Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Slavoljub Muslin, selektor koji je Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, nakon čega je otpušten pred početak takmičenja, mogao bi da sedne na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

PROČITAJTE JOŠ...

Muslin već neko vreme slovi za nezvaničnog kandidata za ovu poziciju, a ta priča je dobila na snazi nakon poslednje sednice Izvšnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Iako je postojala mogućnost da budu promovisani Ivajlo Petev iz Bugarske ili legenda bosanskohercegovačkog fudbala Sergej Barbarez, do toga nije došlo, a konačna odluka je odložena za neki kasniji datum.

U međuvremenu, fudbalskim kuloarima u Bosni i Hercegovini počelo je da kruži ime Slavoljuba Muslina, a nekadašnji šef stručnog štaba „orlova“ prokomentarisao je tu mogućnostu izjavi za portal reprezentacija.ba.

„Reći ću isto ono što i nedavno, za sada nisam imao nikakve kontakte sa čelnicima FSBiH oko eventualnog preuzimanja reprezentacije. Sve što čujem je iz medija“, rekao je Muslin.

Ipak, ne krije nekadašnji trener Crvene zvezde da je zainteresovan za ovu poziciju:

„Trenutno nemam angažman, ne odbijam razgovore ni sa kim. Ako su iz BiH zainteresovani, onda sam spreman da saslušam i vidim njihove ambicije i isto tako da kažem svoje mišljenje na to sve. Od toga će zavisiti da li će se nastaviti ti razgovori ili ne.”

Potencijalan problem u dovođenju selektora mogla bi da predstavlja mala plata, ali Muslin tvrdi da mu novac u ovom momentu nije najvažniji:

“Novac je svima bitan, ali meni nije u prvom planu. Radio sam već kao selektor Srbije gde nisam imao platu kao što, recimo, imaju selektori u nekim drugim zemljama ili kao što mogu imati u inostranstvu. Meni je sportski motiv mnogo važan”, zaključio je Muslin.

Na klupi Bosne i Hercegovine sedeo je Dušan Bajević, koji je sa te pozicije otišao nakon što je reprezentacija BiH porazom od Severne Irske ostala bez šanse da se domogne Evropskog šampionata koji bi trebalo da bude održan naredne godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar