Foto: FK Crvena zvezda

Novi fudbaler Crvene zvezde Naser Điga predstavljen je u ponedeljak uveče na stadionu "Rajko Mitić".

Điga je 20-godišnji štoper kog krasi brzina, čime se i preporučio treneru crveno-belih Baraku Baharu pred Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi reprezentativac Burkine Faso stigao je iz Bazela na jednogodišnju pozajmicu uz mogućnost otkupa ugovora, a u danima nakon odlaska Stefana Lekovića i mesecima pošto je otišao Strahinja Eraković.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela objasnio je da je Điga „visok, čvrst i brz“,  te da veruje kako će njegov klub na osnovu iskustva iz prethodna dva ciklusa Lige šampiona, znati kako da u njoj nastupi. Sam Điga navodi da je srećan zbog dolaska u Beograd.

„Zadovoljan sam što sam došao u veliki klub kao što je Crvena zvezda i daću sve od sebe da opravdam očekivanja. Radujem se igranju u Ligi šampiona, nisam imao priliku do sada da budem deo tako velikog takmičenja, iako sam nastupao u Ligi konferencija. U svakom slučaju, imam mnogo motiva da se dokažem, a ono zbog čega sam posebno nestrpljiv je da debitujem pred Zvezdinim navijačima“, rekao je Điga za klupski sajt.

„Bio sam na utakmici protiv Novog Pazara, i oduševio sam se atmosferom. Navijači su zaista fascinantni, tako da je to razlog više zbog kog sam srećan što sam ovde“, dodao je novi štoper kluba iz Ljutice Bogdana.

Sebe opisuje kao modernog defanzivca koji će se u zadnjoj liniji priključiti Milošu Degeneku i Aleksandru Dragoviću.

„Nije zahvalno da pričam o sebi, ali smatram da sam moderan defanzivac, da znam da igram sa loptom, da sam brz, jak i dobar u igri ‘jedan na jedan’ sa protivnikom“, naveo je Điga.

Zvezda će u Ligi šampiona ove sezone igrati protiv Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa, a ako Điga bude zadovoljio stručni štab crveno-belih, klub može da ga otkupi za dva miliona evra.

BONUS VIDEO: Nestvarni Mesi majstorijom sa 25 metara vodio Majami do velikog finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar