Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore posle 20 godina na tom mestu dobija konkurenciju, pišu Vijesti.

Njemu 2021. godine ističe peti mandat, pošto je prvi čovek crnogorskog fudbala postao još davne 2001. i Vladan Rakočević je pretendent na Savićevićevo mesto.

PROČITAJTE JOŠ:

Rakočević je menadžer za međunarodni razvoj Crvene zvezde i menadžer za razvoj u Dečiću i najavio je da će biti protivkandidat Savićeviću.

On kaže da je spreman da napusti poziciju u klubu iz Beograda da bi pomogao razvoj fudbala u svojoj zemlji.

Rakočević je rođen u Nikšiću pre 33 godine, a izbori u Fudbalskom savezu Crne Gore zakazani su za 30. jun, pa je do tada štošta podložno promenama.
Ukoliko ostane pri misli da se kandiduje, Rakočeviću će biti potrebna podrška 11 delegata da bi bio u konkurenciji.

„Situacija je jasna kao dan. Našem fudbalu su neophodne promene na svim nivoima. Kroz razgovor sa ljudima iz struke, uvideo sam da većina fudbalske Crne Gore želi promene. Sistem koji je uspostavljen mora da se promeni i reformiše. Jednostavno, potrebna je potpuno nova vizija razvoja fudbala u Crnoj Gori“, rekao je Rakočević, a pišu Vijesti.

Svestan je da je CG malo tržište, ali postaje sve manje atraktivno.

„Stvari u fudbalu se menjaju velikom brzinom i moramo te promene da ispratimo na pravi način. Fudbal svuda u svetu predstavlja jednu od najzdravijih industrija, a samo kod nas bavljenje fudbalom znači puko preživljavanje. To moramo da promenimo“, kaže Rakočević.

Objasnio je da 30, 40 posto klubova nije u stanju da servisira svoje potrebe za osnovno funkcionisanje.

Rok za prijavu kandidata je sedmi jun, a Savićević nije najavljivao mogućnost da se opet kandiduje, mada je ranije rekao da je moguće da će imati konkurenciju na izborima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar