Koroman: Fudbal u Srbiji nema smisla, 80% utakmica namešteno

Emisije 14. apr. 202121:53 > 21:59
Podeli:
Mirko Poledica i Ognjen Koroman
Mirko Poledica i Ognjen Koroman Foto:Nova S

Ognjen Koroman, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije pojasnio je na koje načine je moguće namestiti utakmicu.

On je tokom gostovanja u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S otkrio da su najčešće u upotrebi dva načina:

„Postoji nekoliko modela za nameštanje utakmica – prvi i najviše zastupljen je preko sudijske organizacije, kada sudije direktno utiču na rezultat, a drugi model je dogovor između klubova, koji će klub koga da pusti, što je preraslo dotle da se gotovo svako kolo igra po dogovoru između klubova“, rekao je Koroman.

On je potom dodao:

„To su dopustili ljudi koji vode Fudbalski savez Srbije i Sudijska organizacija na čelu sa Milanom Karadžićem, koja delegira sudije koji sude po direktivi čelnika FSS-a i klubova. Takav kriminal može da zaustavi samo država policijskom akcijom i hapšenjima“, rekao je Koroman.

Nakon toga, bivši krilni fudbaler je istakao da „fudbal u Srbiji godinama nema smisla“:

„U poslednjih nekoliko godina toliko je nameštenih utakmica da je to prevršilo svaku meru. Obračun sa kriminalom u fudbalu je uslov da u Srbiji konačno počne da se igra fudbal koji ima perspektivu i budućnost“, istakao je Koroman.

Na njegovu priču se nadovezao Mirko Poledica:

„Ja bih se vratio malo unazad. I Superliga i Prva liga Srbije su neregularne, kada su fudbalski organi doneli odluku da prekinu prvenstvo i donesu odluku da ligu popune tako što će ekipe koje daju najbolju ponudu igrati Superligu. Tu ponudu niko nije dao“, dodao je Poledica.

Kompletnu emisiju u kojoj je gost bio i Mirko Poledica možete da vidite na snimku ispod:

 

 

Komentari

Vaš komentar