Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Kada su kola krenula nizbrdo prethodnih nekoliko nedelja, malo ko je verovao da Partizan može do jesenje titule.

Ali, ostavili su crno-beli najbolje za kraj i potpuno zasluženo pobedio najvećeg rivala. Partizan je bio spremniji, agresivniji i pametniji i utisak je da se nije povukao na kraju da je mogao da razbije rivala.

Aleksandar Jovanović je pokazao da je u ovom trenutku najbolji golman lige, a Saldanja da ne prašta nikome kada mu se ukaže šansa. Crno – beli su tako najvećim trijumfom krunisali turbulentnu sezonu i sa mnogo optimizma čekaju nastavak prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Jovanović – U ne preterano sadržajnom prvom poluvremenu nije imao previše posla, a prvi opasan udarac skinuo sjajnom paradom. Kod najveće šanse Zvezde nije bio najodlučniji, ali su mu leđa sačuvali štoperi koji su dva puta vadili loptu sa gol linije. Skinuo i zicer Kataiju u nastavku kada je Partizan bio u panici nakon gola Zvezde. Najbolji potez imao kada je u 79.minutu paradom skinuo sjajan slobodnjak Kange. Skinuo i bombu istog igrača nedugo potom posle jednog kornera i sačuvao ponovo svoj tim i izrastao u heroja – 8

Stojković – Napadala je Zvezda po njegovoj strani i pokušavala da stvori prednost ali je uspevao uz dosta muke da se sa tim izbori. Kako je vreme odmicalo sve više išao napred, a onda napravio potez poluvremena. Oduzeo loptu ispred kaznenog prostora, krenuo u prodor iznudio penal. To ga je osokolilo pa je ponovo probio i stvorio opasnu situaciju pred golom. U nastavku bio značajno defanzivniji, a napravio je i neoprezan faul za slobodan udarac kada je ponovo stvar spasavao golman crno-belih. Ipak, odigrao najbolji meč od dolaska u Partizan – 7

Ilić – Krenuo nesigurno u prvoj intervrnciji, ali je posle čistio sve pred sobom. U najopasnijoj šansi Zvezde izbacio loptu sa gol linije. Sjajno je izlazio u napred, dobijao duele na sredini. U drugom poluvremenu bio loše postavljen kod gola Ndiajea, mada deluje da je kompletna odbrana loše reagovala. Do kraja je imao još dobrih poteza i tako krunisao sjajnu jesen – 7.

Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Marković – Imao intervenciju prvog poluvremena kada je nakon prve intervencije Ilića glavom na gol liniji spasao Partizan. Nekoliko sjajnih blokova i dobijenih duela. U nastavku dozvolio Kataiju da lako uđe u šansu koju srećom nije iskoristio, ali je bio stub odbrane i pokazao kako igra kapiten – 7,5.

Antić – Nije imao previše posla u defanzivi jer Zvezda tu uglavnom nije napadala, dok je u napadu bio nevidljiv. Nažalost, bio je nevidljiv kada je došao prodor za prvi gol Zvezde. I finišu malo popravio utisak, ali najslabiji deo odbrane Partizana – 6.

Belić – Standardno borben, zajedno sa Stjepanovićem kvario igru Zvezde i nadigrao njihov vezni red. Imao i sjajan prodor u prvom delu kada ozbiljno zapretio rivalu. Raspalio masu u svom stilu nakon jednog dobijenog duela. Nastavio u istom ritmu i jedan od retkih koji je ostao priseban nakon što je Zvezda smanjila na 2:1 – 7

PROČITAJTE JOŠ:

Stjepanović – Ušao u meč klizećim nad Hvangom i pokazao da se ničega ne plaši. Izuzetno miran i racionalan na lopti, odlično čitao igru rivala i uvek bio gde treba. U nastavku ga nije bilo toliko na lopti, malo je ispao iz ritma, ali odradio solidan posao i može da bude prezadovoljan debijem na derbiju – 6,5.

Natho – Od starta bio na udaru igrača Zvezde koji su ga stalnim faulovima i oštrijom igrom izbacili iz takta pa je Izraelac bio nervozan i više se svađao sa sudijom nego što je gradio igru. Imao jedan sjajan prodor kada je bio jedva zaustavljen, a potom maestralno izveo penal. Izašao posle 2:0 – 6,5

Zahid -Ušao je u meč prilično raspoložen i Partizan je preko njega pokušavao da napadne. Pokazao da je sjajan tehničar, ali je potom stao i bio odsečen. Pokazao i zavidnu borbenost sa nekoliko oduzetih lopti. U drugom poluvremenu prvo zamalo postigao evrogol na dodavanje Saldanje, a potom izblokiran na petercu. Ipak, klasu je pokazao kada je majstorski izbacio odbranu Zvezde i servirao na tacni loptu za gol Saldanje 6,5

Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Kalulu – Bio je skoro nevidljiv u prvom poluvremenu gde je ideja bila da se uvlači unutra i otvara desnu stranu i više računa vodio i defanzivi. U 55 minutu sjajno istrčao kontru iz koje je Partizan imao dobru šansu – 6.

Saldanja – Bio odsečen veći deo prvog poluvremena pa je pokušavao da se izvlači na levu stranu, a jednom zakasnio kod opasnog napada. Kada se Zvezda otvorila nastavku majstorijama iskreirao priliku za Zahid u dva navrata, ali je jednom promašio, a drugi put izblokiran. Ali, kada je prvi put ušao u priliku zatresao je mrežu i pokazao da je bez premca najbolji igrač lige. Aplauz koji je dobio kada je izlazio iz igre govori sve – 7,5.

Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Od 69. Severina – Partizan se branio pa nije imao priliku da pokaže šta može u napadu. Gotovo da ništa nije uradio za vreme provedeno na terenu 5,5.

Od 79. Nikolić – Odmah po ulasku u igru imao sjajnu šansu, ali je njegov volej bio neprecizan. Ofsajd ga spasao da ne upiše promašaj utakmice. Dobio i žuti karton nakon nepotrebnog klizećeg starta – 5.

Od 89. Šćekić – Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar