Foto: Nova S

Nekadašnji fudbalski reprezentativac i kapiten Crvene zvezde, Ognjen Koroman, prokomentarisao je aktuelnosti u srpskom fudbalu.

Na fejsbuku, Koroman je govorio o najavama izgradnje novih stadiona.

PROČITAJTE JOŠ

„Kad se politika toliko bavi fudbalom, zašto ne spreči odliv omladine u inostranstvo, pa su nam škole i sokaci prazni, nemamo dece. Predsedniče, nećeš ih zadržati izgradnjom stadiona u Loznici i Zaječaru da bi se tvoje Kokeze i slični ugradili u cenu gradnje. Mi koji ne jedemo tvoje sendviče, sve to jako dobro vidimo, samo dobra većina neće da se izjasni. Ti si zlo koje će tek Srbija da vidi i da plaća danak“, poručio je Koroman na Fejsbuku.

Govorio je još o struci.

„Da bi bio dobar trener, moraš da imaš dobre igrače, a da bi u našem fudbalu ostvario rezultate, moraš da budeš usko povezan sa vladajućim strukturama. Sve drugo su priče za malu decu. Srbija ima odličnih trenera, ali je pitanje koliko oni odlučuju o tome na kojoj će poziciji da završi njihov klub koji vode. Svi funkcioneri u klubovima i u FSS su usko povezani, tj. postavljeni političkim putem, odnosno sa vrha od SNS ili SPS. Nemojte da me vučete za jezik da navodim imena. Da parodija bude još veća, jedna kladioničarska kuća u Srbiji poziva na fer-plej i regularnost takmičenja. Favorizovanje Zvezde i Partizana će nam fudbal odvesti u propast. Država mora da nađe sponzore i da vrati OFK Beograd, Rad, Zemun i još klubova sa tradicijom. Svima respekt, ali ne mogu Loznica, Timok, Zaječar, Sombor da imaju bolje uslove da razvoj od Rada, Zemuna, OFK Beograda“, naveo je Koroman.

On je više puta kritikovao dešavanja u Srbiji, govorio da je 80 posto mečeva namešteno, govorio je i da mu je nuđena funkcija u FSS da ućuti.

BONUS VIDEO Novak psuje nakon poena, Ivanišević se smeje na tribinama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare