Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Fudbaleri Zvezde igraju u subotu od 17 časova u Kruševcu protiv Napretka, utakmicu 29. kola Super lige Srbije.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je rekao da očekuje tešku utakmicu protiv Napretka u prvenstvu, da su se svi reprezentativci vratili i da će mu biti izazov da izabere startnu postavu.

„Napredak je opasan protivnik i očekuje nas teško gostovanje. Nedostajaće navijači, obično je stadion bio pun i bila je prava fudbalska atmosfera. Oni imaju svoj cilj i svoje planove, a to je borba za srednji deo tabele. Znamo šta nam je činiti i to ponavljam od početka sezone. Vratili su se svi iz reprezentacije, skoro svi su se oporavili“, rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da je zadovoljan oporavkom Milunovića.

„Videćemo kakva će situacija biti sa Milunovićem, ali i to ide dobrim putem. Nadam se da će vrlo brzo biti u konkuenciji za sastav. Skoro svi smo na broju i biće mi izazov da odaberem startnih 11 fudbalera“, naveo je trener crveno-belih.

Zvezda će u sredu igrati na svom terenu protiv Partizana, a Stanković je rekao da je koncentrisan samo na utakmicu protiv Napretka.

„Ne razmišljam o Partizanu u ovom trenutku. Tako klasifikujemo stvari od početka, imamo prvenstvo i Kup, imali smo evropske utakmice. Nije nijedna utakmica velika ili mala. Igraćemo tvrd meč, ali namestili smo glavu za svaki sledeći duel, a i za ovu utakmicu koja nam donosi tri boda i mir“, naveo je.

Stanković je rekao i da su se svi igrači vratili u klub posle obaveza u reprezentaciji, da su skoro svi zdravi i dodao da mu je drago što su svi bili zadovoljni svojim nastupima.

„Ulazimo jednom lepom atmosferom u pedesetak dana završnice, gde možemo dosta toga da dobijemo“, naveo je Stanković.

U ekipi su se vratili Filip Falko, Dijego Falćineli, Seku Sanogo i Aksel Bakajoko.

„Falku i Falćineliju sigurno znače golovi. Mislim da su Falko i Bakajoko imali pehove i male povrede koji su ih odvojile jedan period od terena. Falko se prvo povredio u Subotici, a onda je dobio i korona virus. Nikako da uhvate pravi takmičarski ritam, ali sada će svakako biti prilike jer je pred nama mnogo utakmica. Zadovoljan sam načinom na koji treniraju, kao i kako se ponašaju“, rekao je Stanković.

Stanković je rekao i da mu je drago što će gostovati u fudbalskom gradu na lepom stadionu i podsetio da je poslednji put tamo bio 2012. godine na finalu Kupa, kada se oporavljao od operacije tetive.

„To je bila moja poslednja godina igračke karijere. Bilo je to lepo veče u Kruševcu, Zvezda je dobila Borac iz Čačka u finalu Kupa Srbije sa 2:0. Vežu me lepa sećanja za taj stadion i verujem da će predstojeća utakmica biti dobar izazov“, naveo je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare