazila, želeo sam da igram Ligu šampiona. Sada idem odavde kao igrač sa najviše osvojenih titula u najvećem klubu na svetu. Želim da zahvalim Raulu. Mnogo si mi pomogao kada sam stigao ovde. Uvek si brinuo o meni, to ti nikad neću zaboraviti“, dodaje legendarni bek Reala.

Predsednik Reala Florentino Perez se takođe oprostio od Marsela.

„Dragi Marselo, ostvario si sve snove. Osvojio si apsolutno sve. Ti si bez sumnje jedan od najboljih bekova u istoriji svetskog fudbala, jedinstven igrač“, rekao je Perez.

Još uvek nema informacija gde će Brazilac nastaviti karijeru.

BONUS VIDEO Navijači Real Madrida u Parizu pred finale Lige šampiona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare