Foto: Printscreen/Twitter/Ansah Mensah Skipper

Utakmica između Vamanafo Rojalsa i Bofoakva Tanoa u drugoj ligi Gane bila je poprište jednog od najtežih incidenata u novijoj istoriji fudbala.

Meč Divizije jedan, drugog ranga fudbala u Gani imao je krvavu završnicu u kojoj je deblji kraj izvukla sudijska četvorka na čelu sa glavnim arbitrom Niatirom Suntuom Azizom.

Duel dva tima završen je nerešeno, bez golova, a navijači domaćeg Vamanafa su posle poslednjeg sudijskog zvižduka uleteli na teren kako bi se obračunali sa arbitrima, a da u tome nisu bili sprečeni pokazuju i fotografije krvavih arbitara koje su obišle društvene mreže.

Ubrzo se oglasio i sam klub, koji je uputio izvinjenje:

PROČITAJTE JOŠ...

„Nažalost, postojala je agresija od strane naših navijača tokom i nakon utakmice protiv Bofoakve, koja je okončana napadima na sudije. Uprava Vamanafa je osudila čin i izrazila nezadovoljstvo zbog dotičnih navijača.

Pomoći ćemo policiji u istrazi kako bi svi oni koji su učestvovali u ovom napadu bili privedeni pravdi“, navedeno je u saopštenju kluba.

Ubrzo su se oglasili i iz Bofoakve:

„Nakon što smo bili taoci neko vreme, konačno smo napustili stadion u pratnji obezbeđenja iz kandži besnih navijača. Tužne scene za Fudbalski savez Gane. Hvala Bogu na zaštiti nakon traume koju je čitav tim preživeo“, stoji u objavama Bofoakve.

Da je situacija mogla da bude okončana sa mnogo težim posledicama od par krvavih lica pokazuje i snimak sa terena na kom nekoliko desetina navijača fizički nasrće na arbitre:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar