Foto: Youtube.com

Fudbaleri Proletera pobedili su Javor sa 2:1, a trener Ivanjičana Igor Bondžulić bio je revoltiran zbog suđenja.

Javor je pao iz penala u 90. minutu, kada je Ibrahim Tanko naivno udario po nogama Viktora Živojinovića u situaciji koja nije delovala previše opasno po Ivanjičane.

PROČITAJTE JOŠ

Jeftino je Javor sebi dozvolio da izgubi bod, i snimak svedoči da je Tanko napravio veliki kiks i da nije ni zakačio loptu koju je želeo da „počisti“.

Glavni sudija Bojan Nikolić nije pogrešio u ovoj situaciji, ali je trener gostiju Igor Bondžulić bio revoltiran.

„Nije mislim bilo korektno sve što se dešavalo na terenu. Nismo za protivnika imali samo ekipu Proletera, ovo je bilo izuzetno mučno od strane onih koji su odlučivali o pobedniku. Fudbal je viteška igra, sport, nadmetanje, u kom dva protivnika imaju zadatak da pobede jedan drugog. Iskreno, zameram i domaćinu na ponašanju posle utakmice, mislim da nije primereno da se posle ovakve utakmice protivnik provocira, sa proslavom, sa muzikom i ostalim stvarima. Svi stručnjaci koji budu komentirasali utakmicu, neka spreme analize i opravdanja, ovo ne vodi ničemu. Bilo je situacija kada je sudija pomogao Javoru, svesno ili nesvesno. Nisam dozvoljavao da moja ekipa tada ponizi protivnika. To je put kog ću se držati dok se god bavim ovim poslom. Mislim da smo u realnim uslovima zaslužili daleko bolji rezultat. Znam da je momcima teško, moramo se okrenuti narednim protivnicima i da naplaćujemo ono što prikazujemo kroz bodove. Ponavljam, ovo ničemu ne vodi, sramna strana fudbala, koja je izašla na površinu. Toliko“, rekao je Bondžulić.

Inače, ironija je da je istog dana Dragomir Lazović, prvi čovek Javora i Zajednice superligaša, „na sva zvona“ hvalio FSS i suđenje u srpskom fudbalu.

“Imam puno poverenje u te momke koji dele pravdu na našim terenima i nemam razloga da sumnjam u njihovo poštenje. U Srbiji sudiju zasuju drvljem i kamenjem, a on tri dana kasnije dobije najtežu utakmicu u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Pa nisu ti ljudi iz Sudijske komisije UEFA ludi”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare