Nikola Kalinić
Nikola Kalinić; Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Nikola Kalinić, bivši reprezentativac Hrvatske, vratio se u Hajduk iz Splita.

Predstavljen je kao novi fudbaler u nedelju kasno uveče. Vratio se na „Poljud“ nakon 13 godina i uzeo je dres sa brojem devet.

PROČITAJTE JOŠ

Kalinić ima 34 godine, a raskinuo je ugovor sa Veronom kako bi se vratio u otadžbinu.

Ove sezone je u dresu italijanskog kluba odigrao 15 utakmica i postigao četiri pogotka. Posebno je zanimljivo da je igrao protiv Juventusa 18 minuta, samo dva sata pre nego što je pojačao HAjduk.

U Hajduku je počeo karijeru i igrao do 2009. godine kada je za sedam miliona evra prešao u Blekburn. Do sada je u dresu Splićana sakupio 79 zvaničnih mečeva i postigao 44 pogotka.

„Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovde najveći i za njega smo emotivno vezani. Ovo je mesto gde sam odrastao, mesto na kojem sam stekao fudbalsku afirmaciju. Na kraju krajeva, tu sam se rodio i tu su moji ljudi. Daću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i trenutnu emociju koja vlada oko kluba“, rekao je 34-godišnji Kalinić.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar