Ljubiša Tumbakoviću, da se ne ljubimo, i povedi sa sobom Slavišu Kokezu
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Blago srpskom fudbalu i Slaviši Kokezi na njegovom čelu sa ovolikom podrškom - čini se da se ne nazire kraj spisku bivših i aktivnih fudbalera koji se dive neodlasku na Evropsko prvenstvo.

Otvoreno pismo Nemanje Vidića, zatim i imenjaka Matića, bilo je „okidač“ za talas intervjua i ničim izazvanih izjava podrške Fudbalskom savezu i Kokezi, i to u toliko dugom spisku da bi bilo teško napraviti kompilaciju „top 10“.

PROČITAJTE JOŠ

Cela kampanja deluje kao vređanje inteligencije najobičnijeg ljubitelja fudbala koji se dobro seća da je Slavoljub Muslin smenjen munjevito, iako je doneo Srbiji Mundijal. Apetiti su nam bili tada toliko veliki da se nije trpela nešto slabija igra u završnici kvalifikacija, a sada je Ljubiša Tumbaković privremeno ipak „preživeo“ neuspeli taktičko-formacijski eksperiment protiv Škotske.

Sudbina Tumbakovića biće poznata najkasnije do 15. decembra, „preživeo“ je četvoročasovno zasedanje 26. novembra, a u međuvremenu, valjalo je sve svaliti na igrače i oni su to oberučke prihvatili.

Kao što bi rekao Gagi Jovanović u „Profesionalcu“, „nije Milošević kriv, mi smo krivi“, pa se Aleksandar Katai čak zapitao da li je trebalo Kokeza još i da zaigra.

“Uopšte ne mislim da je odgovornost na ljudima koji rukovode Savezom. Oni su svoj deo posla odradili najbolje što su mogli. Obezbedili su nam vrhunske uslove u Staroj Pazovi, od terena do smeštaja, pružili nam podršku uoči utakmice. Nisu mogli i fudbal da igraju. Zašto bi Slaviša Kokeza odlazio sa mesta predsednika, ako je uradio sve što je bilo u njegovoj moći. Sve je ispoštovao, da ne pričam da je čovek obećao i premije ukoliko pobedimo Škotsku. Sa njegove strane je sve bilo maksimalno korektno i ne mislim zaista da je problem u njemu”, rekao je između ostalog Katai.

Pepelom se posipao i Sergej Milinković Savić.

“Mi igrači smo najviše krivi za neuspeh, najviše smo se pitali, ali svi snosimo zajedničku odgovornost”, rekao je lider Lacija, na pitanje da li FSS snosi odgovornost za krah, na konferenciji za medije pred meč sa Rusima.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nemanja Radonjić i Nemanja Gudelju su takođe preuzeli krivicu, a od bivših igrača, javili su se Đorđe Tomić i Goran Drulić.

„Nenada Bjekovića možeš da voliš i da ne voliš, ali mu jednu stvar ne možeš osporiti – čovek se razume u fudbal. Bio je vrhunski fudbaler, posle je u trenerskoj ulozi osvajao titule sa Partizanom, a proslavio se i kao funkcioner. Pa on je lansirao Tumbakovića koji je u tom periodu radio sa petlićima. Dakle, Nenad zna znanje. Pantelić isto tako, mislim da je pravi momak, vredan, ambiciozan. takođe je bio veliki igrač. Šta je krivo rukovodstvo Saveza što je Škotska imala više sreće tokom penala? Šta su krivi Nenad, Panta, Kokeza“, zapitao se Tomić, nekadašnji igrač Partizana, iz Zvezde mu se pridružio Drulić.

„Pa šta je trebalo, da se Panta, Bjeković, Kokeza spuste na teren, da krenu da uklizavaju, da grizu… da nešto počne da se dešava u igri Srbije. Oprostite, ali ja posle utakmice sa Škotskom nisam mogao da kažem – u redu je, momci su izginuli za Srbiju, ali nisu imali sreće“, rekao je Drulić za B92.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Potpuno razumljivo, iz pozicije zaposlenih u FSS-u, javili su se Nikola Žigić i Marko Pantelić. Nekadašnji napadački tandem Zvezde je bio jedinstven, Žigić je poručio da srpskom fudbalu nisu potrebne promene, Pantelić je bio prvi koji je odgovorio na pismo Vidića, i to prilično oštro, vadeći iz rukava reprezentativne kikseve svog nekadašnje klupskog i reprezentativnog saigrača.

Za kraj, ispred Zajednice superligaša, prvi čovek Javora, Dragomir Lazović, imao je samo reči hvale za Savez i suđenje, i to u danu kada je njegov trener imao samo reči kritike za suđenje protiv Proletera. Ironija je na taj način lepo zaokružila priču o odbrani FSS-a…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare