Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Španski fudbaler Serhio Buskets biće novi kapiten Barselone, pošto je mesto kapitena ostalo upražnjeno odlaskom Lionela Mesija.

Buskets je jedan od četvorice koji će nositi kapitensku traku, pošto tu čast uz njega imaju i Đordi Alba, Đerar Pike i Serđi Roberto.

PROČITAJTE JOŠ:

Klub je naveo da je reč o igračima koji su ponikli iz La Masije, čuvene Barselonine škole fudbala. Mesi je traku nosio u kontinuitetu svega tri godine.

Pre njega su to činili Karlos Pujol, Ćavi Ernandez i Andres Inijesta. Buskets je u klubu otkako je bio tinejdžer, Pike je unapređen od trećeg do drugog kapitena u 14. sezoni u Barseloni.

On se u Barsu vratio 2008. posle boravka u Mančester junajtedu, ali je pre Junajteda sedam godina proveo u Barsinoj školi.

Serđi Roberto je postao treći kapiten, a Đordi Alba se pridružio tom kvartetu igrača, iako je u klubu od 2012. Treba napomenuti da je i on bio deo škole od 1998. do 2005.

Kada je reč o Serđiju, on je prvotimac od 2011. godine i postao je jedan od zamenika kapitena kada je Havijer Maskerano napustio klub 2018.

BONUS VIDEO: Milica Mandić o muralu sa svojim likom i kako se naježila zbog zlata srpskih vaterpolista

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram