EPA-EFE/IVAN GUSHCHIN

Dok u Belorusiji traju protesti protiv rezultata izbora, na kojima je, prema zvaničnim podacima, pobedio Aleksandar Lukašenko, sa osvojenih 80,1 glasova, podrška protestantima stiže u Rusije. I to sa stadiona.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači moskovskog Dinama protiv Rotora istakli transparent „Živela Belorusija“, kao i belu zastavu sa crvenom prugom na sredini, korišćenu s prelaza iz 19. u 20. vek i jedan kratak period, odmah posle osamostaljenja od SSSR, a koju danas ističu protestanti.

I navijači CSKA su, u duelu sa ekipom Tambov, istakli belo-crveno-belu zastavu, dok su na prodajnim štandovima mogle da se kupe nalepnice na natpisom „Minsk mi smo s vama“.

A onda kada je Ilja Škurin, beloruski reprezentativac koji je javno ustao protiv režima Lukašenka, postigao gol, stadinom se zaorilo „Živela Belorusija!“, kao što je slično čulo i na pomenutom meču Dinama.

U duelu Lokomotive sa Krasnodarom jedan od navijača je priveden pri ulasku na stadion, jer je imao pomenutu zastavu, a zatim je pušten, s tim što će morati da plati globu od od 3.000 do 10.000 rubalja (između 35 i 116 evra).

Kako TASS javlja, i 15 navijača CSKA je takođe moralo na informativni razgovor zbog sličnih reakcija, pa i njima preti takva novčana kazna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare