Foto: EPA-EFE/AIZAR RALDES / POOL

Bolivijski istražitelji uhapsili su privremenog predsednika tamošnjeg Fudbalskog saveza tokom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Ekvadora.

Markos Rodriges, optužen za korupciju, priveden je tokom utakmice na stadionu „Ernando Siles“ u La Pazu, gde je Bolivija izgubila od Ekvadora rezultatom 3:2.

Lokalni mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Rodriges napušta stadion u pratnji policije.

PROČITAJTE JOŠ

Ronaldo Aramajo, koji je u izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bolivije, potvrdio je hapšenje u izjavi lokalnim medijima i dodao da je sastanak za izbor novog predsednika koji je bio zakazan za petak sada neizvestan.

Markos Rodriges bio je privremeni predsednik Saveza otkako je Sezar Salinas u julu preminuo od posledica korona virusa.

Lokalni mediji su preneli da je policija pokušala da uhapsi Rodrigesa u hotelu u kojem bi trebalo da se održe izbori, ali je on već bio otišao na stadion.

Bolivijski fudbal je u krizi, a rukovodioci klubova se bore oko vlasti u Savezu. Državno prvenstvo je prekinuto od marta zbog pandemije koronavirusa i još nije nastavljeno baš zbog tih sporova.

Inače, reprezentacija Bolivije je upisala i treći poraz u kvalifikacijama i poslednja je na tabeli, dok je Ekvador treći sa šest osvojenih bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare