Norveska
Foto: EPA/Audun Braastund

Fudbalski savez Norveške je objavio da će se utakmica između te nacionalne selekcije i Srbije u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo biti odigrana pred praznim tribinama.

Ranije je objavljeno da je na lokalnim vlastima grada Osla da donesu odluku u vezi sa prisustvom publike za utakmicu koja je zakazana za 26. mart.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbalski savez Norveške se u utorak uveče oglasio saopštenjem i obrazložio je donetu odluku.

„Pomno smo pratili situaciju i pokušali da pronađemo adekvatne mere u skladu sa preporukama vlasti. Nadležni organi su nam preporučili da bi meč trebalo da se igra bez publike i mi smo to prihvatili“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se i da će navijačima biti refundirane karte za utakmicu.

„Najvažnija je briga za život i zdravlje 27.000 ljudi koji su planirali da prisustvuju meču na stadionu Uleval“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, Norveška je kao domaćin na stadionu Uleval poslednji put poražena u septembru 2016. godine, ali je novinar Sportkluba Vladimir Novaković za Nova.rs rekao da „ne postoji tajna tog stadiona“.

„Taj skor je više sticaj okolnosti. Ne bih ja to ni razmatrao ozbiljno onako kako se to ovde predstavlja. U njihovoj aktuelnoj seriji najveće ime koje su pobedili je Severna Irska, a svako veće ime je odnelo bar bod, još od Hrvatske 2015. godine. Pritom, tu vredi pogledati rezultate Hrvata u gostima. Balkanske ekipe tamo često pobeđuju jer je njihova podrška obično glasnija od domaće”, rekao je Novaković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO