Podeli
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, smatra da je poraz od Škotske ozbiljan udarac za srpski fudbal i da svi u sistemu FSS snose odogovornost za neuspeh.

“Verovali smo da imamo kvalitet i da smo zaslužili da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Posebno posle utamice u Norveškoj. Nažalost, to se nije dogodilo i naravno da se postavlja pitanje odgovornosti. Odgovorni smo svi. Rukovodstvo Saveza, stručni štab, igrači…Ostaje nam da završimo takmičenje u Ligi nacija, pred nama su utakmice protiv Mađarske i Rusije”, rekao je Kokeza.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, jasno je da te utakmice u Ligi nacija sada nikoga ne zanimaju, kada nacionalni tim ni posle 20 godina neće igrati na Evru.

“Posle toga sledi kompletna analiza ostvarenih rezultata i učinjenog u minulom periodu. Izvršni odbor FS Srbije je 25. novembra, Skupština je zakazana za 20. decembar i tada će biti doneti odluke koje su u najboljem interesu srpskog fudbala. Sledeće godine počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo za koje moramo da budemo spremni. Očigledno spremniji nego što smo bili u kvalifikacijama za Evropski šampionat”, izjavio je Kokeza.

Iako nije zaslužio ulogu tragičara, Aleksandr Mitrović nije iskoristio peti, poslednji penal u seriji, pošto mu je škotski golman Maršal pročitao nameru.

“Mitrović je momak i profesionalac kojem ne možete da pronađete manu. Uvek je bio tu za svoju zemlju i za svoju reprezentaciju. Slobodno mogu da kažem da smo se u dobroj meri zahvaljujući njemu i našli u situaciji da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo. Mitrović je jedan od lidera ovog tima, biće tu još mnogo godina i zbog svega što je do sada uradio za nacionalni tim možemo samo da mu kažemo hvala. A što se tiče penala koji nije iskoristio, siguran sam da je hteo najbolje. Kao i uvek što želi. Ali se ponekad ipak dogodi ono čemu smo se najmanje nadali”, zaključio je Kokeza.

PROČITAJTE JOŠ Debakl Srbije, a Vučić priča o terenima i novim stadionima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar