Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Juventusa osvojili su Superkup Italije pobedom nad Napolijem u sredu uveče 2:0 na stadionu Mapei.

Juve je oba gola postigao u drugom poluvremenu meča u kom je Kristijano Ronaldo postao rekorder svetskog fudbala sa 760 golova u karijeri.

PROČITAJTE JOŠ:

Portugalac je prethodno izjednačio rekord Džozefa Bikana u meču protiv Sasuola pre deset dana, a sada je nadmašio to postignuće.

Ronaldo je svoj gol dao u 64. minutu posle kornera. Lopta je išla na peterac, tamo je užasno reagovao Tijemue Bakajoko i poklonio je loptu Ronaldu koji je to znao da iskoristi sa dva, tri metra.

Na 2:0 povisio je i pobedu potvrdio Alvaro Morata u petom minutu sudijske nadoknade. Huan Kvadrado je bio munjevit u kontri, ispratio ga je Morata na desnoj strani i Kvadrado je bio nesebičan.

Gurnuo je loptu napred, Morata je to spremno dočekao i lagano rešio akciju. Juventus se ovako i revanširao Napoliju za junski poraz u finalu Kupa Italije.

Tada je tim iz Napulja slavio posle penala, a Juventusu je ostala uteha što je deveti put zaredom lani osvojio titulu prvaka države.

Napoliju takođe za žal ostaje i šansa iz prvog poluvremena kada je Čaki Lozano dobio centaršut Dijega Demea ali je Vojčeh Ščešnji spasao svoj gol.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar