Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Fudbalski klub Lester savladao je Njukasl u meču 16. kola Premijer lige nakon više nego ubedljive partije i uz četiri postignuta gola.

Loše je počelo po „lisice“ koje su već nakon šest minuta igre morale da promene Džonija Evansa zbog povrede, ali su uprkos tome bez većih poteškoća odbijali napade Njukasla, dok je pred golom „svraka“ bilo opasno maltene iz minuta u minut.

PROČITAJTE JOŠ...

Prvo je Vilfred Ndidi odlično šutirao nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali je Martin Dubravka uspeo da spreči da lopta završi u golu, no čuvar mreže reprezentacije Slovačke nije imao sreće u 38. minutu, pošto je Džamal Lasels pri pokušaju intervencije skrivio penal, koji je Juri Tijelmans pretvorio u 1:0.

Do 57. minuta nije bilo većih prilika, a zatišje je okončao Harvi Barns veoma lepim pasom koji je Patson Daka bez ikakvog problema sproveo u gol za 2:0.

Tri minuta kasnije Džo Vilok je propustio priliku da Njukasl primakne na gol minusa, tačnije njegov šut je završio preko prečke, čime je otišla i poslednja nada gostiju da mogu do preokreta.

Do kraja meča Tijelmans je svojim drugim golom povećao na 3:0, da bi pet minuta pre kraja Daka asistirao Džejmsu Madisonu, koji je postavio konačnih 4:0.

Njukasl, inače u ovom trenutku najbogatiji klub na svetu, je ovim porazom ostao na brojci od 10 bodova, pa će na proleće imati veoma težak zadatak da dođu do opstanka, dok je Lester došao do 22. boda i produžio nadu da bi možda mogao i do nekog od evropskih kupova u narednoj sezoni.

Premijer liga, 16. kolo

Subota

Mančester siti – Vulvs 1:0 (0:0)

(Sterling 66)

Arsenal – Sautempton 3:0 (2:0)

(Lakazet 21, Odegard 27, Gabriel 62)

Čelsi – Lids 3:2 (1:1)

(Maunt 42, Žoržinjo pen 58, pen 90+4 – Rafinja pen 28, Gerhard 83)

Liverpul – Aston Vila 1:0 (0:0)

(Salah pen 63)

Norič – Mančester junajted 0:1 (0:0)

(Ronaldo pen 75)

Nedelja

Barnli – Vest Hem 0:0 (0:0)

Lester – Njukasl 4:0 (1:0)

(tielemans 38, 81, Daka 57, Medison 85)

17.30 Kristal palas – Everton

Petak

Brentford – Votford 2:1 (0:1)

(Janson 84, Mbeumo 90+5 penal – Denis 24)

Odloženo

Brajton – Totenhem

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Sudar Hamiltona i Ferstapena tokom borbe za titulu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar