Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super

Navijač Notingem Foresta osuđen je na zatvorsku kaznu od 24 nedelje zbog napada na fudbalera Šefild junajteda Bilija Šarpa po završetku utakmice u polufinalu baraža za plasman u Premijer ligu.

Navijač Robert Bigs, vlasnik sezonske karte za utakmice Notingem Foresta, utrčao je u teren posle utakmice u utorak uveče i glavom udario kapitena Šefild junajteda Šarpa, koji je stajao pored terena, pošto nije igrao zbog povrede.

PROČITAJTE JOŠ

Šarp je dobio četiri šava i ranu na usni.

Bigs je priznao krivicu.

„Video klip dokazuje da ste trčali prema Biliju Šarpu i da ste izbegli ostale gledaoce kako biste došli do njega. Smatram da je to bio ciljani čin agresije, čak i ako nije bio s predumišljajem. Ovo je toliko ozbiljno, da se mora izreći zatvorska kazna. Udarili ste glavom Šarpa, koji je u to vreme gledao na drugu stranu i nije mogao nikako da izbegne napad“, navela je sudija Grejs Leong.

Incident se dogodio kada su navijači utrčali na teren, nakon što je Forest pobedio posle izvođenja jedanaesteraca 5:4. U dvomeču polufinala bilo je nerešeno 3:3.

Protiv 30-godišnjeg navijača odbačena je posebna optužba za nedozvoljeni ulazak na teren. On se nije protivio zahtevu za zabranu odlaska na fudbalske utakmice.

BONUS VIDEO Navijači se okupljaju kod Arene

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar