Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar da Silva, došao je na udar medija zbog fotografije na Instagramu na kojij se vidi kako igra fudbal na pesku sa prijateljima.

Nejmar je optužen da je na taj način prekršio naredbu o obaveznom karantinu, jer je i u Brazilu strogo naređeno da ne sme biti nikakvih okupljanja.

Foto: Printscreen/Instagram

Ipak, fudbaler prvaka Francuske je osetio potrebu da prekio svojih medijskih zastupnika izda saopštenje tim povodom i da pokuša da objasni kako nije prekršio naredbu o samoizolaciji.

„Sporna fotografija koja je objavljena na Nejmarovoj Instagram stranici prikazuje ga sa drugim ljudima koji su u karantinu sa njim, ljiudima sa kojima je zajedno putovao od Pariza do Brazila. Nejmar je ponudio svoj dom svima, tako da svi tamo mogu da budu u karantinu 14 dana, pre nego što se susretnu sa članovima svojih porodica“.

Foto: Printscreen/Instagram

U saopštenju se takođe dodaje i sledeće:

„Kuća u kojoj je fudbaler u karantinu je totalno izolovana i obezbeđuje mir i sgigurnost, tako da tamo nesmetano može da nastavi da trenira i brine se o svojim najvoljenijima u ovom teškom trenutku za ceo svet. Nema poseta niti poslovnih sastanaka. Jedini izuzetak među posetiocima je njegov sin, David Luka, koji je došao da bi tamo bio uz svog oca.“

Takođe, u saopštenju se dodaje i to da je Nejmar odvojen od ostalih članova porodice, majke, sestre i bake, jer je to u njihovom najboljem interesu.

On nastavlja da radi po dnevnom planu kako bi sprečio mogućnost povrede, a za kondiciju je zadužen njegov trener Rikardo Rosa.

„Nejmar sa nestrpljenjem čeka kraj pandemije kako bi nastavio sa svojim profesionalnim obavezama“, stoji na kraju saopštenje Nejmarovog medijskog tima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram