Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak u Kruševcu sa 4:1 i time nastavili seriju trijumfa u domaćem šampionatu.

Meč je rešen praktično u desetak minuta, najpre između 21. i 25, a onda i između 71. i 76. kada su postignuti svi golovi u utakmici.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je pokazala da je ipak bolji rival koji ima i „dužu“ klupu, jer su dva gola postigli rezervisti u timu Dejana Stankovića.

Prvo poluvreme počelo je pljuskom u Kruševcu. Nažalost, nije pljuštalo od dobrih poteza, kojih nije bilo mnogo tokom 45 minuta.

Zvezda je uglavnom imala loptu u svom posedu i za 70 posto vremena imala je sedam šuteva.

Nije da su momci Dejana Stankovića imali više od igre, tim pre što se domaćin organizovano branio makar u prvih dvadesetak minuta.

Željko Gavrić i Aleksandar Katai su rano pokazali da im se igra, ali izuzev Gavrićevog slabog pokušaja glavom u desetom minutu, malo šta je bilo zanimljivo.

Stvari se „zakuvavaju“ u 21. minutu kada je Milan Gajić prošao u kazneni prostor Napretka, probao je da centrira i pogodio je u ruku Milana Sprema.

Igrač Napretka se žalio, tvrdeći da ga lopta nije pogodila u ruku, nego u rame, ali je sudija Jovan Šegrt odmah pokazao na belu tačku.

Sa usporenog snimka je teško reći, a Kataija to svakako nije zanimalo, jer je on pretvorio jedanaesterac u vođstvo Zvezde u 22. minutu 1:0.

Samo tri minuta kasnije već je na semaforu pisalo 2:0. Mirko Ivanić se namestio i šutirao sa tridesetak metara. Lopta je po nestabilnom vremenu u Kruševcu imala i lelujavu putanju pa je umalo već taj udarac iznenadio golmana Mladena Živkovića.

Foto: Starsport

Čuvar mreže Napretka je ipak uspeo da odbrani, ali i samo da odbije loptu do Dijega Falčinelija koji se brzo snašao i spakovao je u mrežu za 2:0.

Do kraja poluvremena Zvezda je uglavnom „davila“ loptu, bez mnogo pravih prilika, mada je bilo jasno da gosti vrebaju i treći pogodak.

Umalo su ga i postigli u završnici prvog dela igre kad je Katai posle centaršuta Ivanića probao da pogodi udarcem glavom, ali je naciljao pored gola.

Drugo poluvreme počelo je dinamičnije, pa je Napredak imao solidan centaršut u 46. a Mirko Ivanić zicer u 47. minutu.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Igrač Zvezde je izašao ispred Živkovića i probao je da ga savlada sa ruba kaznenog prostora i promašio je.

Prvu pravu šansu za Napredak propustio je Lazar Milošev. Miroljub Kostić je prošao levim krilom, centrirao je pred gol Zvezde, a tamo je Milošev uhvatio volej.

Borjan je bio siguran, udarac nije bio dovoljno jak, pa je tako propala prilika Kruševljana da iskoriste jedan od retkih propusta u odbrani gostiju.

Zvezda je sa 3:0 povela golom Bena. Filipo Falko, koji jeu međuvremenu ušao u igru umesto Gavrića, izveo je slobodan udarac sa tridesetak metara.

Živković je odbio loptu na nogu Benu, a čovek sa Komorskih Ostrva je bio pred praznim golom. To je bio tek nagoveštaj uzbudljivih pet minuta tokom kojih su pala tri gola.

Napredak je smanjio pogotkom Luke Milunovića u 73, da bi u 76. Pavkov iz praktično prvog kontakta sa loptom dao gol za 4:1.

Zagradio se pored Zonjića, poslao mu loptu kroz noge udarcem jer ga je dočekao u raskoraku i rešio akciju kojom je postavljen i konačan rezultat.

Zvezda sada ima 83 boda, pa „večiti derbi“ sa Partizanom dočekuje sa 12 bodova viška u odnosu na crno-bele. Taj meč se igra u sredu od 18 časova.

Napredak – Crvena zvezda 1:4 (0:2)

(Milunović 73 – Katai 22, Falčineli 25, Ben 71, Pavkov 76)

Stadion: Mladost, Kruševac; Glavni sudija: Jovan Šegrt; Pomoćnici: Živin, Šutulović, Srećković.

Napredak: Živković – Marinković, M. Milovanović (od 82. Đeković), Mršić, Spremo, Zonjić, Kostić, Čečarić (od 63. Melunović), Kočić (od 77. Zeljajić), Milošev (od 63. Milunović), Bačanin. Trener: Milan Đuričić.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Gajić, Sanogo (od 46. Ben), Nikolić, Ivanić (od 69. Srnić), Katai (od 46. Petrović), Gavrić (od 69. Falko), Falčineli (od 75. Pavkov). Trener: Dejan Stanković

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Pobeda Zvezde 4:1

Zvezda je imala 16 šuteva ka golu, devet u okvir gola i na kraju je zasluženo slavila u Kruševcu.

83′ Opao tempo igre

Napredak pokušava da promeni malo odnos snaga osvežavanjem svog tima i uvođenjem Đekovića, Zvezda napada i dalje samo ne tako opasno kao do pre desetak minuta.

76′ GOOOOL! Pavkov odmah pošto je ušao u igru, 4:1 za Zvezdu

Kroz noge Zonjiću je poslao loptu špic Zvezde koji je iz pozadine primio loptu, smirio je u šesnaestercu rivala po sredini i odatle naciljao malu mrežu.

Foto: Starsport

73′ GOOOOL! Milunović pogađa za 3:1

Ostao je Degenek kratak kod centaršuta upućenog ka Luki Milunoviću, koji je iz prve zahvatio loptu na desetak metara od gola i pogodio je ugao Borjanove mreže.

71′ GOOOOL! Ben povećava prednost Zvezde na 3:0

Falko je izveo slobodan udarac sa distance, Živković mu je odbranio, ali slično kao i kod drugog gola, samo je odbio loptu do igrača Zvezde. Ovog puta je to bio Ben koji je ostao sam pred praznom mrežom za 3:0.

65′ Šutevi Petrovića i Ivanića

Dva udarca Zvezdinih igrača, prvo promašaj Petrovića preko gola, a onda i šut Ivanića direktno u golmana Napretka. Kruševljani su u međuvremenu izvršili dvostruku izmenu, pa su Milošev i Čečarić ustupili mesta Melunoviću i Milunoviću.

Ben
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

58′ Najbolja šansa za Napredak!

Prva prava u kojoj se našao neko od igrača iz Kruševca. Kostić je prošao po levom boku, odatle je poslao centaršut za Miloševa. Ovaj je uhvatio volej sa manje od deset metara ali nije dovoljno jako šutirao i Borjan je uspeo da odbrani.

56′ Žuti karton za Sprema, neuspela kombinacija Zvezde

Nije mogao da se zaustavi Spremo u uklizavanju i zakačio je kopačkom Gajića koji se sručio na zemlju. Igrač Napretka je dobio žuti karton, a Zvezda slobodan udarac. Crveno-beli su probali da izvedu uigranu kombinaciju sa Benom i Gavrićem, ali je Benov pas u šesnaesterac bio prejak.

52′ Pokušava Napredak, trener se nervira

Solidan pas Napretka na levoj strani, dobra je bila i akcija, ali na kraju bez prave završnice pred golom Borjana. To je izazvalo nervozu kod trenera domaćih Đuričića.

47′ Kakva šansa za Ivanića!

Izašao je crnogorski reprezentativac praktično sam ispred Živkovića, ali mu je, čini se, natopljen teren smetao da bolje šutira i postigne treći Zvezdin pogodak.

Prvo poluvreme:

Dejan Stanković naučio legendarnog Italijana Ćira Feraru kako se izgovara Crvena zvezda
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

45′ POLUVREME!

Zvezda je rutinski privela kraju prvih 45 minuta i jedine dve prave prilike bile su one iz kojih su Beograđani postizali golove u 22. i 24. minutu.

42′ Katai pored gola

Ivanić je probao da mu namesti loptu dobrim centaršutem, Aleksandar je skočio i šutirao glavom pored desne stative gola Mladena Živkovića.

40′ Ivanić promašio solidnu šansu

Nije uspeo da šutne loptu na dva metra od gola Napretka, posle centaršuta Kataija iz prekida sa desne strane. Na drugoj stativi je crnogorski internacionalac bio pored Bačanina koji je uspeo da reaguje kad je Ivanić promašio loptu.

33′ Lopta nebu pod oblake

Tamo negde je poslao loptu Katai kad je pucao sa 17, 18 metara. Ovo je nešto najbliže uzbuđenju još od gola Falčinelija.

30′ Napredak samo „zuji“ oko šesnaesterca Zvezde

Sve se uglavnom završava pred kaznenim prostorom gostiju iz Beograda. Čečarić je ostao usamljen u središtu napada jer domaći napadaju sa mnogo manje igrača nego Zvezda.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

25′ GOOOOL! Falčineli pogađa za 2:0

Ivanić je namestio loptu na tridesetak metara i šutirao vrlo jako. Lopta je imala nepravilnu putanju i Živković je nekako uspeo da je odbrani. Međutim, lopta se odbila do Falčinelija koji se brzo snašao, šutirao i pogodio mrežu.

24′ Čečarić pokušava da iznenadi Borjana

Šutirao je sa distance. Prethodno je nekoliko finti napravio igrač Napretka, ali je udarac bio nekontrolisan i neprecizan.

22′ GOOOOL! Katai pogađa mrežu – 1:0 za Zvezdu

Ofanzivac crveno-belih je bio siguran sa penala, poslao je loptu levo bliže sredini, golman se bacio na drugu stranu i Zvezda je povela.

21′ Penal za Zvezdu, Kruševljani se bune

Gajić je dobio pas u kaznenom prostoru, probao je da centrira i Sprema je lopta pogodila u gornji deo tela. Sudija Šegrt je odmah procenio da je reč o penalu i pokazao je na belu tačku, mada se učinilo na usporenom snimku, da je Sprema lopta pogodila u rame.

15′ Prva dobra kontra Napretka

Kočić je istrčao kontru Kruševljana posle kornera Zvezde, vukao je loptu preko celog terena do pred kazneni prostor odakle je šutirao. Izblokirao ga je Milan Gajić, pa golman Milan Borjan nije imao posla. Iz kornera u nastavku akcije nije se izrodilo ništa bitnije po Napredak.

10′ Gavrić probao i glavom, Napredak povučen

Gobeljić je centrirao sa levog krila, u sredini je bio Željko Gavrić koji za sada deluje najraspoloženije u timu Zvezde.

4′ Nezgodan pokušaj Zvezde

Katai je sa levog krila poslao loptu u sredinu, ali je ona zalelujala prema golu Napretka. Umesto centaršut, Katai je tako uputio udarac, ali je golman Kruševljana bio priseban.

3′ Šut Gavrića

Vezista je oprobao svoj šut sa oko 16 metara, ali nije bio precizan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar