Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Fudbaleri Dinama iz Zagreba savladali su favorizovani PAOK u prvom meču osmine finala Lige konferencija rezultatom 2:0 na domaćem terenu.

Ovo je prva pobeda nekog hrvatskog kluba protiv grčkih timova u istoriji, a ekipa Dinama je napravila veliki korak ka plasmanu u čevrtfinale Lige konferencija.

Heroj domaćih u noći za pamćenje bio je reprezentativac Bruno Petković koji je doneo prednost golom u 37. minutu, da bi u 71. minutu novim golom doneo svom timu veliku prednost.

PROČITAJTE JOŠ

To je bio konačan retzultat utakmice pred revanš za sedam dana u Solunu kada će PAOK pred krcatom „Tumbom“ pokušati da napravi veliki preokret.

PAOK je većim delom prvog poluvremena dominirao u posedu, dok je Dinamo pretio preko kontri i polukontri.

Gosti su imali dve poluprilike preko kapitena Andrije Živkovića, ali njegovi udarci desnom nogom i glavom nisu otišli ni u okvir gola.

Prvi gol je pao nakon što je desni bek PAOK-a Džoni pogrešio je prilikom dodavanja. Petković je oduzeo loptu, sjurio se prema golu gostiju i snažno šutirao. Kotarski je sprečio prvi udarac, ali ne i drugi, i tako je Dinamo na poluvreme otišao sa prednošću od 1:0.

Slično je bilo u nastavku. PAOK je držao loptu, a Dinamo pretio iz kontranapada.

Dinamo je ponovo iskoristio otvoreni prostor na polovini PAOK-a. Baturina je lepo poslao loptu u kazneni prostor, prošla je pokraj nogu gostujućih defanzivaca, a Petković ju je mirno plasirao preko Kotarskog za svoj drugi gol

Austrijski napadač Tomas Murg u 84. minutu je imao je najbolju priliku za PAO, ali je pucaoiznad gola. Grčki klub tako je ostao bez ijednog pravog udarca u okvir gola pa će mu u revanšu trebati veliki preokret kako bi prošao Dinamo i izborio četvrtfinale Lige konferencije.

Liga konferencije, osmina finala

Ajaks – Aston Vila 0:0

Molde – Klub Briž 2:1 (1:0)

(Stenevik 43, Gulbrandsen 90+2 – De Kajper 85)

Olimpijakos – Makabi Tel Aviv 1:4 (1:3)

(El Kabi 13 – Zahavi 4, 30, Šahar 9, Perec 74)

Šturm – Lil 0:3 (0:1)

(Dejvid 29, 51, Žegrova 71)

Dinamo – PAOK 2:0 (1:0)

(Petković 37, 71)

Makabi Haifa – Fjorentina 3:4 (2:1)

(Sek 12, Kinda 29, Kalili 67 – Nzola 2, Beltran 58, Mandragora 73, Barak 90+5)

Sen Žiloa – Fenerbahče 0:3 (0:1)

(Bačuai 20, Ostervold 84, Tadić 90+4 penal)

Servet – Viktorija Plzen 0:0

BONUS VIDEO Gol Lime za pobedu Levskog

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar