FK Novi Pazar, FK Surdulica
FK Novi Pazar, FK Surdulica; Foto: Irfan Licina/Starsportphoto

UEFA reagovala, klub se brani optužbama.

Čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar saopštili su da su od Fudbalskog saveza Srbije dobili dopis u kojem se iznosi sumnja da je pet fudbalera tog superligaša učestvovalo u nameštanju rezultata utakmice Radnika i Novog Pazara i da plaše da se iza svega krije namera da se taj klub izbaci iz Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je saopšteno, kao ključni dokaz navodi se pad kvota na kladionicama na dan utakmice u Surdulici, a uprava kluba održala je sastanke sa etiketiranim igračima koji najoštrije demantuju da su se kladili, pogotovo da su uradili nešto protiv interesa svog kluba. Podsetimo, UEFA ima nekoliko timova koji prate kretanje kvota pred mečeve, a zatim kada primete sumnjivo ponašanje, počinju istragu o ovim mečevima.

„Oni su izričiti u nameri da angažuju advokate radi odbrane časti, ugleda i vlastitih karijera, koje su na ovaj način dovedene u pitanje. Spremni su da idu na poligraf i da iskoriste sve instance i u državi i van nje, kako bi se utvrdila puna istina“, stajalo je u saopštenju Novopazaraca.

Ovaj susret je odigran još 11. aprila u Surdulici, a domaćin je tada relativno lako slavio sa 2:0.

„Upravni odbor Novog Pazara insistiraće na utvrđivanju svih činjenica jer postoji čitav niz nelogičnosti u pomenutim optužbama. Plašimo se da se iza ovoga krije namera da se Novom Pazaru oduzmu bodovi i da se na taj način klub izbaci iz Superlige„, istakli su u pazarskom klubu.

Dodali su iz kluba da su obezbedili premije igračima na svakoj utakmici u završnici Superlige.

„Premije u istoriji kluba nisu bile veće. Utoliko su čudnije optužbe na račun petorice naših igrača, posebno što se radi o časnim i poštenim momcima, s kojima klub nikada nije imao problema“, naveli su u superligašu iz Novog Pazara.

Novi Pazar prvi sledeći meč igra ovog utorka od 16 časova protiv Kolubare iz Lazarevca, u okviru trećeg kola plej-auta.

Specijalizovane službe za praćenje klađenja, direktno povezane sa evropskom fudbalskom federacijom, locirale su nekoliko sumnjivih pojava i enormno velike uplate na pobedu Radnika. Zato su i poslale ka Beogradu signal da reaguje i stavi kompletan slučaj pod lupu, saznaje Sport Klub.

Celokupnim slučajem, prema ranije definisanoj proceduri, normiranoj i od UEFA, baviće se organi Fudbalskog saveza Srbije. Po dolasku prijave iz Niona, prva reakcija očekuje se od oficira za integritet i istrage Svetislava Đurovića. Slučaj potom preuzimaju, prema novom Statutu FSS, je Disciplinska i etička komisija, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

U ovom slučaju, potencijalne kazne kreću se od finansijskih do oduzimanja bodova.

BONUS VIDEO Žoržinjo umalo tragičar, Pulišić u 90. minutu spasao Čelsi

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare