Pred utakmicu Tirane i Crvene zvezde u glavnom gradu Albanije oseća se uzbuđenje, ali ne i tenzija koje bi svakako bilo da je dozvoljeno prisustvo publike na stadionu.

Meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra se pred praznim tribinama zbog koronavirusa, a Nova.rs vam ekskluzivno donosi atmosferu sa ulica Tirane na dan utakmice (20 sati).

PROČITAJTE JOŠ

I mladi i stari jedva čekaju ovaj susret. Priznaju da Tirana ima malo šansi da pobedi na stadionu „Er Albanija„, ali se ipak nadaju tome.

Džimi je prodavac sladoleda. Sporazumeli smo se gestikulacijom i kombinacijom engleskog, ruskog i srpskog jezika. Kada smo mu rekli odakle smo, odmah je konstatovao: „Zvezda, good football“. Prvo je rekao da će pobediti Zvezda, 1:0, ali je posle, izgleda, proradio patriotizam, pa je preinačio rezultat u 1:1.

Prodavac sladoleda Džimi; Foto: Nova.rs/Bojana Milovanović

U blizini stadiona sve je mirno, nema ni pojačanog prisustva policije jer neće biti ni publike. Reportažna kola i medijske ekipe već su na licu mesta.

Šetajući Tiranom naišli smo i na grupu studenata, koji kažu da će kod kuće i u kafićima pratiti utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ „Zvezda, Brena, Čola – ne postoji jači trio u Albaniji“

„Važna utakmica za naš tim. Nema navijača, pa neće biti ni incidenata. Ipak, to je samo igra“, poručuje jedan od njih.

U kafiću blizu stadiona sreli smo i Mirema. Sa ponosom nas podseća da Tirana ima 24 titule u albanskom prvenstvu, ali ni pored toga ne očekuje pobedu.

„Zvezda bi, prema onome što znam o vašem timu, mogla i da pobedi sa 3:1. Ipak, nadam da neće biti tako“, ističe Mirem uz važnu poruku za sve iz Srbije:

„Ovde vam se ništa loše neće dogoditi, Tirana je miroljubiva“, dodao je Mirem za kraj naše šetnje.

Reportaža Nova.rs iz Tirane pred meč sa Crvenom zvezdom Reportaža Nova.rs iz Tirane pred meč sa Crvenom zvezdom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare