NOVA.RS U TIRANI Albanci veruju u Zvezdu: Sve je samo igra

Fudbal 25. avg. 202015:22 > 15:32
Podeli:

Pred utakmicu Tirane i Crvene zvezde u glavnom gradu Albanije oseća se uzbuđenje, ali ne i tenzija koje bi svakako bilo da je dozvoljeno prisustvo publike na stadionu.

Meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra se pred praznim tribinama zbog koronavirusa, a Nova.rs vam ekskluzivno donosi atmosferu sa ulica Tirane na dan utakmice (20 sati).

PROČITAJTE JOŠ

I mladi i stari jedva čekaju ovaj susret. Priznaju da Tirana ima malo šansi da pobedi na stadionu „Er Albanija„, ali se ipak nadaju tome.

Džimi je prodavac sladoleda. Sporazumeli smo se gestikulacijom i kombinacijom engleskog, ruskog i srpskog jezika. Kada smo mu rekli odakle smo, odmah je konstatovao: „Zvezda, good football“. Prvo je rekao da će pobediti Zvezda, 1:0, ali je posle, izgleda, proradio patriotizam, pa je preinačio rezultat u 1:1.

Prodavac sladoleda Džimi; Foto: Nova.rs/Bojana Milovanović

U blizini stadiona sve je mirno, nema ni pojačanog prisustva policije jer neće biti ni publike. Reportažna kola i medijske ekipe već su na licu mesta.

Šetajući Tiranom naišli smo i na grupu studenata, koji kažu da će kod kuće i u kafićima pratiti utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ „Zvezda, Brena, Čola – ne postoji jači trio u Albaniji“

„Važna utakmica za naš tim. Nema navijača, pa neće biti ni incidenata. Ipak, to je samo igra“, poručuje jedan od njih.

U kafiću blizu stadiona sreli smo i Mirema. Sa ponosom nas podseća da Tirana ima 24 titule u albanskom prvenstvu, ali ni pored toga ne očekuje pobedu.

„Zvezda bi, prema onome što znam o vašem timu, mogla i da pobedi sa 3:1. Ipak, nadam da neće biti tako“, ističe Mirem uz važnu poruku za sve iz Srbije:

„Ovde vam se ništa loše neće dogoditi, Tirana je miroljubiva“, dodao je Mirem za kraj naše šetnje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar