Denver Nuggets-Brooklyn Nets
Nikola Jokić, Denver Nuggets-Brooklyn Nets Foto:Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Bruklin Netse u istorijskom, 500. NBA meču za Nikolu Jokića rezultatom 124:104.

Denver je bolje otvorio meč, poveo 6:0, ali su gosti iz Bruklina predvođeni Kajrijem Irvingom i Blejkom Grifinom ubrzo stigli do egala, a potom od 18:12 i do preokreta (30:32). Koliko dobro su igraliu prvoj četvrtini i jedni i drugi u napadu pokazuje konačan rezultat prve deonice, 40:39 za Netse.

PROČITAJTE JOŠ...

Druga četvrtina protekla je u znaku Grifina, koji se razgoropadio i pogađao za tri poena bez greške, pa su Netsi došli do preokreta i poveli 57:52, ali je Majk Maloun, kada je shvatio da je vrag odneo šalu, vratio Jokića u igru, koji je počeo da razigrava saigrače i za prvo poluvreme skupio čak osam asistencija.

Na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 76:75 za Denver, ali je početak drugog dela apsolutno pripao Nagetsima. Jokić je u samo par minuta skupio još pet skokova i došao nadomak dabl-dabl učinka, što je pre isteka 36. minuta igre i ostvario. Ipak, nije uspeo da dođe i do desete asistencije, a kada su Nagetsi otišli na više od 20 poena prednosti a Jokić na klupu, činilo se da je to-to.

Ipak, pad rezervne petorke Nagetsa i povratak u utakmicu Netsa naterao je Malouna da Jokića vrati u igru, a njegovi saigrači su to iskoristili da mu pomognu i da dođe do 14. tripl-dabl učinka u sezoni, a 71. u karijeri, i uspeli su pogotkom Vilija Bartona.

Na kraju, 124:104 i prekid serije od tri poraza, dok su desetkovani Netsi, za koje nisu igrali Kevin Durent i Džejms Harden, poraženi po osmi put zaredom.

Jokić je zbog fantastičnih partija proglašen za igrača meseca januara u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a protiv oslabljenog Bruklina, koji će nastupiti bez Kevina Durenta i Džejmsa Hardena, imaće šansu da nastave put ka plej-ofu.

Nagetsi su trenutno šesti na Zapadu sa skorom 28-24, dok je Bruklin na istoj poziciji na Istoku sa 29-23. Takođe, Netsi su u seriji od sedam vezanih poraza, dok Denver ima tri uzastopna neuspeha.

Na kraju, Jokić je imao 27 poena, 12 skokova i 10 asistencija, čime je Denver odveo do 29. pobede u sezoni (uz 24 poraza), a sjajan je bio i Barton sa 21. poenom, dok je Gordon dodao 17. Sa druge strane, Irving je ubacio 27 poena uz šut iz igre 10/26, Tomas je dodao 20, dok je Grifin ostao na učinku iz prvog dela i meč završio sa 19 poena.

Denver Nagets – Bruklin Nets 124:104 (39:40, 37:35, 31:16, 17:13)

Hala: Bol Arena; Sudije: Kevin Skot, Tajler Ford, Gediminas Petraitis

Denver: Gordon 17, Grin 12, Jokić 27, Barton 21, Moris 12, Kampaco 3, Kazins 5, Forbs 11, DžM. Grin, Hauard, Hajlend 6, Nađi 10, Rid, Rivers

Bruklin: Edvards 2, Džonson 5, Grifin 19, Mils 14, Irving 27, Tomas 20, Bembri 3, Braun 10, Karter, Klakston, Harden, Šarp 4

Četvrta četvrtina:

12′ Velika pobeda Nagetsa – 124:104

Jokić briljirao protiv Netsa, 14. tripl-dabl u sezoni.

9′ I Nagetsi žele Jokićev tripl-dabl, i dobili su ga – 119:101

Igra cela ekipa sada za Jokića, ali ne uspevaju da pogode njegovi saigrači… Mašili su i Gordon i Hajlend… Ali ne i Barton! Deset asistencija, 12 skokova, 27 poena, i 71. tripl-dabl u karijeri centra Nagetsa, koji je potom otišao na klupu.

7′ Jokić ponovo u igri 

Centra Denvera još jedan dobar pas za saigračeve poene deli od 71. tripl-dabla u karijeri, a 14. u tekućoj sezoni.

6′ Denver grabi ka pobedi – 115:99

Umor stigao Kajrija Irvinga, ali ni Denver ne uspeva da pogodi, pošto se ređaju promašaji Nagetsa, izuzev Gordona, koji je bio precizan iz okreta.

5′ Mils „kao kap“ – 111:99

Pogodio je Australijanac trojku bez koske, uzvratio je Barton za dva.

3′ Ne smiruje se Bugi Kazins

Koriste svaku priliku igrači Bruklina da ga „izbace“ iz takta, pa su tako napravili dva faula koja su naterala Bugija da nastavi da komentariše. Vidno je nervozan centar Denvera.

1′ Denver čuva vođstvo, Jokić na klupi – 107:91

Maloun je poslao svog najboljeg igrača na klupu, na terenu je „druga petorka“ Nagetsa, ali Bruklin ne uspeva to da iskoristi, iako se na terenu nalaze i Mils i Irving, pa je vođstvo Nagetsa ponovo otišlo na +18 poenima Bartona sa penala.

Treća četvrtina:

12′ (Pre)rano opuštanje Denvera, Nagetsi smanjili razliku – 107:91

Opustili su se košarkaši Denvera čini se prerano, pa su Mils trojkom i Irving doneli svojoj ekipi minus od 14 poena, mada je Hajlend u završnici uspeo da pogodi „u lice“ Kajrija Irvinga.

11′ Deveta trojka Denvera, Jokić na klupi – 104:84

Izveo je Maloun Jokića iz igre, umesto njega šansu je dobio Kazins, a trojkom Gordona razlika je povećana na 20 poena.

9′ Jokić teroriše Netse – 98:80

Držali su se Netsi dok su imali snage i kvaliteta, ali kada su stali Irving i Grifin, stala je i ekipa iz Njujorka. Sa druge strane, Jokić je nastavio da dominira, pa su Nagetsi otišli na +18, a centar Denvera na 27 poena, uz 11 skokova i devet asistencija.

4′ Jokićev tripl-dabl sve bliži – 85:77

Iako je početkom treće četvrtine imao samo četiri skoka, uspeo je da za samo par minuta prikupi čak pet skokova, pa mu sada za tripl-dabl nedostaju dve asistencije i samo jedna uhvaćena lopta.

3′ Ludilo Nikole Jokića

Deset pogodaka od 11 pokušaja.

2′ Jokić sve bliži novom tripl-dablu

Nakon promašaja Blejka Grifina centar Denvera je došao do šestog skoka, pa početkom treće deonice ima 18 poena, osam asistencija i šest skokova. Tačnije, 20 poena, pošto je neverovatno uspeo da pogodi uz kontakt sa Blejkom Grifinom.

Poluvreme

Jokić je bio fantastičan, ubacio 18 poena, dok su, sa druge strane, Blejk Grifin i Kajri Irving imali po poen više.

Druga četvrtina:

Denver Nuggets-Brooklyn Nets
Nikola Jokić, Denver Nuggets-Brooklyn Nets Foto:Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

12′ Ludačko prvo poluvreme, 151 poen za 24 minuta – 76:75

Teško da je ovo iko mogao da očekuje, pogotovo jer Netsi igraju bez Kevina Durenta i Džejmsa Hardena. Ipak, njihovu ulogu preuzeo je dvojac Irving – Grifin, pa je nesumnjivo da nas u drugom delu očejuje ništa manje uzbudljivo poluvreme.

11′ Jokić „probudio“ Nagetse – 73:74

Neverovatno prvo poluvreme, postignuto je gotovo 150 poena. Od toga, 18 je delo Nikole Jokića koji je na to dodao i osam asistencija, ali i jednu prelepu blokadu.

Neverovatna blokada Bembrija nad Kazinsom

8′ Jokić dvocifren, Grifin nastavlja da „luduje“ – 65:65

Peta trojka Grifina, čime gosti čuvaju vođstvo. Sa druge strane, Jokić je odgovorio sa četiri poena, a Grin je zakucavanjem posle kontre doneo poravnanje.

6′ Vratio se Jokić, ali Grifin nastavlja da rešeta – 56:62

Prvo je „pogodio“ Forbsa koji je bio sam na trojci za svoju šestu asistenciju, potom je i sam bio precizan iz reketa, ali je uzvratio Grifin koji igra utakmicu sezone, pošto je pogodio svoj četvrti šut za tri poena.

Denver Nuggets-Brooklyn Nets
Nikola Jokić, Denver Nuggets-Brooklyn Nets Foto:USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zamalo opšti haos

Bembri je izblokirao Kazinsa što mu bivši centar Sakramento Kingsa nije zaboravio, pa je usledilo nekoliko minuta razmene reči koji su kulminirali Kazinsovim udaranjem rivala, zbog čega su sudije zatražile pauzu kako bi smirile situaciju.

4′ Pet vezanih poena Nađija, Denverove rezerve konačno pokazale kvalitet – 48:50

Vezao je pet poena Zik Nađi i promakao Nagetse na minus od dva poena nakon što su gosti iz Bruklina preko Tomasa, Milsa i Irvinga stigli do plusa od pet poena.

2′ Neverovatna blokana Bembrija – 43:48

Krenuo je Kazins da zakuca, ali je Bembri rekao „stop“ i na brutalan način zaustavio pokušaj centra Nagetsa, kom ni u narednim minutima nije bilo jasno šta se dogodilo.

Nestvarni Jokić

U oktobru je imao pet i po asistencija po utakmici, u novembru sedam, u decembru osam, u januaru devet.

Prva četvrtina:

12′ „Kiša“ trojki, Bruklin „dalekometnom paljbom“ razbija Nagetse

Šest trojki je pogodila gostujuća ekipa, „žive“ od šuta van linije 7.25, a koliko šut služi goste pokazuje i podatak da su za četvrtinu ubacili 40 poena. Sa druge strane, primili su 39, pa nakon prvih 12 minuta imaju prednost od jednog poena.

#social-embed_0

10′ Jokić na klupi – 32:30

Izašao je najbolji igrač Nagetsa, šansu je dobio Demarkus Kazins.

9′ „Koš za koš“, Denver čuva vođstvo – 28:24

U momentima kada se čini da će Denver stati, Jokić uspeva da pronađe neko rešenje, pa je tako uspeo da „pogodi“ Forbsa samog na liniji za tri poena, koji je to iskoristio i pogodio „bez koske“. U narednom napadu Nađiju je u kontri ispala lopta pri pokušaju zakucavanja.

6′ Denver igra toplo-hladno, Bruklin „živi“ od Grifina – 20:18

Nagetsi prvo uspevaju da naprave veliku razliku, ali je odmah potom i ispuštaju. Došli su tako do 18:12, ali su Grifin i Kajri Irving trojkama primakli goste na minus od dva poena.

4′ Povratak Bruklina – 11:8

Nakon odičnog početka Nagetsa razigrao se Blejk Grifin, pa je nošena njegovom igrom ekipa iz Bruklina stigla do minusa od tri poena.

2′ Odličan početak Denvera – 6:0

Gordon i Barton su pogodili koš rivala, Bruklin ne uspeva da dođe do poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar