Nejmar Neymar
Nejmar Foto: Irh/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Brazilac želja i prva "meta" u pravljenju šampionskog tima.

Fudbalski klub Njukasl će na leto nastaviti sa remontom igračkog kadra, a glavna meta najbogatijeg fudbalskog kluba na svetu je Brazilac Nejmar, koji se nalazi na izlaznim vratima Pari Sen Žermena.

PROČITAJTE JOŠ...

Tim sa Sejnt Džejms Parka je u zimskom prelaznom roku započeo kreiranje tima koji bi u narednim godinama trebalo da predstavlja takmaca za titulu ne samo u Engleskoj, već i trofej pobednika Lige šampiona. U janauaru su stigli bek Kjeran Tripije, napadač Kris Vud i vezni fudbaler Liona Bruni Gimaraeš, što će gotovo sigurno biti dovoljno za opstanak u društvu najboljih u engleskom fudbalu, ali su za iskorak neophodne prve bombe.

Čelnici kluba iz grada sa Tajna žele ujedno i da pošalju poruku ostatku Evrope da se ne šale, pa je gotovo izvesno da će crno-beli dres obući bar jedna superzvezda, a ona bi veoma lako mogla da nosi ime Nejmar.

Brazilac se nakon eliminacije iz Lige šampiona od Real Madrida nalazi na vleikom udaru navijača koji koriste svaku priliku da mu zvižde, najavio je da će napustiti klub na leto, a čini se da i PSŽ želi da krene nekim drugim putem.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Kako Nejmar nije igrao u Premijer ligi, Njukasl je iskočio u sam vrh opcija, mada još uvek nema najava o tome koliko bi transfer mogao da iznosi.

Takođe, Njukasl će se rastati sa čak sedam igrača, pošto su na prodaju Migel Almiron, Dvajt Gejl, Džamal Luis, Ajzak Hejden, Kjeran Klark, Emil Kraft i Karl Darlou.

Pored Njukasla, mete su i Svet Botman iz Lila, Dijego Karlos iz Sevilje, Džesi Lingard iz Mančester junajteda…

Ukupno, sa „svrakama“ je povezano preko 120 igrača od početka 2022. godine, a Nejmar je, bez konkurencije, najveće među njima.

BONUS VIDEO Navijači Crvene zvezde i Rendžersa se gađaju stolicama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram